Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Petr (42) unikl smrti jen o centimetry: Můj anděl se nadřel!

Autor: aba - 
17. března 2017
19:10

Obrovské štěstí v neštěstí měl Petr, který se svojí Mazdou 3 v mikrospánku najel do zábradlí. Auto se napíchlo na trubku a ta ho minula jen o centimetry. Moc dobře ale ví, jaké štěstí měl a je za to nevýslovně vděčný.

Nehoda se odehrála začátkem března v Záříčí na Kroměřížsku, paradoxně pouze něco přes 100 metrů od Petrova domu. Vracel se zrovna z noční směny z Olomouce, když ho přemohl mikrospánek.

"Cítil jsem se to ráno unavený. V polovině cesty jsem si proto udělal pauzu, prošel se. Byl mrazivo, tak mě to nakoplo," popisuje s tím, že si celou dobu říkal, že musí být ve střehu. To se mu ale bohužel nepodařilo.

Petr si toho moc nepamatuje a nechápe co se stalo. Přemohl ho ale mikrospánek a vzbudil ho až náraz a vystřelení airbagů. A to v místě, kde už normálně brzdí, aby zajel k domu. To ráno bylo ale všechno jinak. Když otevřel oči, sledoval, jak trubka leze dovnitř, vyráží autorádio a pokračuje dál. 

"Bylo štěstí, že jsem se neprobral dřív. To bych asi strhl volant a zábradlí by projelo mnout," přiznává. Jeho první myšlenky ale paradoxně nebyly na to, že žije, ale že se nebude mít jak dostat na další noční. To ale neznamená, že by nevěděl, jak ohromné měl štěstí.

"Všichni známí mi říkají, že jsem se znovu narodil a že můj anděl se hodně nadřel. Místo mě je naštěstí mrtvé auto. Zrušil jsem starší Mazdu 3, kterou jsem dostal od manželky ke kulatinám," vypráví táta šestileté dcerky, který teď už jezdí do práce vlakem. 

Na video z jiné kuriozní nehody, tentokrát z Prahy, se můžete podívat ve videu.

Zobrazit celou diskusi