Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Špidlová si koupila byt

V tomto domě vlastní paní Viktorie nový byt
 (Autor: Jiří Rubeš)
Autor: Eva Pospíšilová - 
16. června 2008
10:25

Nové bydlení si pořídili manželé Špidlovi. Poté, co loni prodali romantický historický domek v centru Jindřichova Hradce, koupili letos byt v pražských Kunraticích. Podle informací Blesku je přišel na zhruba tři miliony korun.

Proč se ale manželé vůbec zbavovali nově zrekonstruovaného stavení v Jindřichově Hradci? „Důvodem prodeje domku je jen to, že chceme koupit byt v Praze,“ reagoval loni Vladimír Špidla (57) na dotaz Blesku.

Tehdy netušil, v jaké části metropole by chtěl s manželkou žít. Požadoval však, aby z nového bytu mohl chodit běhat. Touto vášní proslul současný eurokomisař už jako premiér...

Po měsících hledání manželé nové útočiště našli. Vybrali si Kunratice, tedy lokalitu, odkud to není daleko do lesa, v němž může Špidla běhat. Podle výpisu z katastru nemovitostí je byt psaný na paní Viktorii (57). Důvod? To se Blesk nedozvěděl, eurokomisař totiž nebral telefon. Už loni ale vyvracel, že by jejich manželstvím zmítala krize. „V takovém případě bych mluvil o bytech,“ řekl tehdy důrazně.

A na kolik manžele nový byt přišel? Podle informací Blesku to bylo kolem tří milionů korun. Peníze na jeho koupi získali z prodeje domu v Jindřichově Hradci. Zájemce za něj podle dostupných informací zaplatil 5,5 milionu.

Vedle bytu v Kunraticích vlastní Špidlovi ještě byt v Jindřichově Hradci. Jako eurokomisař má pak Špidla pronajatý byt v Bruselu. Bývalý málo úspěšný premiér a někdejší předseda ČSSD dnes vydělává v přepočtu kolem 570 tisíc korun hrubého měsíčně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa