Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pro Zemana letěl vrtulník. Sobotkova neúčast Hamáčka mrzí, Babišův úder odrazil

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
2. března 2019
12:35
Autor: Jaroslav Šimáček, Jakub Veinlich, trm, ČTK - 
1. března 2019
08:00

Sociální demokraty povede i dál vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček. Drtivou většinou ho zvolili delegáti sjezdu, na který se ČSSD tradičně sjela do Hradce Králové. Záda mu jako první místopředseda bude krýt bývalý brněnský primátor Roman Onderka, do vedení strany se dostali i ministři za ČSSD Jana Maláčová a Tomáš Petříček. Zatímco sobota přinesla v Hradci již pouze nebouřlivý „dojezd“, v pátek bylo rušno i díky návštěvě prezidenta Miloše Zemana, který si však připravil možná až nečekaně smířlivý projev a vyjádřil ČSSD svou podporu pro evropské volby. Dění na 41. sjezdu jsme sledovali online.

• Na sjezd ČSSD do Hradce Králové byl pozván i prezident Miloš Zeman. Loni sociálním demokratům radil, jak mají přistoupit k angažmá ve vládě, letos jim oznámil, že je bude volit ve volbách do europarlamentu.

• Zatímco do Hradce přijel Zeman autem, ze sjezdu letěl vrtulníkem, odhalil Deník N. Informaci potvrdil Blesk Zprávám hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Jan Hamáček zůstává předsedou ČSSD, hlas mu dalo 433 delegátů. Prvním místopředsedou byl o chvíli později zvolen Roman Onderka. Delegáti zvolili rovněž čtyři místopředsedy - Janu Maláčovou, Tomáše Petříčka, Michala Šmardu a Ondřeje Veselého

ČSSD - sjezd 1. a 2. března 2019
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
14:00
2. 3. 2019

41. sjezd ČSSD je definitivně minulostí. Děkujeme Vám za sledování našeho online přenosu, další střípky z dění kolem ČSSD přineseme na Blesk Zprávách v podobě jednotlivých článků - včetně bilančního rozhovoru s Janem Hamáčkem po sjezdu.

13:55
2. 3. 2019

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil Hamáčkovi spolu s gratulací popřál, "aby se z ČSSD nestal fackovací panák dua Zeman a Babiš".

"ČSSD má díky nám šanci být součástí úspěšného vládního projektu," zareagoval Jaroslav Faltýnek (ANO). Odmítl přitom Hamáčkův výrok ze sjezdu, kdy předseda ČSSD pohrozil odchodem své strany z vlády, pokud by se ANO sbližovalo s pravicí. "Nevím, o jakém sbližováni mluví. My nejsme ani levicové, ani pravicové hnutí. Realizujeme program pro všechny lidi," uvedl Faltýnek. Hamáčkovi podle něj měl výrok pomoci ke znovuzvolení předsedou strany.

Ozvala se i první dáma ODS Alexandra Udženija: "Sociální demokracie je jeden z našich hlavních dlouholetých politických soupeřů. Ale je to tradiční levicová demokratická strana a opravdu bych jim přála, aby se dostali ze své dlouhodobé krize."

13:45
2. 3. 2019

"S kritikou nepřestanu. Když se podíváme na ekonomické výsledky, začínají státu docházet peníze," řekl E15 odcházející Milan Chovanec. "Babiš začne říkat, že kvůli ČSSD a jejím ministerstvům – primárně bude hovořit o rezortu sociálních věcí Jany Maláčové, nemá stát dost peněz. Je to samozřejmě lež, ale bude se dobře prodávat. Takže z těchto důvodů si stále myslím, že vstup ČSSD do vlády s ANO nebyl dobrý krok," dodává.

S kritikou nepřestanu. Když se podíváme na ekonomické výsledky, začínají státu docházet peníze.

