Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Adámek krvácel na chodbě nemocnice, její náměstek i po zásahu hejtmana končí

Autor: ČTK, tva - 
13. června 2019
15:25

Náměstek léčebné péče Pardubické nemocnice Roman Michálek odstoupil z funkce kvůli vyšetřování dva roky starého zákroku zdravotníků při krvácení osmiletého Adámka, který má nyní doživotní postižení. Minulý týden jeho postavení mimo službu nemocnici doporučil hejtman Martin Netolický (ČSSD). Michálek v daný den sloužil jako lékař ORL a podle hejtmana je ve střetu zájmů. Některým lékařům zásah hejtmana vadí, uvádí čtvrteční Mladá fronta Dnes (MfD) v příloze pro Pardubický kraj.

Michálek ve finále odstoupil sám. „Rozhodl se dočasně opustit pozici náměstka léčebné péče Pardubické nemocnice, a to až do prošetření případu. Lékařem Pardubické nemocnice zůstává,“ uvedla mluvčí Nemocnice Pardubického kraje Kateřina Semrádová. Michálek to nechtěl komentovat, ředitelka Pardubické a Chrudimské nemocnice Štěpánka Fraňková zaměstnancům napsala, že věří v jeho brzký návrat.

Lékaři mluví o nešťastné medializaci

Kraj je zřizovatelem nemocnice. Krajští politici dosud tvrdili, že nemají žádnou kompetenci vyjadřovat se k odborným otázkám či ke sporným případům, které vyšetřuje policie. 

Dokument České televize z cyklu Infiltrace, který díky záznamům kamery divákům minulý týden ukázal zmatky při záchraně krvácejícího chlapce na chodbě ambulance ORL, to změnil. Netolický uvedl, že výzvu k dočasnému odchodu Michálka z funkce předem konzultoval s vedením nemocnice. Za svým rozhodnutím si stojí.

„Řekl jsem, že není dobré, aby lékař, který byl v tom daném momentě sloužícím na pohotovosti, byl zároveň člověkem, který zodpovídá za prošetřování mimořádných událostí v nemocnici,“ uvedl Netolický.

Video  Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek!  - Jitka Pecharová, Blesk
Video se připravuje ...

Odstoupení Romana Michálka nás mrzí, protože je ve své funkci velice kompetentní, ale jeho rozhodnutí respektujeme. Nemyslíme si, že u něj dochází ke střetu zájmů, protože už od začátku avizoval, že se na řešení tohoto případu nebude podílet. Nelíbí se nám politické vměšování do této kauzy,“ řekl předseda Lékařského odborového klubu v Pardubicích Martin Slavík.

Lékaři podle Slavíka cítí s rodinou chlapce, ale vadí jim, jak je veřejnost informovaná. „Medializace je nešťastná a v tuto chvíli jednostranná, tendenční a dle našich informací ne zcela pravdivá,“ uvedl.

Video  Proč musel Adámek (11) trpět na nemocniční chodbě? Režisérka přiblížila šokující dokument  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

karlos2611 ( 30. srpna 2019 19:10 )

Nechápu proč lékaři hovoří o nešťastné medializaci, když se s rodiči z vedení nemocnice nikdo nehodlal bavit skoro 2 roky🤔🙉 Co asi měli dělat, když vás každej z nemocnice očividně ignoruje🤔

jajas ( 13. června 2019 17:32 )

cocumysvole: A co ten náměstek? Ten má jakou odpovědnost? Za co? Za koho, že odešel....on tam fyzicky u případu nebyl... To co se stalo není žádná srnada! Taky nikdo nic neukradl (nakonec za krádež nebo podvod by asi neodešel nikdo), ale tady se zničil jeden mladý život! Takže když odešel náměstek, tak proč odešel on?

cocumysvole ( 13. června 2019 17:29 )

anonym01: Pán je debil???

cocumysvole ( 13. června 2019 17:27 )

jajas: Ředitel je vždy zodpovědný za vše, i když to fyzicky nezpůsobil!
To je hovadina pořád ještě funguje zákon padajícího hov.na

strejda777 ( 13. června 2019 16:45 )

Dej si obklad ty kobliho!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa