Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Julii (†16) dohnali spolužáci šikanou k sebevraždě! Smutný táta ukázal její poslední foto

Autor: lm - 
21. března 2017
11:20

Když bylo Julii 12 let, svěřila se kamarádovi, že je asi lesbička. Její rádoby kamarád to ale rozhlásil po celé škole a spolužáci začali dívku kvůli odlišné sexuální orientaci krutě šikanovat. Dívka kvůli tomu v 16 letech spáchala sebevraždu.

Zdrcený tatínek Adrian Derbyshire (42) z Velké Británie na internetu sdílel snímky své umírající dcery. Minulý týden by jí bylo 18 let, Julia ale před dvěma lety spáchala sebevraždu kvůli dlouhodobé šikaně od spolužáků.

Vše začalo, když jí bylo 12 let. Tehdy dívka bydlela se svou matkou v americké Missouri. "Šla za svým nejlepším kamarádem a řekla mu, že 'si ještě není jistá, ale myslí si, že se jí líbí holky'," popsal táta. Kamarád to ale rozhlásil po celé škole a spolužáci začali dívku šikanovat. "Plivali na ni, nadávali jí. Bylo to fyzické i psychické. Stále se to stupňovalo a Julia se uchýlila k sebepoškozovnání, aby se s tyrany vyrovnala," uvedl dále.

Julia šikaně neunikla ani mimo školu, spolužáci si ji totiž dobírali i přes internet. Šikana byla tak hrozná, že se dívka ve 14 letech přestěhovala za tátou do Velké Británie. "První, co jsem udělal, bylo, že jsem jí ukázal svou bezpodmínečnou lásku," přiznal Adrian. Podle táty se dívčino sebevědomí začalo zlepšovat a Julia snila, že bude studovat žurnalistiku. Adrian ale netušil, že bývalí spolužáci jeho dceru stále obtěžují přes internet.

"Myslím, že to dělala, protože si vybudovala sebevědomí a chtěla si s nimi o tom promluvit a přesvědčit je, aby ji měli rádi takovou, jaká je," popsal Adrian. V osudný den v říjnu 2015 si Julia s tátou dala pizzu a podívali se spolu na film. Nic nenasvědčovalo tomu, že si dívka vezme život. Druhý den ráno táta Julii objevil bez známek života v obýváku. Po pěti dnech v nemocnici boj o život prohrála.

Až poté se ukázalo, že Julia vedla dvojí život. Dívka měla tajný telefon a byla členkou různých internetových stránek, které propagují sebepoškozování a sebevraždy. Táta se rozhodl snímky sdílet, aby upozornil na problematiku šikany a podivné internetové stránky, které navádí teenagery k sebeubližování.

moniii ( 18. ledna 2018 08:05 )

Já četla vaši přezdívku jako Tupák na první pohled...., ale ono se nic nezměnilo ani po přečtení příspěvku. Tupý jste byl, jste a budete. Gratuluji.

jany ( 22. března 2017 11:13 )

myslim, ze byla tak labilni, ze by si to hodila i kdyby si ji spoluzaci nedobirali

lunatic ( 22. března 2017 03:05 )

Nepochopil jsem,co je to ta jiná orientace? Ti,co jsou v menšině? Uvedu zde toto - vždyť i sám Galileo Galilei tvrdil kdysi proti naprosté většině ,u inkvizičního soudu,památný výrok:"A přece se točí!"Byl v menšině a tak by z toho i logicky mohlo vyplynout,že byl gay ?! Mají vždy pravdu ti,kteří mají většinu? Výrok Galilea to jasně vyvrací Nejsou tedy např. homosexuálové normální a heterosexuální jedinci pomýlení - jistí si zdá se,již nemůžeme býti naprosto ničím

lunatic ( 22. března 2017 02:58 )

Já proti lesbám naprosto nic nemám ;v ČR jsou přeci i ve vládě

pupak ( 21. března 2017 20:11 )

Tahle příšerka by si chlapce nikdy nenašla, tak to zkusila s lesbama. A asi zjistila, že než olizovat pekáč nějaké staré lesbě, bude lepší si to hodit. Šikana byla jenom záminka. Každopádně, už je jí líp a okolnímu světu taky.

Zobrazit celou diskusi