Více na https://www.e15.cz/domaci/milan-chovanec-na-vladu-s-ano-doplatime-opustit-ji-by-ale-byla-sebevrazda-1356788
13:33
2. 3. 2019

"ČSSD se po sjezdu může chlubit vedením kvalifikovaným i zkušeným. Podstatné ale bude, zda dokáže znovu vybudovat stranickou strukturu a získá odvahu nastolovat razantní témata, za něž se vyplatí vést i koaliční války," míní politolog Lukáš Jelínek.

13:25
2. 3. 2019
13:16
2. 3. 2019

"Chci říci, že se nám podařilo něco, o čem snily sjezdy před námi. To znamená změnit stanovy ČSSD. Máme stanovy pro 21. století a toto vedení vyráží do těh dalších dvou let bez zátěže, protože opravdu řídit tu stranu podle těch starých stanov nebylo jednoduché, dnes to bude podstatně lehčí,"

uvedl dnes také staronový šéf ČSSD Jan Hamáček. Vládní angažmá má dle něj smysl, diskutovat se nyní bude o rozpočtu na rok 2020. ČSSD musí být schopna prosazovat své priority, Hamáček vyzval, aby se podařilo zajistit valorizaci důchodů, urychlit bytovou výstavbu, diskutovat o revizi sociálních dávek, ale i to, jak rozpočet naplnit a neplatili jen ti nejmenší a nejslabší.

"Jsem rád, že jsme si potvrdili, že sociální demokracie si asi prošla tím nejhorším obdobím od roku 89 a máme to nejhorší za sebou. Jakkoli jsme samozřejmě nějak úplně nevyhráli, ten boj bude dlouhý a práce bude hodně, myslím si, že to nejhorší máme za sebou."

Video  
Video se připravuje ...
13:10
2. 3. 2019

Nově zvolený místopředseda Tomáš Petříček pak vysvětluje své někdejší "výhrůžky", že v případě nezvolení zváží rezignaci na post ministra. Petříček uvádí, že nikdy nikomu nevyhrožuje. "Jsem odpovědný především občanům ČR, ale jako sociální demokrat mám i odpovědnost vůči straně. Post místopředsedy je post stranický. Bojoval jsem o něj na stranickém sjezdu. Nejsem poslancem, ještě před rokem bych si ani na vteřinu nepomyslel, že dostanu důvěru předsedy Jana Hamáčka a budu v takto významné funkci. Pro mou další práci je důvěra kolegů ve straně důležitá, jsem proto rád, že ji mám. Kdyby to vypadalo, že ČSSD nesouhlasí s mou prací ve vládě, musel bych se sejít s novým vedením a dohodnout se, jak mám dál postupovat. Ale mohu Vás ubezpečit, že nikdy nikomu nevyhrožuju, a to ani v uvozovkách," napsal taktéž na sociální síti Petříček.

13:00
2. 3. 2019

Zatímco Jan Hamáček věří, že je ČSSD jednotnější i sebevědomější, Michal Hašek si na Facebooku rýpl do Romana Onderky, kterého označil za "oranžového býka, kterým cloumá testosteron říznutý sjezdovým adrenalinem".

12:48
2. 3. 2019
12:40
2. 3. 2019

„Určitě budou posilou stranického vedení. Stranické vedení musí nějakým způsobem reflektovat nové trendy,“

řekl Blesk Zprávám o nových místopředsedech Petříčkovi a Maláčové Jan Hamáček po konci sjezdu.

12:37
2. 3. 2019
12:36
2. 3. 2019

Tisková konference nového vedení strany se stala definitivní tečkou za sjezdem ČSSD.

Sjezd ČSSD: Závěrečná tisková konference. (2.3.2019) Jan Hamáček, Roman Onderka a Tomáš Petříček na závěrečné tiskové konferenci ke sjezdu ČSSD. (2.3.2019)
12:05
2. 3. 2019

"Máme tady Janu Maláčovou, která otvírá ta tvrdá, silná, levicová témata," pochvaluje si skladbu nového vedení Roman Onderka (ČSSD). "My jsme dneska představili Manifest sociální demokracie, krátký, stručný, jednoznačný dokument," říká Maláčová s tím, že ve straně byla zahájena nová programová debata.

