Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vdova Bohuslava z České Lípy zoufale hledá kytaru po mrtvém manželovi: Neviděli jste ji?

Autor: hra, bop - 
19. dubna 2017
15:57

Od smrti jejího manžela Petra (†38) uplynulo už 14 let. Dlouhé roky opatrovala  Bohuslava Lišková (54) jeho milovanou kytaru jako relikvii. Půjčila ji však někdejšímu rodinnému příteli a ten prý netuší, kde nástroj skončil. Vdova teď pátrá po sociálních sítích a zoufale touží získat ho zpět.

„Můj muž Petr odešel do muzikantského nebe, když byly našemu synovi Péťovi necelé dva roky. V závěti mu odkázal kytaru, která k němu neodmyslitelně patřila. Půjčil si ji od nás člověk, kterého jsme s Péťou mylně považovali za kamaráda,“ popsala deníku Aha! Bohuslava Lišková, jaký význam pro ni na první pohled obyčejná kytara má.

Zpátky už se jí ale nedostala. Známý tuto kytaru už nemá a prý ani netuší, kde skončila. „Vím, neměla jsem ji půjčovat, ale stalo se. Zmizela loni,“ upřesnila vdova. Je přesvědčená, že kytara skončila někde v bazaru či zastavárně. Její největší přání je, aby se jí památka na manžela zase vrátila.

Hudební nástroj pro ni má pochopitelně velkou citovou hodnotu. „Věřím, že ten, kdo ji teď má, netuší, jak moc pro nás s Péťou znamená. Když se to dozví, ozve se a já ji budu moci vykoupit zpět. Našemu synovi bude 11. května šestnáct let. Mým velkým přáním je, aby se mu vrátila kytara jeho táty, když táta se mu vrátit nemůže,“ dodala nadějeplně.

Neviděli jste ji?

Lišková pátrá po kytaře značky Yamaha a staré koženkové tašce, které se kdysi říkalo »botaska«, s utrženým uchem. Byla plná zpěvníků i s různými texty a poznámkami jejího muže. „Komukoliv je jedno, jestli má tuto kytaru nebo jinou, nám ne. Manžel si ji pořídil ze stipendia a měl ji, už když jsme se seznámili. Děkuji všem, kdo nám ji pomůžou hledat. Snad se nám vrátí,“ uvedla. Vodítkem by mohla být fotografie – nejde o běžně dostupný typ kytary, zřejmě se už delší dobu nevyrábí.

Osmiletá Zoe válí na kytaru:

Video  Osmiletá Zoe válí na kytaru  - Youtube.com
Video se připravuje ...

koukool ( 19. dubna 2017 19:03 )

Někteří zratí Yamahu i život,tomu se říká námaha - pozn.překl.

rumovapalice ( 19. dubna 2017 17:46 )

ta pani teda opravdu moc rozumu nepobrala, když takovou kytaru půjčila nějakému mamrdovi, navíc rozdala jeho cancáky a zpěvníky za což bude jednou na onom světě od čundráků nakopána do p.rdele, jo a jinak ten čů rák co si tu kytaru půjčil dobře ví kde je, YAMAHA se jen tak nepůjčuje!

PEUGEOT ( 19. dubna 2017 17:44 )

bre-burda ( 19. dubna 2017 17:22 )

Měla opravdu takový vztah k památce manžela, že jí dokázala půjčit tak nezodpovědnému a cynickému člověku? On neví, kde skončila ... to se mi jen zdá. Ani pantofle bych mu, zmetkovi, nepůjčil.

Zobrazit celou diskusi