Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Turista se ztratil v džungli: Zachránily mě opice. Házely mi ovoce a vodily mě k vodě

Autor: so, bop - 
28. března 2017
10:29

Mladý Chilan Maykool Coroseo Acuña (25) na svůj výlet do amazonského deštného pralesa nejspíš jen tak nezapomene. Ztratil se a zůstal tam celých devět dní! Co mu zachránilo život? Podle jeho slov opice...

Acuña si osudný zájezd zaplatil u cestovky Max Adventuresa a se skupinkou turistů kempoval v bolivijském národním parku Madidi u řeky Tuichi. Jednoho dne si vyšel na procházku a už se nevrátil. Do akce byli tedy povoláni záchranáři. Ti až po šesti dnech našli na břehu potoka Acuñovy zablácené ponožky.

Mladý Maykool tvrdí, že mu život v nehostinném prostředí pralesa zachránila tlupa opic.  „Ze stromu mi házely ovoce a každý večer mne přivedly k nějakému místu, kde byla voda a dalo se tam přespat. Jednou jsem už nemohl své zoufalství vydržet, tak jsem odhodil sandály i ponožky, běžel lesem a křičel na Boha, ať mne zachrání,“ vyprávěl zachráněný Chilan roztřeseným hlasem.

Jak to ale bylo doopravdy, nikdo netuší. Mladík se totiž choval trochu divně už několik hodin před svým zmizením. Podle některých táborníků mohl sníst nějaké omamné houby nebo vypít nápoj s podobnými účinky. Podle místních šamanů, kteří byli k mladíkovi přivoláni, ho ale pomátla víla Duende, aby ho potrestala za to, že urazil Pachamamu, Matku Zemi.

Když muže po devíti dnech našli, byl celý poštípaný od moskytů, pokousaný a pomatený. „Řval o pomoc v korytě vyschlé řeky. Nebyl ani dva kilometry od tábora,“ uvedli záchranáři.

Turista zahnal medvěda na útěk svým řevem.

Video  Turista zahnal medvěda na útěk svým řevem.  - Youtube/ttumolo
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi