Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Propad země v Táboře: Kráter je hluboký až 80 metrů

Autor: hra - 
4. června 2013
12:19

Až 80 metrů hluboká může být díra v zemi, která se objevila v Táboře Horkách. Země se propadla v ulici K Návsi a vytvořila kráter o průměru 2 metry. Na místo nikdo nesmí, okolí propadliště je uzavřeno i pro pěší.

„Kdysi se v této lokalitě těžilo stříbro. Může jít o propadlou štolu nebo větrací šachtu, kterých je tam v podzemí dost. Jak je díra hluboká, zjistí až odborníci. Poslední odhady mluví i o 80 metrech,“ řekl Blesku táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

„Místo musí prověřit statik, důlní inženýři a další odborníci. Zatím není jisté, nakolik je to nebezpečné pro okolní domy,“ řekl starosta Tábora Jiří Fišer.

Jak přesně je kráter hluboký, určí až speleologové, kteří ho prozkoumají kamerou. Starousedlíci míní, že má tento propad souvislost s velkým deštěm. K podobné havárii totiž nedošlo poprvé.

„Jednomu z místních se prý kdysi po velké vodě propadla na zahradě hrušeň. V kronice se píše, že se tam pak muselo navézt hodně vozů s hlínou, než se díra ucpala,“ vzpomněli si místní.

Ve čtvrtek jako příloha tištěného Blesku vyjde šestnáctistránkový povodňový rádce zdarma! Ve čtvrtek jako příloha tištěného Blesku vyjde šestnáctistránkový povodňový rádce zdarma! | Blesk

janina7777 ( 4. června 2013 17:28 )

ale pro jednoho táborskýho blba by se hodila rudolfka luboška

janina7777 ( 4. června 2013 17:27 )

ta by se tam celá nevešla

cinderella1 ( 4. června 2013 14:57 )

Musi to byt hrozne blby pocit mit za svym plotem takovou propadlinu.

Zobrazit celou diskusi