Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslanec Mališ zůstal u Babiše, Klaus ml. má smůlu. Jermanová hájila neznalost

Autor: Jiří Rys - 
10. července 2019
17:45

Poslanec vládnoucího hnutí ANO Přemysl Mališ nakonec zůstává v jeho poslaneckém klubu. Informaci Deníku N potvrdil pro Blesk Zprávy sám Mališ. Před několika dny dával přitom najevo, že by jeho odchod nemusel být zase tak nereálný. Prvním momentem byla jeho účast na představení nového politického hnutí Trikolóra Václava Klause mladšího, druhým potom absence v hlasovacím sále během vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše (ANO). V neposlední řadě se také objevila jeho nelibost vůči toleranci vlády ANO a ČSSD s podporou komunistů.

Mališ minulý týden avizoval, že se k celé záležitosti nechce vyjadřovat před svým setkáním s předsedou poslaneckého klubu Jaroslavem Faltýnkem. O svém definitivním setrvání se ale nakonec prý rozhodl ještě před schůzkou.

„Na to jednání jsem přišel už rozhodnutý, takže jsme se bavili co dál, to je celé,“ odpověděl pro Blesk Zprávy. Dle svého vyjádření zůstává i nadále zastupitelem Středočeského kraje a i předsedou oblastní organizace hnutí ANO na Praze-západ. „Na tom se nic nemění“, potvrdil.

Případného neklidu od členů kvůli svým nedávným aktivitám se zde navíc neobává. „To uvidím, ale nepředpokládám zatím, od členů mám podporu a myslím si, že spíš to moje jednání chápou i pozitivně,“ řekl pro Blesk Zprávy. Jeho negativní názor na podporu vlády ze strany KSČM zůstává, nicméně ho upozadil.

Hrozba dědovy hole už Mališe netíží

Pro TV Nova Mališ původně zmínil, že ho k negativnímu názoru na vládu opřenou o komunisty „vede úcta k dědečkovi, který byl minulým režimem utlačován,“ zmínil, aby dodal: „Pokud by dnes žil, tak by mě jistě za mou toleranci KSČM přetáhl holí.“

„Tak já jsem se vyjádřil, že s tím mám problém, ale teďka to řešit nebudu,“ tvrdí teď s odstupem. Mališ se tak rozhodl dle svých slov „v zájmu loajality ke svým kolegům, členům a poslancům“.

Jermanová: Do vnitrostranických věcí nestrkejte nos

I podle hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) zůstává při starém. Ta i všechny dosavadní úvahy o přestupu Přemysla Mališe brala jen za spekulace. „Žádnou informaci o tom, že by měl odcházet z hnutí ANO, nemám,“ odpověděla pro Blesk Zprávy. Záležitost se ani nebude řešit v rámci krajské organizace hnutí, kde je předsedkyní.

Redakce Blesk Zpráv se také ptala na to, co říká Pokorná Jermanová na to, že předseda hnutí Andrej Babiš podle svého vyjádření v Otázkách Václava Moravce poslance Přemysla Mališe ani nezná. A to i přesto, že spolu kandidovali v rámci jedné kandidátní listiny za Středočeský kraj.

„A vy si myslíte, že předsedové znají všechny svoje členy?“ odpověděla hejtmanka otázkou. Na námitku, že přece jenom by měla probíhat alespoň nějaká setkávání či koordinace středočeských poslanců za hnutí ANO, odvětila Pokorná Jermanová s tím, že „pan Babiš je premiér této země, a tak má trošku jiné starosti než řešení zastupitelů za Středočeský kraj, to je moje záležitost jako krajské předsedkyně a krajské organizace“. Zostra pak doplnila: „To jsou všechno vnitrostranické věci a při úctě k Vám, do toho vám nic není.“

Redakce Blesk Zprávy žádala o vyjádření i předsedu poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, ten ale na SMS nereagoval.

marmat ( 14. července 2019 13:31 )

to už je podle gustu pana prezidenta....ten nemá zrádce rád....a my taky ne !!!

kotow ( 10. července 2019 23:45 )

nevím proč by ho měl Zeman mydlit holí

marmat ( 10. července 2019 21:23 )

Zbytečná RAMENA na úrodné půdě.....děda aby se obracel tam, kde je

panda82 ( 10. července 2019 20:41 )

no jo když oni si myslí, že mandát voličů je kus hadru, a voliči co jim dali mandát a vynesli je na ten post jsou jim u p.r.d.e.l.e, , když se mu tam nelíbí jde se dál, hrůza, taková Němcová se drří jak veš v kožichu

panda82 ( 10. července 2019 20:32 )

Že se divíte , teď jsem se zasmál jak se Bartoš diví, že Babiš mluví o předčasných volbách, když ty nemohou být jak nepadne vláda, nějak mu nedochází, že když podá Babiš demisi, p prezident ji přijme tak vlastně vláda je už skoro v háji. Takže Bartoši houpe se křesílko, houpe,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa