Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Porazil rakovinu, teď utíká o život

Miroslav Kalina chce motivovat ostatní nemocné
Miroslav Kalina chce motivovat ostatní nemocné  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
6. srpna 2009
05:00

Nerezignovat, bojovat. To je krédo Miroslava Kaliny (42) z Loun, díky kterému zvítězil nad rakovinou. Na svém vlastním příkladu se teď rozhodl ukázat jiným nemocným, že se tato nemoc dá porazit, a že se člověk po jejím překonání může vrátit nejen do běžného života, ale stejně jako on, třeba i ke sportu.

Vymyslel proto akci, nazvanou Běh o život, při níž za poslední týden uběhl více než 400 kilometrů dlouhou trasu od onkologického centra v Karlových Varech ke stejnému zařízení v Ostravě. Během této cesty hodlá nashromáždit peníze na vybavení pokojů a čekáren těchto center televizory a polohovacími lůžky.

„Vím, o čem mluvím. Když tam člověk leží s kapačkou chemoterapie v ruce a dívá se jen do holých zdí, honí se mu hlavou ty nejčernější myšlenky. Televize je v takové chvíli tím nejlepším rozptýlením,“ vysvětlil svůj záměr, který si už loni vyzkoušel takzvaně nanečisto při nultém ročníku.
Tehdy tuto trasu uběhl i s přestávkami za čtrnáct dnů. Podařilo se mu získat 11 televizorů a sedm settopboxů. „Předal jsem je do chomutovského onkologického centra, kde jsem se sám léčil. Letos bych chtěl vybavit ještě tamní ženské oddělení. V dalších ročnících pak dojde na další onkologická centra. Letos už bylo na startu na účtu sedmnáct tisíc korun,“ řekl.

Miroslav Kalina chce motivovat ostatní nemocné Miroslav Kalina chce motivovat ostatní nemocné | Jana Ulrichová



Tudy běžel proti rakovině
Kyselka – Louny – Roudnice nad Labem – Dolní Beřkovice – Mladá Boleslav – Hradec Králové –Štíty – Rýmařov – Slezská Harta – Ostrava

darknana ( 9. srpna 2009 15:53 )

pro mě je člověk osobnost když něco dokáže tak jako pan Kalina jen tak dále myslím si že jeho síla bojovat podží dost a lidí a dá jim naději bojovatopravdu si toho vážím že se snaží dělat pro druhé

Zobrazit celou diskusi