Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jaycee napsala knihu: 18 let znásilňování a ponižování

Autor: mivr, INT - 
13. července 2011
12:42

"Aby bylo jasno, jmenuji se Jaycee Lee Dugard. Byla jsem unesena, když mi bylo jedenáct let. Můj věznitel Phillip Garrido měl vědět, že jeho tajemství nebudu déle skrývat." Tak začíná zpověď dnes jednatřicetileté ženy, která byla osmnáct let držena a znásilňována na dvorku manželů Garridových.

12. července vyšla kniha Ukradený život, kde Jayce Lee Dugard popisuje, jak byla osmnáct let znásilňována a ponižována poté, co ji jako jedenáctiletou dívenku unesli manželé Garridovi. Jayce byla vězněna v domku na dvoře, kde i porodila dvě děti.

Před měsícem soud vyřkl nad bestiálními manžely finální verdikt. Oba dostali dostali doživotí. Phillip může dostat milost za 431 let. Jeho žena Nancy je na tom lépe. Na svobodu může být propuštěna za 36 let.

Svlékl ji do naha a spoutal

Jaycee se k dvacetiletému výročí od únosu svěřovala moderátorce ABC News Diane Sawer. Bylo 10. června roku 1991. Jaycee chodila do páté třídy. Poslední ráno doma její maminka spěchala, a tak jí nestihla dát pusu na rozloučenou. "Chtěla jsem jí večer říct, že příště mi ji musí dát," vzpomínala Jaycee.

Jenže domů se vrátila až za osmnáct let. Po cestě do školy v kalifornském Lake Tahoe byla unesena. U autobusové zastávky ji Phillip, již dříve trestaný sexuální delikvent podporovaný manželkou, omráčil speciální pistolí a naložil do auta.

Přivezl ji domů do městečka Antioch kousek od San Francisca. Tam ji donutil svléknout se do naha, nasadil jí pouta a zavřel do domku na dvoře. Později k ní přišel a musela se s ním jít vysprchovat. To bylo poprvé, co viděla nahého muže. Na konci prvního týdne ji znásilnil.

Nedokázala vyslovit své jméno

Ve čtrnácti letech porodila první dítě. Dcera dostala jméno Starlite. "Byla nádherná. Byla jsem šťastná, že už nebudu sama," vyprávěla. Po narození dítěte se znásilnění staly vzácnější, ale v roce 1997 porodila druhou dceru, jíž dala jméno Angel (Anděl). Pak tam byla zavřená ještě dvanáct let. Proč i s dětmi neutekla? "Nepřipadalo to v úvahu," vysvětlovala krátce. Podle psychologů měla typický pocit dlouho vězněných a týraných obětí.

25. srpna v roce 2009 skončilo její utrpení. Dva úředníci kontrolovali dům Garridových. Jaycee už nebyla zavřená, a tak ji spatřili a ptali se jí na jméno. Jelikož ho osmnáct let nepužívala, nedokázala ho vyslovit. Napsala ho na kus papíru, což přišlo úředníkům zvláštní a začali se o ni zajímat. Díky nim Jaycee unikla peklu.

Ellie24 ( 31. srpna 2016 02:04 )

Je mi zle z tych komentarov, ako "nerozumeju", ale s radostou hodnotia a odsudzuju, vysmievaju... Fuj.

4okinek ( 10. září 2011 10:52 )

Reaguji na Vaše věty: "nedokážu pochopit proč tyto "ženy-dívky" po prožitých útrapách vydávají knihy o tom, co se jim stalo....snažím nějak ty myšlenky zapudit a né si "jitřit paměť" vzpomínkami na prožité utrpení." Většina psychiatrů, či psychologů by Vám řekla, že je to součást sebepřijetí. Pokud by ona žena své vzpomínky v sobě potlačila = zazdila, bude se těmito vzpomínkami trápit a týrat po zbytek života. Pokud se ale z toho úděsného prožitku takzvaně "vypíše" - pomůže jí to v sebeočistě a v započetí následného normálního života. Odbourá si blok a bude moci začít žít s čistým štítem. Protože mlčením si mepomůže, spíše naopak...

jany ( 21. srpna 2011 10:49 )

pomůže - pomůže mu to nakupovat

honza51 ( 13. července 2011 18:16 )

Nemusíte tady dělat přednášku , to že to tady zkopírujete z nějaké publikace, tak neznamená, že tomu rozumíte. Právě tím papouškováním dokazujete, že nevíte o čem je řeč. A psaní knih a svěřování CNN, anebo bulváru určitě postiženému nepomůže. I když vy jste jiného názoru.

honza51 ( 13. července 2011 18:14 )

Jo a ještě něco, napsaní knihy určitě pomůže postiženému . To snad nemyslíte vážně? Anebo jo?

Zobrazit celou diskusi