Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mynář se stěhuje do vily, Alex porodí v novém. Rekonstrukce spolkla miliony

Autor: Vera Renovica, Jakub Veinlich - 
16. července 2019
05:00

Před pěti lety koupil hradní kancléř Vratislav Mynář (52) podle realitních odborníků podezřele levnou vilu v pražských Strašnicích. Rekonstrukce, která prvorepublikový dům oblékla do modernějšího hávu, už končí. A Blesk zastihl Mynáře, jak dohlíží na poslední úpravy zahrady. S manželkou a malým synem by tam měli co nevidět bydlet, jeho žena Alex je s druhým potomkem ve vysokém stupni těhotenství.

Kolečko plné kůry, několik pracovníků v tričkách, okrasné rostliny ve velkých květináčích a kancléř Miloše Zemana (74) v »crocsech«, který telefonuje. Takový výjev se naskytl fotoreportérům Blesku v uplynulém týdnu v Praze-Strašnicích. Ze všeho bylo jasné, že se Mynář a jeho manželka Alex (36) – nyní v pokročilém stadiu těhotenství – budou každou chvíli stěhovat.

A že už se dokončují detaily zejména na zahradě o výměře takřka 600 metrů čtverečních. „Rekonstrukce byla velmi náročná nejenom finančně, ale i časově. Já jsem rád, že jsme to s manželkou dobojovali do vítězného konce,“ řekl Blesku kancléř s tím, že by byl nejradši, kdyby nové miminko (druhého syna) z porodnice přivezli už do Strašnic.

Zajímavá cena

A kolik že vlastně do domu »vrazil«? Nejprve 5,5 milionu korun, to když vilu koupil roku 2014. Kromě toho, že realitní experti řekli, že šlo o poloviční cenu, než byla tehdy na trhu, se v transakci objevovala i zajímavá jména: nemovitost prodával Vít Široký, právník vlivného pražského lobbisty Romana Janouška.

Prodej pak vyjednala brněnská advokátní kancelář Jiřího Jestřába a Richarda Tománka, kteří byli významnými sponzory Zemanovy volební kampaně. Veškeré spekulace o ceně i vazbách ale Mynář vždy popíral.

Půjčku nepotřeboval

Kancléř Blesku nechtěl říci, na kolik ho rozsáhlá rekonstrukce přišla, připustil však, že šlo o miliony i kvůli údajně špatnému stavu původně koupeného domu. A půjčku nepotřeboval.

„Vzhledem k tomu, že ta rekonstrukce byla rozložena do dlouhé doby, zvládl jsem to z vlastních úspor,“ řekl muž, který podniká v Osvětimanech na Zlínsku, spoluvlastní prostřednictvím firmy bytový dům v Praze a v majetkovém přiznání za rok 2017 uvedl, že má na účtu přes 13 milionů.

Realitní magnát, co chce mít klid

Bytový dům na Jánském vršku nedaleko Pražského hradu, který spoluvlastní přes firmu, je další nemovitost, kvůli níž je Mynář terčem kritiky. Přišlo se totiž na to, že se tam pronajímají apartmány, zatímco sám kancléř žije ve služebním bytě na Hradě o sto metrech čtverečních a měsíčně platí dle MF Dnes supervýhodných 17 tisíc korun. Tehdy to vysvětloval tím, že jeho vlastní dům nemá výtah a že nechce manželku s kočárkem a dítětem zatěžovat chůzí po schodech do 4. patra.

Teď si Alex, která ho zaujala ještě jako moderátorka České televize, nastěhuje do hotového zámku. Vila s přízemím, dvěma patry a vnitřní plochou přes 300 metrů čtverečních má mít i výtah a zónu se saunou a vířivkou.

Mynář jen Blesku řekl, že výtah bude malý a na zásobování, zbytek informací okomentoval tak, že nejsou úplně přesné. A jak se mu bude žít v domě, kvůli kterému jeho pověst kancléře »bez prověrky« dodatečně utrpěla? „Věřím, že sousedské vztahy budou na dobré úrovni. Sousedi se obávali hluku a jakýchsi významných návštěv, což já nebudu dělat, protože chci mít hlavně doma klid,“ míní.

jity ( 17. července 2019 09:12 )

Táhlo je třeba šikovný řemeslník, ale bohužel ten to má zaslouženě vydřené. O šikovné řemeslníky je zájem, ale do 65let těžko vydrží tu dřinu, to jen takový jako je třeba Mynář.

marmat ( 16. července 2019 22:47 )

Strejda se nezdá......asi musí mít hodně sexy mozek.....skoro jako Paroubek....
Alex to zdaleka neřeší.....a měla by na víc

medaka ( 16. července 2019 16:49 )

Třeba není takoý prase jako ty a určitě umí psát líp než ty.

pavel215_klafunda ( 16. července 2019 16:48 )

Takových Mynářů je v téhle zemi jako nas.ráno a vykonávají důležitější funkce, než je poskok na Hradě.

pavel215_klafunda ( 16. července 2019 16:45 )

Zmatek v tom máš ty, protože jsi vůbec nepochopil o čem píšu a mimochodem, není prověrka jako prověrka, má několik stupňů a podle stupně se prověřuje. A rozdíl mezi nedbalostním a úmyslným trestným činem snad chápe i dítě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa