Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zdrcený Jaroslaw: Bez bratra neumí žít!

Autor: Fakt.pl, šim - 
30. dubna 2010
14:04

Do rodinného domu ve varšavské čtvrti Zoliborz se Jaroslaw Kaczyński (61) vrací až pozdě v noci. Spí pár hodin a po snídani zase hned odjíždí. Nesnese být sám v prázdném domě, tam, kde mu všechno připomíná jeho mrtvého bratra Lecha (†61).

Jaroslaw celé dny tráví v práci. Do pustého domu se mu vrací jen těžko. Matka Jadwiga, která ve vile také bydlí, zůstává stále v nemocnici. „Zůstal sám. Nemá už koho navštěvovat v prezidentském paláci, doma na něj také nikdo nečeká. Jen těžko se vzpamatovává ze ztráty svého bratra,“ řekl polskému deníku Fakt blízký spolupracovník Kaczyńského.



Nepřidalo mu ani to, že matce Jadwize, jejíž stav se už o málo zlepšil, musel oznámit tu strašnou věc, že její milovaný syn Lech zahynul při leteckém neštěstí u Smolensku. „V kanceláři naší strany tráví celé dny. Je tu vždy až dlouho do noci,“ dodal Kaczyńského kolega.

Do prázdného domu se nerad vrací

„Obvykle až pozdě v noci se rozsvěcí světla ve vile Kaczyńských. Předseda strany Právo a spravedlnost vysedává hodiny ve své pracovně, pak jde na pár hodin spát. Ráno posnídá, většinou míchaná vejce, vypije hrnek čaje a hned odchází,“ popisuje každodenní režim bratra zesnulého prezidenta.

První kroky Jaroslawa vedou do nemocnice. Matku navštěvuje každý den. „U matky stráví hodinu, dvě. Teprve po návštěvě v nemocnici jede do své kanceláře. Kdyby mu kolegové nepřinesli oběd a večeři, snad by ani nic nesnědl,“ líčí Kaczyńskoho spolupracovník.

„Drží se. Ale ten smutek a bolest, kterou v sobě nosí, je na něm velice vidět. I to, že nyní nechce, ani nemůže být sám,“ dodal zdroj.

(Zdroj: Fakt.pl)

pepazdp ( 1. května 2010 14:40 )

Tak si dej pozor, ať si z toho tvýho pokryteckýho dojímání nenableješ do klávasnice. Nebo už se ti to snad povedlo?

Shelby16 ( 1. května 2010 02:11 )

A Rusové mají rok na to, aby to té doby opravdu vyměnili staré prasklé žárovky za nové, aby přistávací dráha byla dobře napříště osvětlena.

Shelby16 ( 30. dubna 2010 23:47 )

když Lešek vládl železnou pěstí na zemi i ve vzduchu. Poslední příkaz prezidenta byl poslušně splněn. Letadlo přistálo ve Smolensku podle časového plánu, jenom přistálo jaksi na kousíčky. Příští přistání nové delegace ve Smolensku za rok se už snad povede, nebo pilot dostane od nowého prezidenta Jaroslawa lepáka !

matyldamatylda ( 30. dubna 2010 20:11 )

Nevěřícně to tu pročítám a kromě "bielykvet" je mi ze všech na blití

bielykvet ( 30. dubna 2010 18:58 )

proč ?

Zobrazit celou diskusi