12:01
2. 3. 2019
11:38
2. 3. 2019

"Ta atmosféra je tady úplně jiná, než před rokem (...) Já bych si přál, aby nám to vydrželo,"

říká v závěrečném slovu Jan Hamáček. "Mně už nezbývá nic jiného, než vám popřát šťastnou cestu domů," dodává.

11:24
2. 3. 2019

ČSSD na sjezdu řeší svůj manifest a programovou diskuzi. "Žijeme v době rostoucího pesimismu, informačního přehlcení a strachu z budoucnosti," píšou sociální demokraté. "Ve společnosti se rozmohli "šmejdi", kteří jsou ochotni pro zisk podvádět i bezmocné důchodce a prodávat jim bezcenné zboží za horentní sumy. Stejně bezohlední jsou i "političtí šmejdi", hnutí na jedno použití, která pro hlas udělají cokoliv. Parazitují na rozporech ve společnosti, ale místo snahy je řešit a mírnit naopak vyvolávají nenávist a strach. Svou kořist hledají mezi lidmi, kteří se třicet let po sametové revoluci necítí jako vítězové, ale oběti," dodávají.

Manifest ČSSD ze sjezdu sociálních demokratů (2.3.2019)
10:56
2. 3. 2019

Podle informací Blesk Zpráv ke zvolení 5. místopředsedy na sjezdu nedošlo, volit se tak bude dodatečně na předsednictvu strany. Jediné nezaplněné místo ve vedení tak může obsadit i nový kandidát. 

10:44
2. 3. 2019

ČSSD se chystá na schválení usnesení 41. sjezdu. Moderátorské role se ujali opět Martin Netolický a Alena Gajdůšková.

Sjezd ČSSD: Nový místopředseda Tomáš Petříček. (2.3.2019) Sjezd ČSSD v Hradci Králové. (2.3.2019) Sjezd ČSSD: Nová místopředsedkyně Jana Maláčová. (2.3.2019)
10:35
2. 3. 2019

"Já si to chci odpracovat a jsem zde pro vás,"

řekl po zvolení ministr zahraničí Tomáš Petříček a děkoval za podporu. Ministryně Jana Maláčová dodala: "Je to pro mně obrovský závazek, pokračovat v té práci. A samozřejmě ještě více přidat."  

Video  
Video se připravuje ...
10:22
2. 3. 2019

Do nejužšího vedení strany pronikla Jana Maláčová, jediná žena v předsednictvu ČSSD. Ministryně práce a sociálních věcí přijímá gratulace.

Jana Maláčová na sjezdu ČSSD (2.3.2019) Jana Maláčová přijímá gratulaci po zvolení místopředsedkyní ČSSD (2.3.2019)
10:05
2. 3. 2019

„Já doufám, že odsud odjedeme silnější, než jsme sem přijížděli,“

říká na úvod sobotní části sjezdu ČSSD Michal Šmarda. Sociální demokraty dnes již zásadní rozhodnutí nečekají. Ve 2. kole v boji o 5. místopředsednické křeslo se utkají Lucie Orgoníková a Tomáš Hanzel. 

21:37
1. 3. 2019

Sjezd ČSSD pro dnešek končí, kulturní dům Střelnice již naprostá většina delegátů opustila. Vrátit se chystají v sobotu do 10:00, již ráno přineseme další zpravodajství z Hradce Králové.

Jan Hamáček s Romanem Onderkou na tiskové konferenci během sjezdu ČSSD. (1.3.2019) Roman Onderka na tiskové konferenci během sjezdu ČSSD. (1.3.2019) Sjezd ČSSD: Miroslav Poche. (1.3.2019) Sjezd ČSSD: Exministryně Michaela Marksová Tominová Sjezd ČSSD: Maskot ministra Tomáše Petříčka
21:15
1. 3. 2019
!

