Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dominik spadl do vody, teď hledá svoji zachránkyni!

Autor: Slávka Červená - 
31. května 2009
06:07

Drama si prožila přesně před týdnem na výletě do Podzámecké zahrady matka (48) dvou synů. Stačilo několik vteřin a malý Dominik (4,5) »polykal andělíčky«. Spadl do rybníka. Protože matka neumí plavat, skočila pro něj a zachránila ho neznámá návštěvnice. Rodina by jí ráda poděkovala, jen neví, kde ji hledat. Ozvat se může přes Blesk.

„Starší syn Břéťa (7) měl narozeniny. Měla to být taková oslava. Kluci se moc těšili, jak budou krmit kačeny. Vezli jsme plný batoh pečiva,“ vyprávěla Eva Prokopová (38) z Nezamyslic.

Všichni si dali u rybníka oběd. Maminka právě balila do batohu pití, když uslyšela žbluňknutí. „Jak jsem házel rohlík, tak jsem přepadl. Mikina mě pak táhla pod vodu,“ svěřil se Dominik.

„Skočila jsem tam, že ho vytáhnu. Netušila jsem, že je tam hloubka, a já neumím plavat. Začala jsem křičet,“ líčila.

V tu chvíli neváhala žena (asi 25–28 let) od vedlejšího stolu. Vrhla se do tmavé vody. „Kluk byl tak dva metry od kraje. Několikrát se potopil, už měl namále. Ale dobře to dopadlo,“ přiblížila vedoucí bufetu Jana Florová (42). Její kolegyně vytáhla matku, ona pomohla ženě s chlapečkem.

„Všichni jsme byli tak vyděšeni, že nikoho nenapadlo se zeptat, jak se obětavá paní jmenuje. Víme jen, že byla asi z Čech, byla štíhlá a měla černé kratší vlasy,“ řekla Prokopová.

Dominik by chtěl své zachránkyni poděkovat. Proto se rodina obrátila na Nedělní Blesk. Snad se statečná žena ozve. „Chtěl bych jí dát pusu,“ dodal Dominik.

japo ( 31. května 2009 18:42 )

No nehodnotila bych to tak přísně, všichni všechno nemusí zvládat, já například neumím lyžovat a neznamená to, že bych dětem nekoupila lyže nebo se nešla podívat na sjezdovku, každopádně dopadlo to bezvadně a je dobré,že jsou kolem nás lidé ochotni udělat pro druhé cokoli.

gogo ( 31. května 2009 07:53 )

tak by neměla být s dítětem sama u vody. Příště již u vody zachránkyně být nemusí .....

Zobrazit celou diskusi