Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanova flotila!

Autor: Lenka Bartáková - 
4. srpna 2008
05:00

Chytání bronzu na palubě nafukovacího člunu. Tak tím si zpestřuje důchod bývalý šéf ČSSD Miloš Zeman. Za chalupou na Vysočině má totiž velký rybník.

A na něm je v létě doslova stálicí. Blesk ho tam totiž vyfotografoval před dvěma roky a letos znovu. Jediné, co se za tu dobu změnilo, byla expremiérova barva pleti a jeho plavidlo.

Zatímco před dvěma lety brázdil 'Plaváček' Zeman vodní hladinu na neznačkovém žlutém člunu s číslem 713, letos už na vodní hladině odpočíval v mnohem větším plavidle osvědčené značky Challenger. Důvod obměny? Prostý!

"Ten starý člun se mi rozpadl," svěřil se Blesku expremiér s tím, že za nové plavidlo dal dva tisíce korun. Znamená to tedy, že každé dva roky si bude expremiér pořizovat plavidlo nové?

"Proboha, to ne," vyděsil se bývalý předseda ČSSD a dodal: "Tento člun mi bohatě stačí." Opravdu? Nevadí, že vám z něj koukají nohy? Blesk by doporučoval pořídit si ještě větší...

Člun 713

cena: odhadem 800 Kč

nosnost: 3 osoby

Vyzbrojen pádly a neznačkovým žlutým člunem s číslem 713 vyrážel Miloš Zeman na rybník za chalupou před dvěma lety. Jenže. Šetřit se rozhodně nevyplácí. Nafukovací loď se mu rozpadla.

Člun 713 Člun 713 | Zbyněk Pecák

Challenger 300

cena: 2000 Kč

nosnost: 4 osoby

Pádla i barva zůstala. Změnila se ale značka a velikost plavidla. Tentokrát expremiér vsadil na ověřený Challenger 300. Přesto, že člun je dlouhý 3,1 m, Zeman se do něj evidentně zcela nevejde.

Challenger 300 Challenger 300 | Zbyněk Pecák

Sevylor Fish Hunter HF 360

cena: 7990 Kč

nosnost: 5 osob

To je to pravé pro Miloše Zemana. Člun na délku měří 3,6 m. A nejen, že se v něm expremiér může opalovat, ale dají se z něj chytat i ryby. Jeho součástí jsou totiž držáky prutů a vaky na rybářské náčiní.

Foto: 


Blesk radí, co vzít na palubu

Zemanovým oblíbeným příručním zavazadlem je proutěný koš. V případě, že by si ho chtěl vzít do člunu, co by v něm nemělo chybět?

*becherovka - pitím bylinného likéru proslul

*slivovice - v důchodu ale přesedlal na pálenku

*kniha - bývalý šéf ČSSD je vášnivým čtenářem

*cigarety - i expremiér si rád zapálí

*jelítko - Zeman miluje zabijačku a svačina je třeba

*opalovací krém - protože expremiér už má základní opálení, bude stačit nějaký s nižším faktorem

Video se připravuje ...
Další videa