Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Holčičku málem zabil polibek smrti: Dostala pusu od příbuzného s herpesem

Autor: shp - 
29. dubna 2017
18:26

Byla stará teprve pět dní, když se jí zničehonic udělalo velmi špatně. Lékaři zjistili, že Chloe Clare (nyní 3) může zemřít, protože onemocněla encefalitidou – zánětem mozku. Ta se jí v těle projevila poté, co chytila herpes. Příbuzný s oparem na puse jí totiž dal pusu. Ta ji klidně mohla zabít.

Je naprosto přirozené, že chcete políbit novorozené miminko. Chcete ho prostě zahrnout láskou a polibky,“ prohlásila maminka Chloe Lynette Clare (35). „Když jsem se poprvé dozvěděla, že její encefalitidu způsobil opar, nemohla jsem pochopit jak něco tak prostého, něco, co si někdo jen tak neuvědomí, ji může málem zabít,“ dodala.

Chloe chytila herpes od příbuzného, kterému vyrašil opar na puse. Láskyplná pusa se tak rázem změnila v polibek smrti. „Když mi lékaři řekli, že Chloe možná nepřežije noc, byla jsem zdevastovaná,“ dodala Lynette. Lékaři dívence nasadili antivirotika a další silné léky. V nemocnici ležela tři týdny, než se její stav konečně zlepšil.

Málem jsem ztratila svou dceru. Nikdo není připraven na to, aby slyšel, že jeho pětidenní dítě možná nepřežije. Je to noční můra, která nikdy nezmizí,“ dodala Lynette. Ta nyní bije na poplach, aby si i ostatní matky dávaly pozor. Miminka totiž nemají dostatečně vyvinuté látky proti herpesu, aby se jejich těla mohla alespoň bránit. Herpes je navíc nevyléčitelnou nemocí, která se stále vrací.

sarka.q ( 2. května 2017 20:28 )

Matka roku... nechápu jak může nechávat olíbávat tak malé miminko cizími lidmi.

kravanebeska ( 29. dubna 2017 19:35 )

Tak jenom de.bil ocicmava nekoho, kdyz ma opar... Jeste kdyz jde o miminko.

Zobrazit celou diskusi