Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hana (63): Nebudu čekat na smrt, jdu pěšky do Španělska!

Hana Ulrichová včera vyšla na svatojakubskou pouť
Hana Ulrichová včera vyšla na svatojakubskou pouť  (Autor: čtk)
Autor: ČTK, tbc - 
3. června 2009
06:00

Na zhruba tři tisíce kilometrů dlouhou cestu do španělského Santiaga de Compostela ke hrobu sv. Jakuba se v úterý vydala třiašedesátiletá Hana Ulrichová z Kladrub.

Pouť přes Německo, Švýcarsko a Francii chce Hana Ulrichová ujít pěšky. S sebou má jen patnáctikilový batoh, v něm hlavně léky a potravinové doplňky. Přespávat bude na farách, v klášterech, v soukromí, možná i v přírodě.

„Bydlím v domě s pečovatelskou službou a všichni jsou tu nemocní, naříkají, sedí. Mě také vše bolí, ale nechci jen pasivně čekat na smrt,“ řekla v úterý. O takzvané svatojakubské poutní cestě se dozvěděla z televize předloni na podzim.

Tehdy si řekla, že také půjde. Protože ale neměla peníze na cestu do Francie, odkud se zpravidla poutníci vydávají, rozhodla se vyjít z domova. Do batohu si zabalila jídlo na první tři dny, potravinové doplňky a léky. Na oblečení už moc místa nezůstalo. Rodina prý na její nápad reagovala pozitivně. Trasu chce ujít do zimy.

babca ( 4. června 2009 02:04 )

Je to dobry napad, ale sama nema moc velkou sanci dorazit, bylo by dobre, pridat se k pani Hane a nekolik lidi by to zvladalo lepe, hlavne psychicky a take v otazce cizich jazyku( ale to nevim, co pani Hana ovlada za jazyky). V kazdem pripade to je nadherny plan a ja snim cely zivot o necem podobnem, mnoho roku jsem cestovala se skupinkou deti krizem krazem obema republikami i za hranice a je to nejlepsi zpusob zivota. Tady ma BLESK dobre tema na pokracovani a ja se na ne tesim.

qwertina ( 3. června 2009 20:25 )

doufam, ze pani ovlada anglictinu, nebo jiny jazyk v pripade, kdyby se ji neco stalo a ze i trenovala chodit delsi dobu, nebot by to jinak byla ohromna zatez na jeji telo. Budu ji drzet palce, aby to zvladla !

certovknaz ( 3. června 2009 18:36 )

Klaniam sa tejto pani a drzim jej palce,nech v zdravi dorazi do ciela!!!

helena ( 3. června 2009 10:55 )

než vyjádřit této paní obdiv kdybych nemusela chodit do práce, tak vyrazím s ní

gogo ( 3. června 2009 07:01 )

Je to v jejím věku odvážný čin, zvláště jde-li sama.... Ale vidět kolem sebe stále jen naříkání a umírání to musí být velice deprimující. Tak šťastnou cestu paní Hano !

Zobrazit celou diskusi