Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Než se vrátil z procházky, jeho dům obsadila cizí rodina

Důchodce se stále bojí o střechu nad hlavou
Důchodce se stále bojí o střechu nad hlavou  (Autor: Reprofoto Dailymail.co.uk)
Autor: INT, mivr, Kšim - 
22. září 2010
17:29

Anglický důchodce byl asi hodně nemile překvapen, když se vrátil domů z procházky se psem a zjistil, že mezitím někdo vyměnil zámky od jeho domu a že se tam zabydleli cizí lidé!

Georgie Pope (72), který trpí artritidou a k chůzi potřebuje hůl, při čtvrteční procházce se psem zjistil, že nemá dostatek sil na to, aby došel až zpátky domů. Rozhodl se tedy strávit pár dnů u přítele, který bydlí kousek od parku Parloes, kde pejska venčil.

Velký šok ale zažil, když se v sobotu ráno vrátil domů a zjistil, že mu za dva a půl dne, kdy tam nebyl, někdo vyměnil zámky od domu, kde žil čtyři roky, a zabydlel se tam!

„To je můj dům,“ řekl prý muži, který vyšel z jeho domu. Ten mu ale sebevědomě odvětil: „Tohle je náš majetek a budeme tu, dokud nás nevyhodí soud.

Vykradli ho a zmizeli

V ten moment se starému pánovi podle jeho slov udělalo hodně špatně. Ihned zavolal policii, která začala případ řešit. Od ní se pan Pope dozvěděl, že nezvané nájemníky nemůže vystěhovat, protože se stali oběťmi podvodu. Podle jejich slov jim totiž někdo dům na půl roku pronajal.

Důchodce, který byl na pokraji zhroucení, do úterního večera přebýval u známých. Pak se ale dozvěděl, že už se obyvatelé jeho domu, kteří pocházeli z Litvy, odstěhovali. A s sebou si vzali i jeho pračku a elektrický sporák.

Pan Pope od té doby trpí záchvaty paniky. Bojí se, že se mu něco podobného stane zase. A jeho sousedé mají o své domovy samozřejmě také strach. Případem se dále zabývá policie.

krojc ( 24. září 2010 10:15 )

ani britská policie nemůže nic dělat proti takovému bezpráví , či snad jo? Nebo jsou všude policisti stejně bez iniciativy ve prospěch prosazení práva? Tak vám nevím .

waserman ( 22. září 2010 17:40 )

měl štěstí, že to byli Litevci. Stát se mu to tady, tak po 1 dni nenajde ani zbytky vybydleného domu, páč u nás je dost menšin, co by mu politicky vysvětlili, že je to jejich domov.

Zobrazit celou diskusi