Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proč moje dcera nepřežila operaci žlučníku?!

Už 14 měsíců bojuje Jaroslava Lukavská s havlíčkobrodskou nemocnicí
Už 14 měsíců bojuje Jaroslava Lukavská s havlíčkobrodskou nemocnicí  (Autor: Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
9. dubna 2010
06:55

Nepožaduje žádné odškodné, chce znát jen pravdu o smrti své dcery. Zatím ale marně! Jaroslava Lukavská (76) už čtrnáctý měsíc bojuje s havlíčkobrodskou nemocnicí, kde v únoru 2009 nečekaně zemřela její dcera Alena (†43) po plánované operaci žlučníku. Vedení nemocnice dodnes nevysvětlilo, proč její dcera zemřela.

„Vaše dcera před deseti minutami zemřela, nevíme vůbec proč.“ Těmito děsivými slovy přivítala lékařka v havlíčkobrodské nemocnici Jaroslavu Lukavskou. Té se v tu chvíli zhroutil svět. Zemřela jí jediná dcera, po které zůstal tehdy sedmiletý syn Štěpánek. Po nemocnici chce Lukavská vědět, zda personál nepochybil. Podala trestní oznámení, dovolání podala i ke státnímu zastupitelství. Policie případ po čase odložila a Lukavská si najala advokátku. Podaly společně stížnost na Českou lékařskou komoru. „Po smrti nebyla pitva provedena podrobně, neprovedli všechna potřebná vyšetření,“ tvrdí advokátka Jana Flégrová.

Mluvčí nemocnice Petra Černo tvrdí, že léčebný postup byl správný. „Za pravdu nám dal Ústav soudního lékařství, Česká lékařská komora, policie i krajský úřad. Bohužel, komplikace někdy nastávají,“ uvedla mluvčí. To, co chce Lukavská vědět nejvíc, ale neřekla.

„Já po nich nechci žádné peníze, já chci znát pravdu o smrti dcery. Nic víc!“ tvrdí žena. Je rozhodnutá podat stížnost na ministerstvo spravedlnosti a zdravotnictví.

Dcera Alena (†43) se synem Štěpánkem po zápisu do první třídy Dcera Alena (†43) se synem Štěpánkem po zápisu do první třídy | Jiří Čada

arcaben ( 10. dubna 2010 07:32 )

protože neví jak by to otočil na rasizmus!

e.44 ( 9. dubna 2010 21:31 )

To už je jedno, kdo bude ty peníze nárokovat, a je samozřejmě jasné, že v případě pochybení lékařů má na ty peníze nárok.

anka ( 9. dubna 2010 18:16 )

proc by mela mit zajem o penize? Pokud nemocnice udelala chybu, ty si muze narokovat manzel, ktery bude sam vychovavat 7 lete dite....

e.44 ( 9. dubna 2010 16:33 )

Nic takového jsem nenapsala, ani nemyslela! Pouze jsem napsala, že se mi nezdá, že by pani Lukavská neměla zájem o peněžní vyrovnání.A také si myslím, že pokud se prokáže nějaké zavinění ze strany doktorů, tak se s nimi o to vyrovnání bude určitě soudit.

lea61 ( 9. dubna 2010 15:16 )

Takže chcete tvrdit, že lékaři nechtějí sdělit příčinu, protože by se s nimi mohla soudit o peníze? Co to je za blbost. Buď operaci provedli dobře a došlo k nějakému problémy u dcery a tím pádem není co tajit, nebo opět zase někdo "úspěšně" operoval. Myslíte si, že nemocnice mlčí z jakého důvodu?

Zobrazit celou diskusi