Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

U Smolensku přežil jeden člověk! Zavolal a zemřel

Je možné že v těchto troskách ještě několik minut žil člověk?
Je možné že v těchto troskách ještě několik minut žil člověk?  (Autor: Fakt.pl)
Autor: jak - 
29. července 2010
10:24

Jeden člověk údajně přežil tragickou havárii polského prezidentského letadla Tupolev, které havarovalo 10. dubna u Smolensku. Pokoušel se údajně bezprostředně po tragédii volat ze svého telefonu, ale během chvíle zemřel.

Tragédie u Smolenska od začátku přináší mnoho otazníků a podivných událostí. Polský deník Gazeta Polska už ve středu informoval o tom, že bezprostředně po pádu v troskách letounu přežil jeden člověk. Podle člověka, který na místě havárie mluvil s příbuznými obětí a deníku poskytnul tuto informaci, se jednalo o důstojníka Úřadu na ochranu ústavních činitelů.

Spekulace o uskutečnění hovoru z mobilního telefonu člověka, který přežil havárii, jsou obaleny oblakem tajemství, protože spadají pod stále probíhající vyšetřování Vnitřní bezpečnostní agentury. Ta údajně informaci stále prověřuje a později ji bude moci potvrdit nebo vyvrátit.

Zemřel při čekání na pomoc?

Informacím, že se v troskách tupolevu nacházel ještě žijící člověk, ale nahrává i fakt, že pitevní zpráva u jedné oběti uvádí čas úmrtí v 9:00. Letadlo přitom havarovalo už v 8:41. "Pokud byla určena hodina smrti správně, znamená to, že cestující přežil dopad letadla na zem a zemřel po 19 minutách čekání na záchranou pomoc," komentuje nové skutečnosti Gazeta Polska.


Shelby16 ( 30. července 2010 19:04 )

Mě by zajímalo na co přesně umřeli ty pasažéři toho letadla ? Nikde o tom nepíšou. Jestli se uhodili třeba do hlavy, nebo do jiné části těla.

Shelby16 ( 30. července 2010 19:00 )

tak tvrdý pád přežít, škoda se neradoval z toho štěstí dlouho

kostlivec.ve.skrini ( 29. července 2010 19:48 )

dá určit na minutu? tak to je velká novinka!

setug ( 29. července 2010 16:05 )

by to nebylo možné. Havarii slovenského vojenského letadla, která vezlo zpět vojáky z Kosova také přežil jeden a dodnes žije. že to byl také ošklilvý pád o tom není třeba pochybovat.

kopejtko ( 29. července 2010 15:50 )

že by měli povolat Jessicu Fletcherovou nebo Colomba, páč jinak nejsou absolutně schopný dopátrat se pravdy...:o)))))))))))))

Zobrazit celou diskusi