Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak se z muže stane žena: Při sexu nepoznáte rozdíl

Autor: rum, Kjos - 
30. ledna 2012
09:40

Narodila se jako muž, podváděla jako žena. Falešná gynekoložka obelstila soudy, ale i své milence. Její bývalý přítel Vladimír tvrdí, že nepoznal, že prošla změnou pohlaví. Jak probíhá složitý proces transformace z muže na ženu a naopak? V Česku ročně změnu pohlaví podstoupí až 20 lidí.

Pohlaví si v Česku změní až 20 lidí ročně

Chirurgická změna pohlaví se v Česku provádí bezmála dvě desítky let. Za tu dobu byly provedeny stovky operací, z muže na ženu a naopak. Na Urologické klinice Fakultní nemocnice v Motole podstoupí každý rok chirurgickou změnu pohlaví 15 až 20 lidí. „Jejich průměrný věk je 31 let a přeměna z muže na ženu či naopak je zhruba stejně četná u obou pohlaví,“ říká Ladislav Jarolím, urolog FN Motol, který se tomuto druhu operací věnuje více než 15 let. Dosud bylo provedeno 314 takových operací.

Operovat, nebo neoperovat?

Přesné statistiky transsexuálů v české populaci nejsou, odhaduje se ale, že připadá jeden na zhruba 30 tisíc lidí. Mnohým lidem operace pomůže, srovná jejich mysl s tělem, ale rizika existují. „Druhou z možností je nepřizpůsobovat tělo, ale život. To znamená, pokud se kluk cítí být holkou, bylo by ideální najít si takovou holku, která se naopak cítí být více mužem. Jenže to je jako hledat jehlu v kupce sena,“ přiznává psycholog Klimeš.

Jak probíhá léčba transsexuality

Léčba transsexuálovi pomůže »srovnat« hlavu s tělem. Tento proces je zdlouhavý a probíhá zhruba ve třech fázích: 1. Stanovení diagnózy 2. Hormonální terapie – příprava na přechod do »druhého těla«. Hormony pomáhají modelovat hlas, regulují růst ochlupení… 3. Operace pohlavních orgánů – nevratný zákrok. Při modelaci nového pohlaví lékaři použijí pouze tkáň operovaného.

Sex s přeoperovanou ženou? Rozdíl nepoznáte!

Operativní změna pohlaví je dnes už téměř rutinní zákrok plastických chirurgů. Podle sexuologa Radima Uzla je jednodušší přeoperovat muže na ženu než naopak. „Vagina z penisu jde vymodelovat lépe než z vaginy penis,“ vysvětluje Uzel. Jak takový zákrok vypadá?

Jak probíhá přeměna muže v ženu Jak probíhá přeměna muže v ženu | David Malík

Nejprve se provede zakřivený řez kolem šourku a odstraní se varlata. Další řez se vede po celé délce penisu, odstraní se kůže a odříznou se tkáně v penisu. Chirurg z hlavy penisu udělá klitoris. Pod něj přemístí močovou trubici. Operatér dále vytvoří otvor za místem, kde byla varlata, a z něho je vagina. Kůži, kterou odstranil z penisu, obrátí a sešije do trubice, kterou pak umístí kolem nového vaginálního otvoru.

Kůže ze šourku slouží k vymodelování stydkých pysků. Pozná muž, že měl pohlavní styk s mužem, který je přeoperován na ženu? „Pokud je operace provedena kvalitně, nemusí to vůbec poznat,“ domnívá se Uzel.

enema ( 19. dubna 2012 19:59 )

Podle tvých příspěvků, asi tebe doma málo tloukli. A asi nejsi ani moc vzdělaný jelikož by si alespoň z poliviny chápal problematiku odlišné sexuální orientace případně transexuality. Lidksá omezenost nezná mezí

dave76 ( 3. února 2012 12:27 )

zelena.karkulka ( 30. ledna 2012 20:09 )

celý to platí zdravotní pojišťovna

husqarnowicz ( 30. ledna 2012 17:00 )

A diskuze k tomu jako obvykle chybí. Raději nás tu krmí hovadinama.

e.44 ( 30. ledna 2012 12:23 )

Bleskáči, vy dobytkové, co si to dovolujete? Kde je článek o Tině pod který celá tahle diskuse patří? Co si to vy prasata novinářský dovolujete? Když už odstraníte článek, jak si můžete dovolit přesunout diskusi pod jinej, ke kterýmu nebyla napsaná? Jste skutečně novinářská žumpa

Zobrazit celou diskusi