Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mysleli si, že je těhotná, přitom měla obří nádor

Lékaři si spletli nádor s těhotenstvím
Lékaři si spletli nádor s těhotenstvím  (Autor: shuterstock.com)
Autor: INT, zun - 
16. prosince 2011
15:21

Šestnáctiletá Phoebe Quatre-Morgan z Bontonu trpěla závratěmi a nevolností. Doktor jí oznámil, že je minimálně v šestém měsíci těhotenství. Že se mýlil odhalil až ultrazvuk. Phoebe měla místo dítěte v břiše gigantický nádor.

Dívka navštívila lékaře, když se vrátila z dovolené. Trpěla nechutenstvím, ranní nevolností a měla oteklé břicho. Pro doktora byla diagnóza jasná - těhotenství.

Mladá Phoebe trvala na tom, že dítě čekat nemůže. Vyhledala tedy jiného lékaře. Když podstoupila ultrazvuk, zjistilo se, že se o těhotenství vážně nejedná. Se svými pocity se svěřila deníku DailyMail.

"Z pohledu na ultrazvuk bylo jasné, že dítě nečekám. Na jednu stranu jsem si oddychla, na druhou jsem se ale vyděsila, co mohlo způsobit tak masivní jednorázový otok v mém břiše. Nakonec jsem zjistila, že mám rakovinu,"

Dívka podstouila operaci, při které jí byl enormní tumor odstraněn. Následovaly měsíce chemoterapie. Tím však její trápení neskončilo. Po čtvrt roce doktoři Phoebe oznámili, že se rakovinové bujení objevilo znovu.

Čekala na ni další operace v podobě hysterektomie. Poté přišlo další kolo chemoterapie. Dnes, v sedmnácti letech, už je snad Phoebe v pořádku. Nikdy však nebude moci mít děti.

"Vždycky jsem si myslela, že budu mít rodinu. Rakovina však rozhodla za mě. To že jsem onemocněla ze mě ale udělalo mnohem silnějšího člověka,"

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi