Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Matka (35) přišla kvůli vybíjené o půl trupu: Učí se znovu chodit i čistit si zuby!

Autor: lm - 
8. března 2017
06:04

Mladá maminka po ráně míčem při vybíjené přišla o půlku těla. Do oděrky se jí totiž dostala bakteriální infekce a žena málem přišla o život. Ani půl roku poté nemá vyhráno. Musí se znovu učit chodit, psát i čistit si zuby.

Dvojnásobná matka ze Skotska zkolabovala na dovolené v Nizozemsku. Lesley Kane (35) si tu šla s kamarádkami zahrát vybíjenou, aby se udržela v kondici. Při hře jí ale míč odřel bok a do rány se jí dostala nebezpečná bakteriální infekce, tzv. nekrotizující fasciitida.

Co se zprvu Britce jevilo jako chřipka, skončilo bojem o život. Během léčby museli lékaři ženě odstranit levé prso, část hrudníku, boku i zad. Na nemocniční lůžko byla upoutána přes půl roku a ani po návratu domů nemá vyhráno. Rehabilitace je pro ni velmi náročná - mimo jiné se musí znovu učit chodit, psát i čistit si zuby.

"Když jsem opustila Holandsko, byla jsem upoutána na invalidní vozík. Musela jsem pracovat na tom, abych získala zpět svou sílu. Po návratu do Skotska jsem se nemohla vrátit ke svému původnímu životu. Nemohla jsem ujít větší vzdálenost a provádět různé úkony jako předtím," popsala matka dvou malých holčiček britskému deníku Daily Mirror. "Můj každodenní život už nebyl, co býval. Byla jsem celou dobu unavená a brala jsem spoustu prášků na bolest," doplnila.

Zatímco se Lesley dávala do kupy, její dcerky Eva (9) a Mya (7) se vrátily do školy. "Rodiče mého manžela se zapojili, aby zajistili, že jejich životy zůstanou co nejvíce normální. Bylo mi řečeno, že si v rehabilitačním zařízení v Glasgow pobudu delší dobu, ale byla jsem odhodlaná se vrátit domu ke svým holčičkám. Nejsem ten typ člověka, co by sklíčeně seděl a utápěl se v tom, takže jsem si dala na každý den nějaký cíl, abych pokaždé dosáhla nějakého pokroku," uvedla statečná bojovnice.

"Pořád to ale ještě nemám za sebou. Mám pocit, že má mysl pracuje na 100 procent, ale tělo nestačí. Stále na tom pracuji. Vrátila jsem se ke cvičení a fyzioterapii a snažím se získat zpět svou sílu, ale je to běh na dlouhou trať a mám před sebou roky operací kvůli rekonstrukci a zlepšení jizev," dodala Lesley.

Video  VIDEA ODJINUD >>> Podívejte se na dojemné video rozloučení pána a psa  - YouTube
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi