Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zoufalá matka bojuje o dceru: Svoji Marcelku nikomu nedám!

Renata Doležalová je rozhodnuta: Svou Marcelku už nikomu nedám!
Renata Doležalová je rozhodnuta: Svou Marcelku už nikomu nedám!  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
7. prosince 2011
05:35

Úplné jiné starosti než shánět dárky na Vánoce má nyní Renata Doležalová (40) z Velkého Meziříčí. Má totiž velký strach o svou dcerku Marcelu (10). Soud ji přes její protesty svěřil do péče otce, který žije v České Lípě. Muž ale letos v březnu skončil za násilnou trestnou činnost za mřížemi. O Marcelku se starala jeho přítelkyně. Renata Doležalová ji vídala jen dvakrát do měsíce. Teď se ale rozhodla, že dceru už do České Lípy nevrátí.

K tomuto rozhodnutí se odhodlala v pátek. Ten den si dojela pro dceru do České Lípy a tam se odehrála podle ní událost, která ji donutila ihned zamířit na policii ve Velkém Meziříčí.

„Při předávání Marcelky dítě fyzicky napadl nový druh přítelkyně mého bývalého manžela. Mlátil jí přede mnou dokonce hlavou o barák. Holčička měla až odřenou hlavu,“ popisovala paní Renata Blesku brutální útok. Matka rovněž tvrdí, že dcera byla v minulosti ze strany bývalého manžela, ale i současného přítele jeho družky, sexuálně obtěžována. „Oba ji osahávali na celém těle,“ řekla Blesku Renata Doležalová. Děvčátko podle ní je stále v šoku, okamžitě pláče při sebemenší zmínce o možném návratu do České Lípy. „V České Lípě už měla být zpět v pondělí, ale já ji tam nedám. Budu bojovat třeba s celým světem, ale nedám ji tam,“ brání matka dceru. Renata Doležalová nechala dceru vyšetřit lékařem. Ten prý jí nařídil zůstat v klidu doma. Teď hrozí, že si pro školačku každým dnem přijedou sociální pracovnice a odvezou ji zpět.

„Matka 2. prosince podala trestní oznámení. Případ vyšetřujeme jako přestupek proti občanskému soužití a předali jsme ho k prověření kolegům do České Lípy,“ uvedla mluvčí žďárských policistů Jana Martincová.

hanja ( 7. prosince 2011 11:48 )

Moc tomu nerozumím o čem má článek být. Proč se matka neobrátí na odbor péče o děti a ten může podat návrh na předběžné opatření o změně péče,které může soud vydat pak do 24 hodin.

slavka ( 7. prosince 2011 11:38 )

Právo máte. To, že je dítě svěřeno do péče jednoho z rodičů, tak i když s druhým se pouze vídá ve stanovené dny, pokud nebyl druhý rodič zbaven rodičovských práv, má stejné právo mluvit do výchovy jako ten, který ho má v péči. To znamená, že např. na výběru školy se musejí oba rodiče shodnout. Pokud rodič, který má dítě svěřeno do péče upírá práva druhému rodiči a nebo navádí dítě proti němu, může to být i důvodem pro svěření do péče druhého rodiče.

e.44 ( 7. prosince 2011 11:29 )

Přesně tahle informace mi v článku chybí: Proč nebyla dcera svěřena matce????? Bez téhle informace nemá cenu k tomu cokoliv psát, jakkoli se vyjadřovat, i když neuvedení té informace vlastně taky lecos napovídá

adorator ( 7. prosince 2011 09:54 )

Sorry, ale víme kulový, proč dítě nebylo svěřené matce. Ne vždy je matka ten správný člověk na výchovu (nemusí to být tento případ, nic o něm nevíme), někdy se i cizí člověk chová líp než vlastní rodina ......

smrk ( 7. prosince 2011 09:25 )

No pokud je pravda, že otec je v kriminále pro násilnou tr.činnost a výchovu zajišťovala jeho přítelkyně, tak proč soud okamžitě nerozhodne o výchově dcery u matky - to je snad postavené na hlavu,když fotr je v kriminále a výchovu zajišťuje cizí ženská - né ? A pokud jde o sociální pracovnice, tak většina by zasloužila nakopat do p.r.d.e.l.e., ale s rozběhem !!!!

Zobrazit celou diskusi