Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký brácha je tady: Chlapec (3) konejší sourozence (4 měs.), který umírá na rakovinu

Autor: lm - 
11. března 2017
17:18

Na světě je teprve čtyři měsíce a už musí svádět těžkou bitvu o život. Lékaři Thomasovi diagnostikovali zhoubný nádor a nikdo neví, kolik času mu zbývá. Naštěstí na to není sám. Rodiče zachytili dojemný moment, kdy ho jeho starší bráška William (3) utěšoval.

Leží bok po boku na sedačce, dívají se jeden druhému do očí a starší William (3) se snaží udělat vše proto, aby utěšil svého malého nemocného brášku Thomase (4 měsíce). Srdceryvný snímek zachytila maminka Sheryl, podle které William v danou chvíli položil Thomasovi ruku na tvář a pronesl: „Velký brácha je tady, všechno je v pořádku.“

Thomasovi je teprve 13 týdnů a už se pere se smrtící rakovinou. Chlapeček se narodil s kožní lézí na pravé ruce, která vypadala jako mateřské znaménko. Testy ale odhalily, že má bouli na břiše a lékaři miminku diagnostikovali zhoubný nádor svalu zvaný rabdomyosarkom. Rodina vůbec netuší, kolik společného času jim zbývá.

„Jsou tu slzy a ta obrovská bolest ze ztráty někoho, koho tolik milujete. Neustále ho natáčíme a koukáme na něj a pusinkujeme ho. Snažíme se s tím vyrovnat jako rodina jak nejlépe to jde, ale je to velmi těžké,“ přiznali rodiče australské verzi britského deníku DailyMail.

Šance na přežití rabdomyosarkomu je méně než 30 procent. Thomasovi lékaři diagnostikovali nádor v ledvině. Při operaci mu pak levou ledvinu odebrali, ale chlapci se už rakovina rozšířila i do plic a kyčle.

Zobrazit celou diskusi