Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policajt odrodil ženu přes telefon

 (Autor: Foto – Zdeněk Málek)
Autor: Nový Čas, val - 
10. června 2009
10:28

To je odvaha! Policista Filip Šenšela (30) byl přivolán do romské osady, aby zásahl proti výtržnostem místních Romů, ale to ještě netušil, že bude muset odrodit těhotnou ženu.

Chvíli před příjezdem policisty dorazil na místo zdravotník, který byl ale napaden. Ženě tedy musel pomoci přivolaný policajt, který se radil s lékařem na telefonu.

"Byl to šok, ještě teď se z toho nemůžu vzpamatovat," vzpomíná na první podobnou zkušenost policista Filip Šenšel. Do romské osady v Podsadku vyrazil z důvodu hlášené agresivity místních lidí. Netušil, že výtržníci napadli sanitáře, který přijel pomoci Evě Červeňákové (25), která měla porodní bolesti. Podle informací Nového Času se místním nelíbilo, že zdravotník se k ženě nedostavil včas. Po několika výhružkách zdravotník raději odjel a do osady poslal policisty. Podle ředitele nemocnice Petra Bizovského, sanitář za zmeškání nemohl, uvízl totiž v zácpě.

"Ihned po příjezdu jsme utíkali pomoci. Osada byla vzhůru nohama. Manžel rodičky mi strčil telefon do ruky, že má na lince doktora a prosil o pomoc. Jeho žena ležela na posteli a pod plachtou už bylo narozené dítě, všude bylo spousta krve. Po instrukcích doktora místní ženy ostřihly rodičce pupeční šňůru a zavázaly ji tkaničky od tepláků," řekl Filip Šenšel.

Čerstvá rodička leží se zdravým synem v nemocnici."Jsem mu vděčná, že tam byl. Nikdo jiný by mi nepomohl", byla ráda matka novorozeného syna. Podobné situace nejsou v Podsadku něčím neobvyklým. "Je to v osadě běžná věc, lidé jsou zde velmi nezodpovědní a často se stává, že k nám přijedou až s odrozeným děťátkem," dodal ředitel místní nemocnice.

sase007 ( 22. června 2009 14:30 )

jak mohl někdo porodit dítě přes telefon( )?

bieseger ( 10. června 2009 12:53 )

Nejsem si úplně jistý, ale slovo policajt je určitě spisovné že? A hodí se to jako nadpis k článku u tak seriózního plátku jako je Blesk. příště tam rovnou napíšou fízl

beruschka7t ( 10. června 2009 11:31 )

jak mohl odrodit žemu,když dítě bylo narozené? A pokud se nepřestřihne pupeční šňůra před tím, než se podváže, nehrozí dáítěti ani matce žádné nebezpečí.Pak je jen důležité aby někdo zkontroloval, jestli z matky vyšla celá placenta - a to pochybuji, že ten policista dokázal, byť přes telefon. Takže dokázal uvázat mašličku. Po konzultaci s lékařem Jo, a ještě tam mohl uklidit

Zobrazit celou diskusi