Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nemocnému Františkovi (3) neproplatila pojišťovna berličky: Obyvatelé města museli uspořádat sbírku

Autor: Jiří Krušina - 
15. března 2017
05:00

Malý František prodělal mozkovou obrnu a měl být doživotně upoután na invalidní vozík. Díky intenzivní rehabilitaci v Sanatoriích Klimkovice začal pomalu chodit o berlích, na ty ale od pojišťovny kvůli své původní diagnóze neměl nárok.

„Protože je oficiálně veden jako nechodící, tak nemá na proplacení berlí nárok. Hradily se z celohlučínské sbírky,“ řekla mluvčí města Hlučín Ivana Gračková.

Sbírku plastových víček pro Františka organizuje Základní škola dr. M. Tyrše a účastnilo se jí celé město. Z výtěžku byly zakoupeny berličky, které Františkovi předaly žákyně školy.

Nyní se sbírají víčka na Františkův čtvrtý pobyt v sanatoriích. Ani ten totiž nehradí pojišťovna, i když chlapci pomáhá. „František na konci minulého pobytu dokázal chvilku samostatně stát. Nyní již zkouší první krůčky s berličkami,“ prozradila fyzioterapeutka Renáta Švrčková.

Maminka Martina Štěpáníková má z pokroků svého syna radost: „Je to pro mě veliká motivace, když vidím, že se František může posunout dále. Děkujeme všem za pomoc.“

Na záběry z rehabilitace chlapce, který zůstal postižený po autonehodě, se můžete podívat ve videu.

marlen52 ( 15. března 2017 15:58 )

to mně nastartovalo proč když chcete pomoc romské rodině s paterčatama nenajdete rodičům práci děti už můžou jít do školky a rodiče do práce a ne aby si jen diktovali co potřebují.potom zbyde na jiné děti potřebnější.

ppadys13 ( 15. března 2017 15:12 )

***i zasraní,vhodnější slova nejsou.

kdoasi ( 15. března 2017 13:10 )

To je tak,když se čte jen nadpis

urim ( 15. března 2017 11:26 )

Co k tomu všemu dodat: Hanba blit

dandova ( 15. března 2017 11:22 )

Když šel syn vrátit berle do nemocnice, tak si je nevzali, že se to nedělá. A tady pro malýho pr cka najednou nejsou.

Zobrazit celou diskusi