Předběžné výsledky volby místopředsedů okomentoval pro Blesk Zprávy také Tomáš Petříček. Podle našich informací dostal hned v první kole 256 hlasů z 444. 

„Nejedná se zatím o oficiální výsledky, ale pokud jsem dostal důvěru delegátů, chtěl bych jim poděkovat a slibuji, že budu pracovat i pro ty, jejichž důvěru jsem zatím nezískal. Věřím, že nové vedení bude jednotné a dokáže srozumitelně vysvětlovat naše kroky ve vládě i mimo ni,“ řekl Blesk Zprávám Petříček a speciálně poděkoval dalšímu členovi nového vedení Michalu Šmardovy, který dostal podle informací Blesk Zpráv vůbec nejsilnější mandát, když mu dalo hlas 392 delegátů.

„Jak jsem slíbil, budu podporovat naše kandidáty do Evropského parlamentu. Boj s populisty bude tvrdý a náročný,“ dodal Petříček. 

Tomáš Petříček na sjezdu ČSSD. (1.3.2019) Tomáš Petříček na sjezdu ČSSD. (1.3.2019) Sjezd ČSSD: Maskot ministra Tomáše Petříčka Ministr zahraničí Tomáš Petříček. Kandidát na místopředsedu ČSSD
21:21
1. 3. 2019
!

Jana Maláčová k neoficiálním výsledkům voleb místopředsedů ČSSD pro Blesk Zprávy, podle kterých získala 390 hlasů, Michal Šmarda 392, Ondřej Veselý 313 a Tomáš Petříček 256 hlasů: 

„Kdybych měla být zvolená, tak z toho budu mít obrovskou radost. Před půl rokem jsem byla neznámá. Mám radost, že mi dali spolustraníci takovou důvěru, bude to pro mě obrovský závazek.“

Ve vedení by si chtěla vzít na starosti programové věci – na programu pracovala i při sestavování vlády s hnutím ANO. „Vypadá to, že to bude hodně mladý tým,“ řekla k neoficiálním výsledkům Maláčová.    

Jana Maláčová na sjezdu ČSSD. (1.3.2019) Jana Maláčová na sjezdu ČSSD. (1.3.2019)
21:08
1. 3. 2019

Podle informací Blesk Zpráv byli hned v 1. kole zvoleni čtyři místopředsedové - Jana Maláčová, Tomáš Petříček, Michal Šmarda a Ondřej Veselý. 

20:54
1. 3. 2019

"Málokdo umí koaličnímu partnerovi tak hezky popřát k jeho sjezdu, jako Andrej Babiš. Tak kdybyste snad, dámy a pánové z ČSSD nevěděli, na co v té vládě jste, tak Váš premiér Vám to tady jasně říká," rýpl si na Twitteru do sociálních demokratů Miroslav Kalousek (TOP 09). A odkázal na rozhovor Babiše pro Novinky.cz, ve kterém premiér mluví právě o tom, že "někteří členové ČSSD si přivlastňují naši práci a úspěchy naší společné vlády".

20:41
1. 3. 2019
20:32
1. 3. 2019

Šéf poslanenckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek odmítl Hamáčkova slova o možném sbližování ANO s pravicí, hnutí podle něj není levicové ani pravicové. Výrok měl pomoci Hamáčkovi ke zvolení.

20:14
1. 3. 2019
!

O koalici s ANO, neúčasti Bohuslava Sobotky na sjezdu, výtce prezidenta Zemana i útoku šéfa ODS Petra Fialy. Podívejte se, co všechno řekl Jan Hamáček na sobotní večerní tiskovce:

Video  
Video se připravuje ...
20:13
1. 3. 2019

Alena Gajdůšková vyhlásila, že sjezd bude pokračovat v neděli od 10:00. "Přeji vám všem hezký večer," uvedla. Půl hodiny se nyní budou volit místopředsedové, kterých bude pět, kandidátů je šest. 

