Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Online rozhovor s Jiřím Paroubkem

Jiří Paroubek na chatu Blesk.cz
Jiří Paroubek na chatu Blesk.cz  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: red - 
29. května 2008
21:10

V pátek přišel do redakce Blesk.cz předseda ČSSD Jiří Paroubek. Bývalý premiér odpovídal celou hodinu na vaše dotazy. Jeho odpovědi si můžete přečíst v našem chatu.

Zde najdete otázky zodpovězené Jiřím Paroubkem.

Dobrý den, koupíte si Nedělní Aha!, kde bude váš plakát? Vylepíte si ho? (Pepa) 
Je to neotřelý nápad a koupím si denní tisk v neděli tak, jako v kterýkoliv jiný den. Přečtu si ho a odložím. Tak, jako kterýkoliv jiný den. Jsem profesionální politik a s určitou mírou sprostoty musím prostě počítat.
Dobrý den pane předsedo,moc Vám fandím a pevně věřím,že tuhle modrou devastující ptákoidní vládu brzy nahradíte při volbách a vše dáte určitě zpět do pořádku.Zdraví Alena Mikulčická (Mudr.Alena Mikulčická) 
BUde to ale tentokrát těžké to dát všechno zase do pořádku. Děkuji Vám za přání.
Má ČSSD nějakou strategii, jak přilákat nové (mladé) lidi do strany a všeobecně zvýšit zájem mladých o politiku? (Michal) 
Ano, má takovou strategii a našim zájmem je dostat více mladých talentovaných lidí do politiky.
Média spekulují, že trpíte nějakou nemocí a že je to nejspíš nemoc DNA. Je to pravda a jak Vás to třeba omezuje v běžném životě? děkuji.  (Petr) 
Záchvaty DNY, o kterých píše "dobře" informovaný tisk v tomto týdnu, jsou nesmysl.
Dobrý den, zajímalo by mne, proč jste do politiky zavedl takovou míru vulgárního chování a vyjadřování, které se do doby vašeho příchodu neobjevovalo. Chápu, že se snažíte (pod vaší taktovkou i Dr.Rath či pan Jandák)přilákat pozornost médií,ale za cenu devalvace slušnosti a politiky?Nelze jednat slušně a neagresivně?myslíte si, že svým chováním (i v soukromí) dáváte dobrý příklad mladým lidem?děkuji za odpověď  (Zuzana) 
Zuzano z PR agentury ODS: Uveďte mi jediný vulgární výrok, který jsem za více než tři roky svého "pobytu" v politice použil. Žádný nenajdete. Tedy alespoň ne veřejný výrok. Je zřejmé, že ODS projevuje velké zklamání, že za ty poslední tři roky došlo k určitému zlomu v pozicích obou stran. Když jsem v dubnu 2005 přebíral odpovědnost za ČSSD, měla tato strana v preferencích 10% a dnes se blíží 40%. Buďte objektivní.
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli se Vám někdo smál kvůli těm fotkám, co vyšly v Aha!. Jak jste to vzal vy- s humorem nebo jste byl naštvaný? (Martin) 
Nebyl jsem naštvaný z fotografií, protože vím, že nevypadám jako manekýn. Ostatně chtěl bych vidět v plavkách nebo ve spodním prádle toho papparazziho, možná, že by oko nezůstalo suché. To, co mě naštvalo, bylo to, že někdo vniknul na kraj mého pozemku a bez mého souhlasu mě fotografoval na mém pozemku. I normální občané, které denně potkávám, a kteří mě fotografují, se vždycky zeptají, zda mě mohou fotografovat.
Jak jste se cítil poté, co deník Aha! otiskl Vaše fotografie z chaty, kde jste do půl těla? zažalujete ty noviny? (Karel) 
Je to zajímavá péče deníku Aha! o můj zevnějšek.
Pane předsedou, viděl jste v pondělních Reportérech ČT reportáž Poklad na Kamencovém jezeře? Pokud ne, doporučuji, ochota náměstkyně primátorky Vaňhové a radního Mareše vyjádřit se k problému byla skutečně "ukázková". Možná byste snáze hledal odpověď na otázku, kterou teď položím: proč v Chomutově drží ČSSD hubu a krok s ODS a napomáhá - na celostátní úrovni opoziční straně - v přihrávání malé domů (no malé, spíše velké domů) příznivcům ODS? Na celostátní úrovni vám stoupají preference, kdyby se dělal průzkum v Chomutově, nejspíš byste se divil.  (Janka) 
Ten program jsem bohužel neviděl. Budu chtít určitě vysvětlení od přátel z Chomutova. Pokud je to tak, jak píšete, tak bychom měli opravdu vážný problém. V každém případě budu věc sledovat.
Dobrý den, pane Paroubku, vaše strana je taková ta pro všechny, kteří jsou sociálně slabí,chudí,nemocní, nepracují, žijí z dávek( zneužívají je). Chcete bojovat proti těm, kteří ty peníze vydělávají pro ty vaše příznivce. Až se dostanete k moci, kdo bude vydělávat peníze na ty dávky pro vaše příznivce, když zase omezíte možnosti pro podnikatele?  (Radim) 
Víte, to je přesně otázka, kterou jako kdyby Vám dodal někdo z PR agentury ODS. Sociální demokracie je stranou pro všechny. Samozřejmě, že primárně musí chránit ty slabší a zranitelnější, to ale neznamená, že nechce spolupracovat a podporovat také podnikatelský stav. Myslím, že i ve svém programu udělá ČSSD všechno proto, aby vyjádřila nové programové cíle přijatelné pro celé další skupiny a vrstvy střední třídy. Sociální demokracie se rozvíjí i v programové oblasti.
Přeji hezký den pane předsedo. Pravice díky katastrofální politice nynější vlády sice oslabuje, ale levice toho není schopna (pro své dlouhodobě nesmyslné bratrovražedné válčení) náležitě využít. Budete s tím něco dělat? Pokud vyhrajete volby v roce 2010 tak půjdete do vlády s lidovci a zelenými, kteří se na současné mizérii podílejí? Tj.s lidovci a zelenými. (Jasmina) 
Nevím, kdo s kým bratrovražedně válčí, ale v sociální demokracii je naprostý klid. A nevím také, proč by tam měla být jiná situace. Strana se musí koncentrovat na vítězství v podzimních volbách. Současná společensko-politická situace jí dává dobrou možnost úspěšného volebního výsledku.
Opravdu chcete žalovat AHA kvůli vašim fotkám? Připadáte mi jako Martin Michal s Helenou Vondráčkovou, udělají vše, jen aby se o nich psalo a mluvilo. Stejně jako vy. Nestačil vám Burianův Den žen ani včerejší magazín IDnes?  (Petra Kováčová) 
Víte, není normální, aby někdo, byť je politikem, byl vyfotografován bez svého souhlasu na svém majetku a v situaci, která mu nepřipadá vhodná. Kdybych s fotografií souhlasil, tak je to jiná věc. Já jsem však se svým "přepadením" fotografem nesouhlasil. Je to věc, která se týká mé svobody a pokud se k ní nevyjádří české soudy, jsem odhodlán jít v této věci k Evropskému soudu pro lidská práva. Všechno má svoje meze.
pane paroubku.co říkate na rozhodnutí ustavního soudu ohledně jůlinkových a cikrtných protiustavních poplatků u lékaře??podle mě je na ustavním soudu pěknej bordel!!jinak přeju čssd uspěch ve volbách a at konečně porazíte ty darebáky a tuneláře z ODS!!!!!! (lukáš) 
Rozhodnutí Ústavního soudu mě mrzí, ale to je tak všechno, co v tom mohu udělat. Proto uděláme z poplatků ve zdravotnictví téma na plebiscit jak podzimních volbách do krajských zastupitelstev a Senátu, tak ve volbách do Poslanecké sněmovny.
Dobrý den,pane předsedo nešlo by nějakým způsobem vyvolat předčasné volby situace se stává neúnosnou a mám dojem,že vládnoucí koalice nemá schopnosti a ani mandát jenom díky přeběhlíkům vládnout.To pan Melčák a Pohanka jsou opravdu tak omezení,že nevidí co se tady děje,zdravotnictví,justice atd. ???? (Moravec) 
Máte pravdu, tato vláda je sice legální, ale nelegitimní. Vznikla nikoliv na základě volebního výsledku, ale na základě politické korupce. Proto by měla být velmi skromná ve svých rozhodnutích. Myslím však, že je v tuto chvíli již za zenitem svých možností.
Dobrý den. Pane Paroubku, nechtěl byste své místo uvolnit někomu, kdo by vedl ČSSD a pak i vládu charakternějším způsobem než Vy? S Topolánkem jste bohužel oba téměř stejní a Vaše chování (hlavně povolební) mě od nějakých voleb hodně odradilo. Říká se, že jste český Musollini, který nerad prohrává. Přehodnotíte alespoň své chování, přístup a různé "výjevy"? Děkuji (Vladimír) 
Nevím sice, proč bych měl být podle Vás Musollinim české politiky, ale spíše to svědčí o tom, že nemá smysl se Vaší otázkou zabývat. Vy nejste schopen objektivního pohledu na věc. Nevzpomínám si, že bych na veřejnosti za tři roky a pod tlakem, kterému nebyl vystaven žádný český politik, použil vulgárního výrazu anebo gesta. Prosím, nesrovnávejte mě s velmistrem těchto praktik. A to, že chci vyhrát příští volby do Poslanecké sněmovny, to mi nevyčítejte. Jsem politik a nejsem skaut.
Pane Paroubku zdravím Vás. Prosím udělejte něco, aby ODS zmizela z vedení této republiky, než jí úplně zničí. Obyčejní lidé se nemohou dočkat dalších voleb, jenom aby se to změnilo. Přeji hodně štěstí a zdraví. Myslíte, že se to změní? (Jana Najmanová) 
Děkuji Vám za názor, budu pracovat tímto směrem.
Dobrý den. Zeptám se Vás na totéž, na co jsem se ptal včera pana Škromacha. Jaký máte názor na aktuální situaci a co hodláte změnit až vyhrajete volby? Volil jsem ODS, ale dělá se mi špatně od žaludku, když v televizi vidím prezidenta, který s trochou nadsázky "stojí na roztávajícím ledovci" (klimatické změny) a s úsměvem tvrdí, že se nic neděje. Premiér se chová jako buran ze země 3.světa a Čunek dokonale překopal Masarykovo motto na novou verzi "NEBÁT SE A NAKRÁST". Budete umět vládnou tak, abychom se nezadlužovali a aby nás zbytek Evropy i světa považoval za prosperující stát, který se nemusí za nic stydět? Děkuji a přeji krásný den. (Tom_82) 
Myslím, že jsme prokázali, že dokážeme vládnout. Hospodářská politika tak, jak jsme ji nastavili, způsobila vynikající hospodářský růst a vynikající růst reálných mezd. Za osm let našich vlád vzrostly reálné mzdy o více než dvě pětiny. V této politice chceme pokračovat. Chci připomenout, že když se někdo z členů ČSSD dostal, v té době, kdy jsem byl premiérem, do problémů se zákonem, odcházel ze své funkce. Kdyby byl pan Čunek prvním místopředsedou vlády v mé vládě, přestal by jím být poté, co mu bylo sděleno policejní obvinění. Myslím, že to tak má být.
Dobrý den pane Paroubku, hlásáte velké změny, strana má nový program, jako byste chtěli překročit vlastní stín. Nemyslíte, že by byla více než nová hesla, lepší výměna předsedy strany?Mám za to, že s Vámi to strana nedokáže! A druhá otázka: proč se zlobíte na reportéra, který Vás vyfotil ve slušivých plavečkách při zahradničení na chatě, když jste kdysi podobné novinám poskytl?? Pěkný den. (Jarka) 
Strana se rozvíjí i v programové oblasti a věřím, že je dnes nejotevřenější stranou v Čechách pokud jde o přijímání nových myšlenek. Chci Vám jenom připomenout, že v tuto chvíli má sociální demokracie takovou podporu ve veřejnosti, jakou nikdy neměla. Chápu, že by si proto někteří lidé přáli výměnu jejího předsedy. Tedy lidé, kteří nemají zrovna pozitivní vztah k ČSSD.
Vážený pane Paroubku, probíhá modernizace ČSSD? Domnívám se chce dostat více příležitosti mládež. Jinak Vám přeji pevné zdraví. (Aneta) 
Máte pravdu, sociální demokracie se musí více věnovat nejen ve svém programu, ale také praktické politice potřebám mladých lidí. Na zítřejší programové konferenci chceme významnou část konference věnovat otázkám podpory mladých manželů s dětmi a mladých lidí vůbec. Bude to určitě leitmotiv našich příštích volebních programů. A děkuji Vám za přání.
Dobrý den, zajímal by mě váš postup na snižování zadlužení, když tak zbrojíte proti poplatkům a limitum. Dále by mě zajímalo zda jste již změnil názor na to, že duchodová reforma neni a nebude ještě dlouho potřeba. Děkuji (J. Zahada) 
Myslím, že byste neměl podléhat dojmům a tomu, co píší političtí a ekonomičtí beletristé, zejména v pravicovém tisku. Ty vládní reformy nejsou nastaveny tak, aby došlo ke snižování zadlužení země, ale naopak, zadlužení se bude v absolutním vyjádření ještě zvyšovat. Nikdy jsem si nemyslel, že důchodová reforma není potřeba.
Nejhorší je bezmocnost pro obyčejného člověka. Jak sociální demokracie zabrání dalšímu prohlubování modré totality.Začalo to schválením bezohledných exekucí a na jejich základě vznikají další bezohledné zákony. Jako jasný důsledek je třeba zákon o tzv. regulačních poplatcích. Čeho se ještě dočkáme, bránit se obyčejný člověk nemůže.  (Jura) 
Myslím, že zájmem občana je, aby politická soutěž byla co nejvyrovnanější. Proto by měli lidé jít k podzimním krajským a senátním volbám a dát hlas sociální demokracii. To zabrání tomu, co píšete.
Vazeny pane Paroubku. Zajimalo by mě toto. Kdybyste vyhráli (CSSD) volby a meli dost silne postvení, zda by jste snižili daně a zrusili vsechny poplatky, ktere zavedla ODS, nebo to jsou jen takove plane řeči před volbami. Tak jak je to v týhle zemi zvykem. (Jindra) 
Myslím, že si mohu už dnes dovolit říci, že bychom většině daňových poplatníků snížili zavedením progresivního zdanění daň z příjmu. Poplatky ve zdravotnictví bychom snad až na jedinou výjimku, a to sice poplatku za pobyt v nemocnici, zrušili. Poplatek za pobyt v nemocnici bychom umožnili použít jenom se silným sociálním omezením.
Dobrý den pane Paroubku, v televizi jsem nedávno shlédla zajímavý dokument od p. Buriana o Vaší ženě. Co mu říkáte? Mluvila tam velmi hezky a musím říct, že mne mile překvapilo, jak je příjemná a milá a že ji televize ukázala v jiném světle. (Martina) 
Moje žena je opravdu milá a příjemná a jsem rád, že pan Burian našel odvahu takový dokument udělat. Nepředstavil její mediální obraz, ale ukázal ji skoro takovou, jaká je.
Jak myslíte že dopadneme na Euru v Rakousku a Švícarsku? a jestli se na některý zápas pojedete podívat? přeji hodně štěstí.. (Jan Šindelář) 
Pojedu se podívat hned na ten první zápas, pokud mi to vyjde, i na některé další. Jak dopadneme, nedokáži posoudit. Pokud budeme hrát tím stylem, jak jsme hráli loni na podzim v Mnichově proti Německu, postoupíme mezi poslední čtyři. Je to pro mě ale zatím docela otevřené.
Dobrý den! Pracovala jsem v Praze ve firmě, kde nebyly odbory. Byla jsem přinucena podespast dohodu o ukončení pracovního poměru. Na právníka nemám, Inspektorát práce nevydává soudní rozhodnutí. Máte při straně nějakou poradnu? (Hanka) 
Obraťte se na právníky Českomoravské konfederace odborových svazů, pomohou Vám.
Dobry den pane Paroubek, chtel jsem se zeptat, zda-li veskera vase politika je formovana pouze pruzkumy verejneho mineni, nebo zda-li jste schopen prosazovat i nepopularni veci. Uvazme napriklad situaci, ze by se v pruzkumu vetsina lidi vyslovila pro zruseni dani, byl byste ochotny ceskemu statu prichystat ekonomicky kolaps ? (jarryd) 
Překvapuje mě, s jakou znalostí se domníváte, že dělám všechno podle průzkumů veřejného mínění. Naše strategie je jasná, ta se opírá o volební program sociální demokracie. Ale přece je normální, že se každý politik musí ohlížet na veřejné mínění. Někdo zjišťuje názory lidí po hospodách, někdo v luxusních restauracích (představitelé ODS), já každý měsíc studuji podrobné průzkumy veřejného mínění. Ty mně jen potvrzují, zda ČSSD dělá politiku správně či nikoliv. Tedy, zda volí taktiku správně či nikoliv. A samozřejmě mně dobrá analýza těchto průzkumů umožňuje korikovat některé kroky strany i mé vlastní.
Pane předsedo, můžete-li stáhněte MUDr.Drymla z kandidátky do Senátu. Tento člověk Vám volby určitě nevyhraje, ba naopak skončí propadákem. I přes jeho známé činy ve vrchlabské nemocnici je nesmírně neoblíbený a ti z ODS, i když je nyní také nemusíme ho hravě porazí. (Jiří z Hradce) 
O tom, jestli vyhraje nebo prohraje rozhodnou voliči. Myslím, že pan doktor Dryml je dobrý kandidát.
Dobrý den, pane předsedo! Ptám se, co Vaše strana po vítězství v příštích volbách udělá pro učitele. Děkuji, zdravím. (Mgr. František Štěrba) 
Bude pokračovat v politice, kterou dělala za svých vlád. To znamená především zajištění trvalého růstu mezd pracovníků ve školství a především učitelů. Školství bude za našich vlád, tak jako v letech 2000 - 2006, nejrychleji rostoucí kapitolou státního rozpočtu.
Dobrý den, pane předsedo jste schopni sestavit seriózní volební program daleko dříve než těsně před volbami a prezentovat jej nejlépe v malých městech a městisech, vesnicích tak, aby lidé daleko dříve věděli záměry budoucí vlády? A ještě si dovolím zhubněte( ať se ke své choti lépe hodíte, omládnete) a nepoužívejte obrat "tak já si myslím", ale my strana si myslíme" (Lena) 
Když budu říkat "my myslíme", budou zase mí kritikové říkat, že používám plurálu majestaticu. To si nevyberete. S tím hubnutím je to v mých letech již trošku složitější, ale myslím, že nejsem najmut na práci manekýna. A pokud jde o volební program, zítřejší programová konference ČSSD v Pardubicích schválí program pro krajské a senátní volby na podzim, který bude východiskem pro diskusi uvnitř strany a s veřejností a na základě této diskuse bude možné zhruba za rok zveřejnit opět k diskusi volební program ČSSD.
Změnil jste nejbližší spolupracovníky kolem sebe za křiklouny a karieristy, změnil jste manželku, změnil strategii a větší část programu,co chcete ještě změnit, abyste dosáhl svého? Pozor,aby z naší soc. dem. nezůstal jen ten název.  (volič ČSSD) 
Nemyslím, vážený pane, že jste voličem ČSSD. Nevím, koho Vy považujete za křiklouny a kariéristy. A strategie a taktika ČSSD tak, jak se je snažím formulovat, jsou správně nastaveny. O tom svědčí vývoj volebních preferencí a zejména předstih volebních preferencí ČSSD před ODS.
Zajímalo by mě, kdy chcete skutečně finančně ocenit administrativní zaměstnance soudů, dokud nebude u soudů stálý administrativní aparát, tak soudy nebudou nikdy fungovat. Soudcům můžete jakkolik navyšovat výplaty, ale bez nás to nejde, to byste si měli uvědomit. (Vaše jméno) 
Máte asi pravdu. Budeme v našem programu prosazovat soudcovskou samosprávu a věřím, že soudci v takovém případě budou nejlépe vědět, co potřebují.
Pane předsedo, rád bych se zeptal jestli si uvědomujete že Vaše strana je pro mnoho lidí nevolitelná především kvůli Vaší osobě, v pozici předsedy strany. (Je to i můj případ). Vaše příliš viditelná touha po moci a následná možná spojení "i s Marťany" jak jste sám prohlásil ohrožují dle mého názoru demokracii v této zemi a přímo evokují návrat komunistů do vlády. Podotýkám že i moje ruka dala při minulých parlamentních volbách přednost ODS i když ČSSD je mi mnohem bližší. Váš povolební projev mne tenkrát utvrdil, že jsem volil správně. Dnes si ovšem již tak jist nejsem .Děkuji (Karel Chochola) 
Je zajímavé, že jste nezměnil názor na ODS ani pod přívalem nesmyslů, které ODS dělá. Mám na mysli asociální legislativu v sociální oblasti, děsivé nápady ve zdravotnictví, hrůzné církevní restituce, americký radar a mohl bych pokračovat. Kromě toho, výzkumy veřejného mínění ukazují, že podobný názor jako Vy na ČSSD a na mě osobně mnoho občanů nesdílí. Myslím, že sociální demokracie se ve volebních prognózách dostane brzo přes 40% a já, pokud jste si nevšiml, patřím k nejpopulárnějším politikům v zemi. A to přesto, co o mně všechno bylo a ještě bude napsáno.
Dobry den pane Paroubku,kdy vezmete klacky a vyzenete tu modrou sebranku z vlady? (mazakova jana) 
Nemám rád podobnou argumentaci, ale věřím tomu, že lidé sami rozhodnou o tom, kdo jim prospívá a kdo jim škodí.
Co si myslíte o tzv lustračním zákoně ? Tento zákon na principu kolektivní viny postihl mimo jiné i občany, kteří byli postižení bývalým režimem. Po roce 1989 byli rehabilitováni, pak postiženi tímto zákonem znovu.Václav Havel jej nikdy nepodepsal. Řada mezinárodnímch orgánů protestovala proti jeho přijetí - Rada Evropy, Mezinárodní organizace práce apod. Děkuji. (Pavel) 
Mám stejný názor na tento zákon jako Václav Havel. Měli bychom vymyslet jiný druh ochrany státní správy před vlivem bývalých agentů StB nežli je lustrační zákon.
Vážený pane Paroubku! Myslíte, že dnešní vláda vydrží ve svých křeslech ještě ty dva roky, nebo věříte tak jak my, obyčejní občané, že se situace vyhrotí až k mimořádným volbám? (Julca Fialová) 
Bylo by nejlepší, aby vláda M. Topolánka ukončila své trápení a zejména trápení většiny občanů ČR mimořádnými volbami v předčasném termínu. Kapři si ale většinou nevypustí svůj rybník.
zcela vas po dlouhe dobe zacinam chapat, nelibi se mi vubec takle politicka situace v nasem state, jste presvedcen, ze tahle vlada ma jeste nejakou sanci? Lide zacinaji neverit ODS, me se z nich delaji rude kruhy pred ocima, jak dlouho to tak pujde jeste dal? Vzdyt je to vysmech vsem obycejnym pracujicim lidem, za smesne penize.Dekuji MARTINA (Martina) 
Mně se také nelíbí současná politická situace. A zdá se, že se nelíbí ani významné většině českých občanů. ODS by sama měla zvážit, proč je tak značný rozdíl ve volebních preferencích ve prospěch sociální demokracie.
Dobrý den, myslím si,že ti,co navrhli na poslance pány Pohanku a Melčáka by měli přinejmenším vyvinout aktivitu pro jejich ukončení členství. Pan Pohanka snad už není členem ČSSD ale Melčák asi ano.Ta nejednotnost Vaší strany je velmi nepříjemná pro nás,voliče.Už nebude koho volit. (Zdeněk Paclt) 
Pan Pohanka vystoupil z ČSSD ještě před hlasováním o důvěře vládě M. Topolánka v lednu 2007. Pan Melčák byl z ČSSD vyloučen. Sociální demokracie je jednotná a tito dva lidé, kteří zradili své voliče a program, za který byly zvoleni, již členy sociální demokracie nejsou.
Myslite si,že je možné něco udělat s reformou v připadě uspěchu ve volbach. (jana) 
Určitě ano. Je k tomu ale vždycky potřeba širšího společenského konsensu. To znamená hledat pro podporu jednotlivých reformních kroků většinovou podporu ve společnosti. Myslím, že je to možné. Myslím, že když se rozumné reformní kroky lidem vysvětlí, lidé je akceptují. Ale dnešní vláda nedělá rozumné kroky.
víte jaké to je žít v důchodu ze 6500 při takové drahotě,mám brát troje prášky po infarktu ,ale už dva měsíce je neberu nemám naně . (Jiřina ,U) 
My chápeme, že Julínkova reforma může mít takové dopady. Nevím, jestli Vás to potěší, ale příští sociálně demokratická vláda zruší všechna rozhodnutí Topolánkovy vlády, které znamenají větší finanční spoluúčast pacientů.

Video se připravuje ...
Další videa