Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Denise (38) uřízli obě nohy, teď zvládne i motorku

Autor: Marie Machková, jak - 
6. srpna 2010
06:27

Úsměv a obrovská chuť do života z Denisy Sedláčkové (38) přímo sálají. Matka dvou dětí (16, 19) přitom před pěti lety přišla o obě nohy. Kromě domácnosti sama zvládá i řízení auta, ráda sportuje. Našla si také práci v realitní kanceláři.

„Jsme na holku hrdí,“ svěřili se rodiče Denisy Svatava (64) a Pavel (67) Hendrychovi. „Učila se chodit a přitom se starala ještě o dvě děti. Zvládla auto, práci a ještě má elánu na rozdávání,“ říká s dojetím paní Svatava. „Na umělých nohách dokáže stát líp, než uměla na těch vlastních,“ dodal otec.

Denisa při slovech chvály znejistěla. Přiznala, že si občas vyčítá, že v minulosti byla lehkovážná. „Před pěti lety jsem spadla do zamrzlého rybníku. Probrala jsem se až v nemocnici,“ přiblížila okolnosti svého zranění. Omrzlé končetiny jí lékaři museli amputovat. „Už tehdy jsem byla rozvedená, s bývalým mužem nevycházíme dobře. Pomohli mi rodiče,“ dodala žena.

Chci nosit sukni

Přestože je invalidní, našla si podnájem v domě bez výtahu. Do podkrovní ložnice dokonce leze po žebříku. „Beru to jako cvičení,“ smála se Denisa. Po úrazu si dokonce udělala řidičák a začala jezdit autem. „Od kamaráda si občas půjčím motorku a se synem jsem zkoušela i brusle,“ dodala žena, jejímž snem je automobilová rallye. Začala chodit i do práce. Zatím na kratší dobu. „Zvažujeme, že ji zaměstnáme na plný úvazek. Aby neměla problémy v terénu, bude mít na starosti prodej bytů,“ řekl ředitel realitní kanceláře Michal Juráň.

„Máma je bojovník. Zvládá víc věcí, než když byla zdravá. Teď shání nadkolenky, aby mohla chodit v sukni,“ kroutí nevěřícně hlavou Denisin syn. „I když jsem v to nedoufala, našla jsem si přítele a chci se líbit,“ odvětila s úsměvem Denisa.

okanka ( 10. října 2010 16:35 )

som monca prosim ta potrebujem nieco odteba iba neake info ,ide tu aj o teba tak prosim ta ozvy sa mi. ja ti volam na tvoje cislo ale asi nefunguje ti,a email asi tiez nie .moje cislo ty poznas bud tak dobra posli mi svoje cislo moje cislo je ak by si zabudla 00421 915 506 971.iba mi napis sms a ja ti zavolam ti poviem oco ide .ok cau monca.

slniecko22 ( 16. srpna 2010 12:35 )

Tak isto máte môj veľký obdiv a chcela by som tak ťažkú situáciu zvládať ako Vy. Držím palce v ďalšom živote, aby ste prežívali už len pekné chvíle.

m.tutkova ( 12. srpna 2010 21:46 )

jsem tvoje bývala spolužačka z gymnázia... už jsem o tom co se ti stalo slyšela a jsem moc ráda že ses z toho takhle dostala. Máš můj velký obdiv. a samozřejmě a moc ti přeju aby ses teď už v životě měla jen dobře. Marta Tutková (Jakšová)

siroky11 ( 11. srpna 2010 11:46 )

Mám známého také bez nohou a ten se jenom válí na posteli a je líný na krok. Strašně rád se nechá obskakovat a chce být litován. Paní Denisa je úžasná!!!

carodejnice398leta ( 7. srpna 2010 21:18 )

Zobrazit celou diskusi