20:09
1. 3. 2019

Posledním z kandidátů je Ondřej Veselý z Písku, který se cítí jako srdcař a na sjezdu ČSSD tentokrát prý cítí dobrou náladu. 

Současný poslance by jako místopředseda chtěl objet všechny kraje v České republice a ocenit práci všechny lidí. „Pokud budete volit srdcem, tak to nemůže špatně dopadnout,“ zakončil své vystoupení. 

20:06
1. 3. 2019

Jako další z kandidátů na místopředsedu vystoupil Michal Šmarda z Vysočiny. Který dostal v posledních volbách přes 52% hlasů. „Sociální demokracie nejen ve světě, ale i v České republice je tu od toho, aby se zastávala slabších“ apaloval. 

„Úkolem sociální demokracie není lidi rozštvávat, ale spojovat “ pronesl v plamenném projevu, a upozorňoval, že ČSSD není pro všechny, ale především pro slabé. Jeho projev přerušil několikrát potlesk. V ČSSD je 26 let. „S žádnou jinou parnerkou jsem tak dlouho zatím nevydržel," pobavil přítomné. ČSSD by podle něj měla být především prospěšná. 

19:55
1. 3. 2019

Ministr zahraničí Tomáš Petříček vystoupil se svým nominačním projevem. Když pěti měsíci nastupoval na funkci ministra zahraničí, dozvěděl se o sobě, že je "maňásek nebo loutka". Petříček vytáhl jediného maňáska - Ferdu své sedmileté dcery. Zahraniční politiku s ním nekonzultuje.

Nechce hovořit o tom, kým není. "Vážené přítelkyně, vážení přátelé," oslovuje Petříček delegáty tradičně po sociálnědemokraticku. "Nemusíme všichni tleskat vládě s hnutím ANO, ale teď je na čase se zaměřit na to, co jsme slíbili ve volbách," doplnil. Nálepku, že je sociální demokracie rozhádaná strana, považuje za nespravedlivou. Petříček se odchyluje od agendy Černínského paláce, mluví mj. o sociálním bydlení. "My musíme znovu přesvědčit voliče, že sociální demokracie je stranou, která jim zajistí jistoty do života," dodal ministr, který dle svých slov chce prosazovat aktivní evropskou politiku. Kandidátku do eurovoleb v čele s Pavlem Pocem považuje za kvalitní.

19:52
1. 3. 2019

Další v pořadí kdo vystupuje s kandidátským projevem je bývalá mluvčí vlády Jiřího Paroubka a vyslankyně platformy Zachraňme ČSSD - Lucie Orgoníková. Ve svém projevu se nejprve představuje- nechce aby ČSSD ve které je od roku 2003 skončila kvůli klesajícím pravomocím. 

„Vedení má fungovat jako jeden tým a já tam mohu být nový hráč,“ řekla před delegáty ne příliš silným hlasem. 

Důležité je podle Orgoníkové stanovit nové priority ČSSD. Tou je pro ni samotnou venkov, zemědělství, nebo školství, se kterými kandidovala v loňském roce také neúspěšně do Senátu. 

„Mým cílem jako místopředsedkyně strany by bylo zlepšení týmové spolupráce i komunikace nejen uvnitř strany, ale také navenek směrem k voličům,“ řekl dcera bývalé dlouholeté poslanckyně Hany Orgoníkové, která v roce 2014 podlehla vážné nemoci.

Bývalá mluvčí Paroubkovy vlády Lucie Orgoníková (ČSSD) chce do Senátu na Chrudimsku.
19:53
1. 3. 2019

Hamáček reagoval také na to, že si dle Babiše přivlastňuje ČSSD některé úspěchy. "Já jsem nečekal nic jiného," uvedl na tiskovce Hamáček. "Toto je styl ANO, my jsme si na to za dobu koaliční spolupráce zvykli," podotkl.

