Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

„Protestují kvůli vylhaným věcem,“ zuří Babiš po demonstracích. S organizátory si nemá co říct

Autor: ČTK - 
12. června 2019
14:08

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve středu prohlásil, že lidé demonstrují proti němu a proti ministryni spravedlnosti Marii Benešové (za ANO) na základě vylhaných věcí. Babiš to řekl při návštěvě Zlínského kraje. Premiér byl v úterý, kdy proti němu opět demonstrovaly na různých místech v zemi tisíce lidí, pracovně v Makedonii. Dodal, že nemá s organizátory protestů co řešit.

„Pan (jeden z organizátorů demonstrací Mikuláš) Minář se potkal s paní Benešovou na kulatém stolu. Nevím, co bych s nimi řešil, nejsem ministr spravedlnosti. Myslím, že ta komunikace funguje. Pokud ti, co demonstrují, žádají sedm požadavků Rekonstrukce státu, tak jsme řekli, že to paní ministryně zapracuje. Neříkám, že všechno, já to neznám, neřeším to, ale vůle komunikovat je a kolegové taky komunikují, dokonce i pan (ministr vnitra Jan) Hamáček (ČSSD) komunikuje,“ řekl Babiš. Podle něj je však otázkou, zda to lidé chtějí slyšet, nebo mají „své přesvědčení na základě vylhaných věcí“, uvedl premiér.

Další akce na Letné

Demonstrace se po republice i v Praze konají od konce dubna. Jejich účastníci chtějí odstoupení Benešové, jejíž jmenování ministryní spravedlnosti vidí jako ohrožení nezávislé justice, která vyšetřuje takzvanou kauzu Čapí hnízdo – údajný dotační podvod týkající se premiéra.

Podle Babiše není pravda, že byl její předchůdce v ministerském křesle Jan Kněžínek (za ANO) odvolán. „Byl tam jen dočasně. Nemá to žádnou spojitost s objednaným stíháním na Čapí hnízdo. Nikdo nechce nikoho odvolávat, to jsou všechno nesmysly. Bohužel ti lidé tomu asi věří, a proto protestují. Je mi to líto, těžko s tím můžu něco udělat, uvedl Babiš. Bývalý ministr spravedlnosti Kněžínek nečekaně oznámil svůj odchod v dubnu, část opozice jej tehdy pokládala za vynucený.

Do úterního protestu proti Babišovi a Benešové se zapojilo víc než 300 měst a obcí. V metropoli se tentokrát demonstrace nekonala, poslední pražské akce se podle pořadatelů zúčastnilo až 120 000 lidí. Další protest svolali organizátoři z iniciativy Milion chvilek pro demokracii na 23. června na pražskou Letnou.

Video  Babiš se omluvil demonstrantům. A zase se do nich pustil: Nejsem zloděj.  - Jakub Veinlich/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lojzaopava ( 17. června 2019 12:13 )

http­s://ww­w.res­pekt­.cz/po­liti­ka/str­asburk-odmitl-babisovu-stiznost-jeho-jmeno-v-registru-agentu-stb-zustane

marmat ( 13. června 2019 10:15 )

satanbas:OK ..Zároveň je dráždí Schi­llero­vá,Fal­týnek­,kte­rého hnali do obvinění ČH a kterému po osvobození nikdo neřekl pardon...pak "za to"na něj ušili kšefty s mýtem..Tolikrát už ZABOJOVALI 100 % neférově, podraznicky , lživě a čekají od nás sympatie ?

marmat ( 13. června 2019 10:03 )

Všichni myslící se ptají: "Co po LETNÉ" ???? Letěj kluci za "zbytek" konta na lov medvědů do Kanady, nebo někam na Bali a tam to zabalí !??? Program ...vize....???
Jsou zvědaví VŠICHNI občané (i komplet všichni politologové)

PPP150W ( 12. června 2019 20:22 )

Vzhledem k tomu, že zde erudovaně otevíráte téma Minářovy erektilní disfunkce, je zřejmé, že jste se s ním pokusila o sex. V tomto případě se jeho selhání nedivím.

PPP150W ( 12. června 2019 20:17 )

A vy potřebujete k odchodu k armádě brannou povinnost? Vstupte do armády a bojujte za ty dva, jako lev.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa