Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tříletý hrdina zachránil otci život

Video se připravuje ...
Autor: mivr - 
1. února 2011
19:56

Jako skutečný hrdina se zachoval tříletý AJ z amerického Oregonu. Když se jeho tatínek při práci pořezal, neváhal a zavolal mu záchrannou službu. Jen díky chlapcově šikovnosti jeho táta nevykrvácel a přežil.

„Můj syn mi zachránil život!“ říká hrdě otec Aaron Hayes z oregonského města Keizer. Muž se totiž ošklivě pořezal do ruky a málem vykrvácel, protože byla zasažena tepna, ale díky odvážnosti jeho teprve tříletého synka přežil. Malý zachránce mu zavolal ambulanci.

„Když se to stalo, říkal jsem si: To je špatné, to je opravdu špatné. Snažil jsem se zastavit krvácení, ale nešlo to. Tak jsem řekl AJovi, ať zavolá 911. Byl trochu v šoku a asi ani moc nevěděl, co do telefonu říká. Ještě jsem mu řekl, aby jim vyřídil, ať si pospíší.“

Malý AJ se se situací vypořádal jako statečný hoch a jen díky němu se záchranářům podařilo jeho tatínkovi pomoct. Na otázku, proč nebyl vystrašený, chlapec odpovídá velmi prostě: „Protože jsem byl statečný.“

Jak vypadal rozhovor tříletého hrdiny s dispečinkem 911?

Dispečer: „Co se stalo? Můžeme ho dostat k telefonu? Potřebuje ambulanci nebo policii?“

Malý zachránce: „Potřebuje hned pomoc.“¨

Poté byl hovor přerušen a pak bylo spojení znovu navázáno. Bylo prý slyšet, jak táta Aaron v pozadí křičí a chlapec se ho snaží utišit: „Je to v pohodě, tati, jen se uklidni. Říkám, že je to dobré.“ Při třetím spojení hovoru už byla pomoc na cestě.

Malý zachránce: „Haló? Pomoc, pomoc!“

Dispečer: „Zůstaň na telefonu. Pane, potřebujete pomoc?“

Malý zachránce: „Tatínek opravdu potřebuje pomoc. Musíte přijet. Opravdu potřebuje pomoc.“

To už dorazili záchranáři a muži pomohli. Muž měl také štěstí, že jeho syn volal z domovní pevné linky. Díky tomu se dispečinku podařilo rychle vypátrat, odkud hovor pochází.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jjjjjjjjjj ( 5. února 2011 09:12 )

ale nebylo by lepší kdyby místo nejistého telefonátu zaběhl pro někoho dospělého k sousedům? Ti mohli zavolat sanitku hned napoprvé, vysvětlit kam mají jet a navíc poskytnout první pomoc před příjezdem sanitky. Ale kdo ví..třeba v Oregonu mají nejbližšího souseda 50 km.

miruse ( 3. února 2011 14:11 )

Je to borec!!!!

Zobrazit celou diskusi