Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Chlapeček (2) vstal z mrtvých!

Manželé Amy (38) a Dave (41) Ottesonovi se svým synkem Gorem (2). Teď už ho bez dozoru nenechají.
13. září 2010 | 07:12

Příběh tohohle klučiny připomíná biblického Lazara. Malý Gore (2) se topil v ledové vodě. Když ho po půl hodině vytáhli, byl v kómatu. Skoro mrtvý chlapec byl převezen do nemocnice, kde nakonec po hodinové zástavě srdce ožil! A co víc, malý Gore je teď naprosto v pořádku.

Nehoda se stala v americkém Coloradu, kde manželé Dave (41) a Amy (38) Ottesonovi trávili se svými dětmi rodinnou dovolenou v chatě u řeky. Osudného večera musel Dave odjet do Denveru do práce, a tak Amy zůstala se syny Gorem (2), Kirkem (4) a dcerou Ryan (5) sama. Před večeří vzala obě starší děti umýt, Gore zůstal zavřený sám v chatce. Když se Amy s dětmi po chvíli vrátila, Gore nikde nebyl! Zoufalá matka ihned zburcovala příbuzné ve vedlejších chatách a pátrání začalo.


Asi po půl hodině jeden z hledajících s hrůzou vykřikl. Gore plaval hlavou dolů v řece! Tělíčko se v silném proudu chladné řeky naštěstí zachytilo o kládu, která přes řeku ležela. Chlapce tak rychle vytáhli. Goreův dědeček Kirk, bývalý lékař, začal s okamžitým oživováním. Chlapec byl promrzlý, nedýchal a měl zástavu srdce. Resuscitace byla marná, a tak byl Gore převezen do nemocnice. Tam ho ještě další desítky minut oživovali lékaři.

Malý Gore Otteson (2) se dlouho topil v ledové vodě, jeho srdce víc než hodinu nebilo, chlapeček však zázračně ožil a je v pořádku
Autor: isifa.com

Vyvázl bez následků

Chlapcovo srdce nakonec po více než hodině opět naskočilo. „Doktoři mi řekli, že srdce sice buší, ale Goreův mozek je nejspíš už mrtvý,“ vzpomíná Amy na bolestné okamžiky, kdy jí lékaři sdělili, že její synek stráví zbytek života v kómatu. „Dala jsem se do pláče,“ svěřila se matka. „Pak jsme si ale všimli, že Gore pohnul rukou!“ Lékaři Gorea, jehož tělesná teplota byla pouhých 30 stupňů, pak pozvolna ohřívali a  probouzeli. Po několika hodinách se chlapeček probral. K údivu všech lékařů na něm dlouhé bezvědomí a zástava srdce nezanechala žádné následky. Dnes si tak Gore, který doslova vstal z mrtvých, opět může hrát se svými sourozenci.   

Autor: INT, jen