Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vozíčkářka: Život mně zachránili přátelé!

Lada Kovářová s manželem, dětmi a přáteli, kteří jí pomohli
Lada Kovářová s manželem, dětmi a přáteli, kteří jí pomohli  (Autor: Blesk - autorka)
Autor: Jana Ulrichová - 
1. října 2009
06:54

Vozíčkářka Lada Kovářová (33) z Litoměřic se dostala až na samé dno. Před několika dny její rodina při požáru přišla prakticky o všechno, paní Lada celé dny trávila na ulici, protože ohněm zničený byt byl neobyvatelný. Teď už se na svět dívá radostněji. Díky přátelům, kteří přispěchali na pomoc.

Lada byla zoufalá, neviděla ze situace východisko. Najednou před domem zastavily dvě po střechu naložená auta. Byla plná oblečení, drogistických výrobků, přivezla vybavení do kuchyně a dalšími věci. Vše přivezli Ladě její přátelé.

„Teď už vidím budoucnost růžověji, přátelé mně snad i zachránili život. Jsem si ale jistá, že pračku už v životě nezapnu. Mám z toho dodnes zlé sny,“ připomněla důvod, tedy elektrický zkrat, proč přízemní byt 1+1 v době, kdy byla doma jen její dcera Natálka (8), vyhořel.
Osud rodiny naštěstí nebyl lhostejný jejím přátelům. Bývalé spolužačky Zuzka Litvová a Adéla Horká zorganizovaly sbírku. Nashromáždily peníze, za něž pro vyhořelou rodinu nakoupily vše potřebné, od toaletního papíru po deky a polštáře.

Mezi těmi, které osud rodiny dojal, byla i zpěvačka Petra Zámečníková. „Mám stejně starou dceru, jako paní Lada. Společně jsme si povídaly o tom, co se stalo, a pak jsme vybraly nějaké pěkné oblečení a hračky, které jsem přivezla. Přidala se ještě i kamarádka, která poskytla deky a polštáře. Těší mě, že jsem mohla pomoci,“ řekla.

unius ( 1. října 2009 21:37 )

cau lidi, mrknete na tenhle clanek !! http://tojesila.cz/cz/s16/KAUZA-TOSKANA/c1596-Pujcena-lod-Pershing-64/n2195-Kolik-Topolanek-utratil- za-pronajem-Pershingu-64-se-asi

mejsehezky ( 1. října 2009 11:54 )

Zobrazit celou diskusi