Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Přejí Babiš i Kalousek, Den matek slaví i politici. „Aspoň zavolejte,“ vzkazuje Hamáček

Autor: simao - 
12. května 2019
10:19

V neděli 12. května si Den matek připomínají i čeští politici. Sociální sítě od samého rána zaplavily vzkazy maminkám - a to napříč politickým spektrem. Svá přání již přidali i Andrej Babiš (ANO), Jan Hamáček (ČSSD) či Miroslav Kalousek (TOP 09).

„Zdravím z celého srdce všechny maminky. Ano, dneska je Den matek. Kdo jste to ještě nestihl, tak honem pro kytku. A krásné nedělní ráno přeju,“ uvedl na facebooku Andrej Babiš (ANO), jehož matka Adriana zemřela v roce 2008. Svého manžela Štefana přežila o šest let, otec současného premiéra zemřel v roce 2002 den před osmdesátými narozeninami. Vstup syna do politiky však nezažila, ANO vzniklo v roce 2011 a právě tento víkend slaví 7 let, které Babiš na sociální síti glosoval slovy: „Měl jsem se radši střelit do nohy. Říká moje rodina a přátelé. Často si říkám, že mají pravdu.“

Hamáček: Kytku, nebo aspoň telefon

Svůj vzkaz ke Dni matek přidal i šéf ČSSD a vicepremiér Jan Hamáček. I on vyzval k ataku květinářství, případně alespoň náplasti v podobě telefonátu mamince. „V životě každého z nás je tolik důležitých lidí, které milujeme. Ale jeden člověk má unikátní místo. Maminka. Přeju jí vše nejlepší k dnešnímu svátku. Nezapomeňte ani vy koupit květinu. A pokud náhodou nemůžete, tak aspoň zavolejte a popřejte. Já budu přát dvakrát. Své mámě a mamince našich dětí,“ uvedl Hamáček.

Kalousek otevřeně o mamince

„Druhou neděli v květnu slavíme Den matek. Dovolte, abych poblahopřál všem maminkám a poděkoval jim za jejich obětavost, trpělivost a nezištnou lásku,“ přidal se i šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, který o své mamince Soně promluvil s Blesk Zprávami na sklonku loňského roku, kdy mluvil o tom, že svátky bude trávit s rodinou. A právě se svou maminkou strávil tehdy i Štědrý večer. 

S maminkou, která ve svých devětaosmdesáti letech už je ve velmi komplikované zdravotní situaci. A právě proto, říkám otevřeně, člověk nikdy neví, jestli to není naposledy,“ upozorňoval otevřeně Kalousek.

Není lehké být matkou

Den matek si připomínají i další politici - „houfně“ např. lidovci Jan Bartošek či europoslanec Tomáš Zdechovský (oba KDU-ČSL), který přidal vlastní básničku i foto právě se svou matkou.

Europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM) přidala přání také: „Být matkou není rozhodně lehké a být mámou europoslankyně, která je paličatá po svém tatínkovi, není lehké na druhou. Děkuji své mamince za vše a přeji jí stále tolik elánu, který má.“

1pravda1 ( 12. května 2019 19:53 )

tak si je najdi a neotravuj všude, kromě tebe to nikoho nezajímá!!!

fionora ( 12. května 2019 18:43 )

Mrkvová na maminku kašle.

iFender ( 12. května 2019 17:36 )

Kalousek(osklive kacatko),pionyrsky recitator,clen Narodni fronty za komunistu(CSL) dale clen KDU,zalozil TOP 09 porad a porad kritizuje Babise(zavist a nenavist v jednom).Kdyz on zasedal jako clen Narodni fronty ve svem kresilku delal Babis tvrdy business v Maroku etc.On ma o podnikani ve velkem urcite vice pary jak maly chemik Kalousek.Mam k tomu cloveku odpor je to zly zavistivec a pokrytec.Jeho rozhod­nuti,­posko­dila Ceskou republiku.Mimoto Capi hnizdo bylo posveceno tehdejsi vladu a nekolikrat proverovano,vse bylo okay a nejednou ne?Za to by meli byt potrestani lide co to podepsali a schvalili,kdyz uz.Oni si sedi,ale pekne doma v teplicku a zadna zodpo­vednos­t.Mi­liar­da sem miliarda tak to vedli "DEMOKRATI" ODS,CSSD,KDU-CSL,TOP 09,ODA.....

y1xcvbnm ( 12. května 2019 14:24 )

1 569 000 měsíčně - vypočten

y1xcvbnm ( 12. května 2019 14:22 )

turbina. To je od ní jen provokace

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa