Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nemocnice: Tělíčko dítěte bylo úředně pohřbeno

Tělíčko mrtvého syna paní Šimáčkové prý bylo úředně pohřbeno
 (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: zb, hra, šim, mivrk - 
29. září 2010
12:02

Zoufalé matce Hildegardě Šimáčkové svitla naděje, že se dozví, co se stalo s tělíčkem jejího mrtvého syna, který zemřel jen deset hodin po narození. Chtěla ho sama pohřbít, v nemocnici však už nebylo. Nyní se českobudějovická nemocnice konečně vyjádřila. „Dítě bylo úředně pohřbeno,“ zní vyjádření z nemocnice.

Paní Šimáčková byla kvůli komplikovanému porodu dvanáct dní v nemocnici. „Domluvila jsem se s doktorkou, že tělíčko zůstane po pitvě na patologii, a až mě pustí z nemocnice, tak si ho vyzvednu. O tom, že budu moci svoje dítě pohřbít, mě ujistil i pan primář,“ popsala tragédii zoufalá maminka, která o své novorozeňátko přišla jen pár hodin po porodu.

Když ženu propustili z nemocnice, objednala v Sušici pohřební službu, která měla pro děťátko zajet. Jaké bylo jejich překvapení, když jim v nemocnici řekli, že tělo dítěte nemají. „Naznačovali mi, že tělíčko spálili,“ řekl Blesk.cz šokovaný Miroslav Adámek (42) z pohřební služby.

Podá žalobu?

Nemocnice nejprve nechtěla nic komentovat. V úterý vydala prohlášení o tom, že dítě pohřbili. „O pohybu zemřelého dítěte je vedena kompletní dokumentace a víme, že ani na vteřinu nebylo postrádáno. Dítě bylo po jedenácti dnech pobytu na patologii odvezeno pohřební službou a úředně pohřbeno,“ uvedla na vysvětlenou nemocnice.

Paní Šimáčkové, která byla v nemocnici jen o den déle než tělíčko jejího mrtvého synka, přitom tamní personál slíbil, že si ho bude moci pohřbít sama. Zoufalá matka zvažuje, že na nemocnici podá žalobu.

mi1sa ( 5. října 2010 00:26 )

sledovat jste na mě moc rychlý stačí jedna novinka za 14 dnů

demiro ( 4. října 2010 20:21 )

Te článek už tady visí týden...

mi1sa ( 3. října 2010 12:59 )

nějaká aktuální novinka jsem zvědavý co bude v listopadu ...

klee ( 1. října 2010 11:09 )

Je mi moc líto té paní, to co si dovolí v nemocnici v ČB je opravdu děs. S tamním přístupem k pacientkám při porodu se ale nedivím ničemu... Proto jsem se před rokem rozhodla rodit raději v Českém Krumlově přestože bydlím přímo v ČB. Možná když se v tom novináři trochu víc povrtaj začne se s tamním personálem konečně něco dít.

arew ( 30. září 2010 16:18 )

Naprosto souhlasím, jako "truchlící" matka nevypadá, ale jako chtíč peněz rozhodně..Mně umřít dítě, rozhodně nebudu vyhledávat bulvár a trávit s ním dni...

Zobrazit celou diskusi