Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Eliško, bojuj! Já to zvládla!

Autor: hra - 
16. června 2009
05:00

Těžký osud statečné Elišky Bočanové (4), která se narodila jen s částí páteře, stále dojímá čtenáře Blesku. Zasáhl i Zuzanu Bořeckou z Českého Krumlova. Dokonce dvojnásobně. Tato žena si totiž sama prošla stejným peklem.

Bolesti zad se Zuzaně Bořecké staly součástí života. Pak jí lékaři v zahraničí diagnostikovali gigantický tumor v páteři. Zatímco v Česku si s tím lékaři nevěděli rady, na klinice v Hannoveru se k unikátní operaci postavili čelem. Díky zákroku světově uznávaného neurochirurga profesora Samii není dnes žena na vozíku.

Když si Zuzana Bořecká přečetla příběh malé bojovnice okamžitě ji napadlo: Pokud Elišce může někdo pomoci, tak jedině profesor, který mě operoval!

„Rodině malé Elišky pomohu ze všech svých sil. Na klinice se specializují na mimořádné a z lékařského hlediska neobvyklé případy. A právě takové postižení má Eliška. Věřím, že má naději,“ řekla Blesku Zuzana Bořecká.

Sama měla štěstí v neštěstí. Když totiž poslala na kliniku snímky tumoru a upozornila je, že nemá na nákladnou operaci peníze, věhlasný profesor ji provedl zdarma. Hradila pouze ubytování a stravu.

„Chci Elišce pomoci, mně se jí také dostalo, když mi bylo nejhůř. Člověk by to měl poslat dál. O případu děvčátka bych chtěla informovat profesora Samiu, případně domluvit schůzku. Ráda tam s rodiči Elišky pojedu a budu tlumočit,“ uvedla Zuzana Bořecká.

Ve své snaze ulehčit Elišce její úděl jde ještě dál. Jestliže by byla holčička na klinice hospitalizována, zajistí otci i matce dívenky zdarma ubytování v Hannoveru.

elleyn ( 16. června 2009 13:38 )

Elišce moc moc držím palečky, aby se našel někdo, kdo jí pomůže, je to moc statečná holčička a moc jí obdivuju. Člověk by nevěřil, kolik mají v sobě děti síly..sama mám doma půl roční holčičku, kterou čeká v nejbližší době operace a vůbec nevíme jak to dopadne..ale ona je taky moc šikovná, jako by jí vůbec nic nebylo..takže ještě jednou..přejeme hodně štěstí a držíme palečky, aby všechno dobře dopadlo..

paila ( 16. června 2009 10:06 )

Jsem ráda, že dostala Eliška naději na lepší život a moc jí přeju, aby ji mohli udělat operaci a ona mohla prožít normální život.

Zobrazit celou diskusi