Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Elliott: Je mu 10 let a chce umřít! Proč?!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, mivr - 
23. června 2010
16:32

Elliott McGahey se už desetkrát pokusil o sebevraždu. A to je mu teprve 10 let! Blonďatý chlapec z Británie trpí autismem, konkrétně Aspergerovým syndromem.

Elliot si pokoušel vzít život různými způsoby, například běháním před auty nebo skákáním z oken. Jeho rodina je zoufalá. Všichni jeho blízcí se bojí, že až se příště pokusí o sebevraždu, nikdo z nich nebude na blízku, aby mu pomohl.

„Každý den se pohybujeme na tenkém ledě,“ vypráví smutně matka malého autisty Kasha Benett (28) a dodává: "Každý den mi říká, že by byl radši mrtvý. Je to tak strašlivé, slyšet od mého malého syna tak příšerné věci. Ale bohužel vím jistě, že to myslí vážně a že pokud s tím brzy něco neuděláme, něco hrozného se stane."

Ubližuje si od šesti let: Kouše a řeže

Aspergerův syndrom byl školákovi čtvrté třídy diagnostikován v říjnu loňského roku. Jeho rodina u něj měla vážné podezření na duševní poruchu kvůli jeho neobvyklému chování. Poprvé si fyzicky ublížil ve svých pouhých šesti letech. Pak už se situace jen zhoršovala. Jeho matka k tomu dodává: "Elliott je perfekcionista. Když něco nevychází podle jeho představ nebo se mu něco nepovede, trestá se. Nejčastěji tluče hlavou o stěnu, kouše a saje si ruku do té doby, než má obří modřiny, či sám sebe řeže."

Situace už dospěla tak daleko, že se Kasha stala matkou na plný úvazek. Celý den tedy tráví se synem spolu, přičemž panuje pevný řád, aby nedocházelo ke komplikovaným situacím. Chtěla by ho ale umístit do speciální školy. "Bohužel u nás žádná vyhovující škola není. Musel by tedy studovat na internátní, což by znamenalo, že by byl od nás pryč celý týden mimo víkendu. Nedokážu si představit, co by se všechno mohlo stát. Nemůže vystát ani své bratry, natož cizí lidi," zoufale naříká Eliottova matka.

Elliott: Chci transplantaci mozku...

Stále opakuje, že by měl podstoupit transplantaci mozku. Velmi často své matce říká: „Myslím si, že je zřejmé, že je něco špatně s mým mozkem. Tak proč mi prostě doktoři nepřestanou dávat ty prášky? Mohli by mi vyndat mozek a dát mi jiný. Měli by to udělat. Nebo už nechci dál žít.“

Co je to autismus?

Autismus je vývojové duševní postižení projevující se abnormální sociální interakcí a narušenými komunikačními schopnostmi objevující se před třetím rokem věku. Příčina autismu je neznámá, hypotézy se pohybují oddědičných vloh ke vlivům prostředí, které však nebyly prokázány. Specifická léčba zatím není známa. Současná americká psychiatrie rozděluje autistické poruchy na Aspergerův syndrom a Kannerův autismus. U Aspergerova syndromu nejsou přítomná klinicky zjevná opoždění, přičemž u druhého je přítomno opoždění nebo abnormality (sociální interakce, řeč používaná v sociální komunikaci).

(zdroj: Wikipedia.cz, Mirror.co.uk)

djaba ( 24. června 2010 20:21 )

Pokud se dítě chová nestandartně ,máme jednoduché vysvětlení - syndrom . Dokonce se mnou do třídy chodil podobně ,, postižený " , také si ubližoval , škrabal se do krve , kousal do rtů .Stačilo ho nějak rozčílit ,třeba mu vysypat učení nebo podrazit nohy.Pomohla rada jeho rodičů - jen v trenkách ho při záchvatu polévat studenou vodou.Ten hošík je dnes diplomovaný rehabilitační terapeut .

hazha ( 23. června 2010 23:00 )

hele chytráku máš děti? víš jaký je rozdíl mezi rozmazleným spratkem a nemocným dítětem? pochybuji...

zirafa ( 23. června 2010 22:19 )

přečti si něco o té nemoci, kterou ten kluk trpí.....pak pochopíš, žes napsal pěknou blbost....přesně jako lisakusak, ale ten je tím známej, že většinou píše nesmysly....

djaba ( 23. června 2010 22:15 )

Ano , následek byl ,že jsem se nechtěl nikdy zmrzačit jako ten spratek .Vůbec, v těch anglicky mluvících zemích dětičky vychovávají stylem - to nesmíš , to se nedělá , ty ty ty .Pořádná řemenová domluva je lepší.

hazha ( 23. června 2010 21:47 )

to se ptám lisakusaka

Zobrazit celou diskusi