Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Drama na Chrudimce: Záchranáři pátrají po vodákovi

Převrácená nafukovací kánoe pod jezem
Převrácená nafukovací kánoe pod jezem  (Autor: Pavel Čempěl)
Autor: krc, ČTK - 
11. srpna 2010
15:40

AKTUALIZOVÁNO: Dva vodáci sjížděli jez na řece Chrudimce v obci Tuněchody na Chrudimsku. Jejich nafukovací kánoe se převrátila a jeden z vodáků (40) je nezvěstný. Pátrají po něm záchranáři, kteří prohledávají řeku i její břehy, na místě jsou i potápěči.

Jeden z vodáků (34) vyplaval na hladinu, doběhl do vesnice a přivolal pomoc. V šoku jej záchranáři odvezli do nemocnice. Druhý z vodáků ale zůstal ve vodě a v této chvíli není jasné, jestli je pod jezem, nebo ho unesl proud. Přímo pod jez se potápěčům bohužel nepodařilo dostat, protože proud byl příliš silný.

"Máme hasiče na jezu v Mněticích a Nemošicích. Potápěči s čluny prohledávají místo neštěstí a muže hledají i dál po proudu. Rozhodně nedoporučujeme vodákům, aby jezdili na Chrudimku," řekla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Dole na řece hlídkují i dobrovolní hasiči.

Na Chrudimce je kvůli dešťovým srážkám zvýšený průtok vody a splavování řeky je tak podle slov místních v těchto dnech pořádný hazard.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bubanek ( 11. srpna 2010 17:03 )

bych takovýmhle "blbečkům" nechala ty záchraný práce zaplatit - proč mají záchranáři riskovat své životy pro takové hazardéry!!!!!

zirafa ( 11. srpna 2010 16:49 )

nepochopím, jak může někdo takhle hazardovat se svým životem.....

limak007 ( 11. srpna 2010 14:54 )

musel to být adrenalin! No né?

Zobrazit celou diskusi