Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Taneční mistr ČR se brodil pro kostýmy a vyhrál!

Autor: iža - 
28. května 2010
10:08

O další prestižní titul Mistr České republiky v show dance povodeň málem připravila Filipa Macenauera (18) z Bohumína-Pudlova. Zaplavila jeho dům, ve kterém mu zůstaly uvězněny kostýmy i rekvizity.

Na člunu evakuovaný mladík se pro ně zpátky brodil ve velké vodě, ovšem na největší taneční soutěži, ze které se teď vrátil, pak všem vytřel zrak.

Na tuto povodeň vzpomíná nadaný mladík Filip Macenauer se sevřeným srdcem. Prožíval ji daleko hůře než záplavy před třinácti lety, kdy měli v baráku skoro tři metry vody. „Hasiči mě tentokrát evakuovali na člunu tak rychle, že jsem stihl vzít jen svého psa Bata,“ povídá Filip z bohumínského souboru Radost&Impuls. Kostýmy na největší taneční soutěž v ČR v Kladně, si vzít ale nestihl.

Pro kostýmy se brodil metrem vody

„Celou noc jsem nespal. Měl jsem strach, že se mi věci na soutěž utopí, anebo se do baráku včas nedostanu. Roční úsilí by bylo v trapu,“ přiznává Filip. Aby obhájil své prvenství z loňského roku, riskoval a brodil se na druhý den zpátky v metr hluboké vodě domů pro kostýmy. Společně s dalšími tanečníky z Bohumína vytřel pak všem ostatním zrak. Potvrdil nejen mistrovský titul z loňska, ale přivezl i další zlaté medaile.

„Se souborem Radost&Impuls jsme nakonec získali celkem čtyři zlaté medaile, tři stříbrné a dvě bronzové,“ říká hrdě budoucí kadeřník Filip.

Porazil 13 tisích tanečníků

Tanci se věnuje od šesti let, když začal chodit do Radosti, kde dnes také trénuje v akrobacii děti. „Tanec je celý můj život a budu v něm pokračovat i v Praze, kde se za měsíc s rodiči stěhujeme,“ dodává Filip.

Nejprestižnější a největší taneční soutěž v ČR Dance Live Tour se účastnilo téměř 13 tisíc tanečníků ze zhruba 150 klubů a škol a jejich vystoupení zhlédly desítky tisíc lidí. Filip tančí v Impulsu, který se stal trojnásobným mistrem České republiky pro rok 2010 a potvrdil tak i loňské vítezství. Tančí v něm i současné mistryně světa. Bohumínský soubor Radost&Impuls má na kontě má tisíce medailí a pohárů, mnohé jsou i z prestižních evropských a světových soutěží. „Už ty medaile ani nespočítám,“ přiznává Filip, který bude v taneční kariéře pokračovat už v Praze.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi