Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Okradli oběť smolenské tragédie: Zmizelo 37 tisíc!

Andrzej Przewoźnik zahynul u Smolenska. Nyní vyšlo najevo, že někdo z místa katastrofy ukradl jeho kreditní karty a z konta vybral přes 37 000 korun!
Andrzej Przewoźnik zahynul u Smolenska. Nyní vyšlo najevo, že někdo z místa katastrofy ukradl jeho kreditní karty a z konta vybral přes 37 000 korun!  (Autor: Fakt.pl, wikipedia.org)
Autor: Fakt.pl, šim - 
5. června 2010
18:35

Skandál a hyenismus! Jen to vystihuje čin, který spáchal někdo, kdo se vyskytl na místě polské tragédie ve Smolensku. Z konta jedné z obětí zmizelo přes 37 tisíc korun. Všechny kreditní karty měl přitom okradený při sobě v momentu havárie. Kdo okradl mrtvého?

Podle polského serveru Fakt.pl někdo použil kreditní karty Andrzeje Przewoźnika - sekretáře polské Rady pro ochranu památek, které měl v době katastrofy u sebe.

První peněžní transakce proběhla hned 10. dubna, tedy v den, kdy k havárii polského prezidentského speciálu došlo. Tuto informaci pro deník Rzeczpospolita potvrdila manželka zemřelého. Jolana Prewoźnik řekla, je celá věc již prošetřována.

Karta byla použita třikrát

Úřady již mají prvního podezřelého. Informovaly také o tom, že karta byla ve Smolensku použita celkem třikrát. Údajně se jedná o muže ruské národnosti. Bližší informace o jeho totožnosti, ani to, jestli byl muž zadržen, neuvedly.

Šokující je, že se nejedná o první případ zneužití kreditních karet obětí, které byly spolu s dalšími osobními věcmi rozesety v okolí místa katastrofy. Ztratily se také karty místopředsedkyně strany Právo a spravedlnost Aleksandry Natalii-Świat. Zatím však nic nenaznačuje tomu, že by z nich někdo vybíral peníze, nebo jimi platil.

Věci se válely v blátě ještě měsíc po katastrofě

Tomu, že někdo sebral a zneužil platební karty obětí, napomohlo jistě i to, že ještě měsíc po katastrofě se na místě neštěstí v blátě válely osobní věci cestujících. Krom oblečení a zavazadel také třeba cestovní pasy. K místu navíc okamžitě začali jezdit lidé, aby uctili památku obětí. Už nyní je jisté, že však minimálně jeden ji naopak nechutně pošlapal…

spokojenejpes ( 5. června 2010 22:37 )

Je to tam normalní. Tam se krade všade.

drobek ( 5. června 2010 21:57 )

Meresjevovi je uťali i s nohama,nic nového v těchto končinách.Davaj časy,to byl imperativ osvoboditelů.

smrk ( 5. června 2010 19:30 )

Copak napíšete příště PLESKU - že Kaczňskému někdo švihnul boty ?

Zobrazit celou diskusi