Na dotaz Blesk Zpráv Hamáček také probral to, že na sjezdu chybí expremiér Bohuslav Sobotka. "Mně to mrzí, že Bohuslav Sobotka nedorazil, byl pozván," uvedl Hamáček s tím, že se Sobotka ze sjezdu omluvil. Nemyslí si, že by sociální demokracii bylo možné dávat za vinu, že nechce komunikovat či se rovnou stýkat s Bohuslavem Sobotkou. "Já jsem s ním mluvil bezprostředně před tím, než padlo to jeho rozhodnutí odejít," uvedl Hamáček. Kdykoli by Sobotka chtěl přijít mezi ně, rádi využijí jeho zkušeností. "Ale on si vybral cestu takovou, že chce být spíš dále od politiky. Já to respektuji," uvedl Hamáček. Podle Onderky neexistuje žádný bývalý předseda ČSSD, kterého by odmítli v rámci diskuze ve straně.  

19:44
1. 3. 2019

Jan Mečl místopředsedou ČSSD nebude. Své kandidatury se před malou chvíli vzdal. 

„Po zralé úvaze jsem se rozhodl kandidaturu na funkcí místopředsedy stáhnout“ řekl delegátům ČSSD. Kvalitních kandidátů do vedení má prý strana víc než dost

19:42
1. 3. 2019

"Myslím si, že víme jak funguje vládní spolupráce," uvedl Hamáček také na tiskovce. Spolupráci s ANO si pochvaluje. "Pokud by se ukázalo, že se náš koaliční partner posouvá doprava, že dělá dohody s někým jiným, tak by to byl problém," podotkl Hamáček. "Pokud by se ukázalo, že to nejde, tak to prostě nejde. V současné době se nám daří plnit program a stabilizovat sociální demokracii," říká šéf ČSSD.  

Premiér Babiš byl jeden z prvních gratulantů, kteří Hamáčkovi napsali. Onderka podotkl, že problém by byl např. v době, kdy by ANO couvlo od prosazení proplácení nemocenské od prvního dne. "Považovali bychom to v sociální demokracii za zradu a v ten moment není jiná cesta," míní.

19:41
1. 3. 2019

Další kandidátkou na post místopředsedkyně ČSSD je ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, která pospal své kroky do sociální demokracie, kam vstupila před 11 lety - jak nedávno řekla v rozhovoru pro Belsk Zprávy. 

„Je dobřé, že jsem ve vládě,“ hájila své působení ve vládě a vysmála se premiéru Babišovi, který sociálním demokratům do Hradce Králové vzkázal, aby se nechlubily úspěchy vlády, které údajně prosadil on. 

Ve svém projevu se Maláčová zaměříla především na sociální oblast, které se věnuje ve vládě. 

„Nastal čas, abychom se začali vydávat za lidmi do míst, kde bydlí“ apelovala kandidátka na místopředsedkyni ČSSD Maláčová. 

 

Sjezd ČSSD v Hradci Králové: U slova je ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (1.3.2019)
19:39
1. 3. 2019

Jan Hamáček na dotaz Blesk Zpráv reagoval na výtku Petra Fialy (ODS), který psal o tom, že ČSSD zůstává v Zemanově a Babišově "područí". "Petrovi Fialovi by slušel větší nadhled," míní Hamáček. "Když chci někomu pogratulovat, tak mu prostě pogratuluji a ironické komentáře si nechám stranou," podotkl.

S výtkou Miloše Zemana, že ČSSD má sice dobré politiky, ale málo si jich váží. "Sociální demokracie si úspěšných komunálních politiků váží, pokud mají zájem, tak jim dáváme prostor," uvedl Hamáček.

Během tiskovky dále v narážce na dřívější "výhrůžku" Tomáše Petříčka, že zváží v případě nezvolení místopředsedou svou rezignaci, šéf ČSSD uvedl, že "není nutné ani vhodné spojovat osud stranické funkce s osudem vládní funkce a trvám na tom". 

19:30
1. 3. 2019

Po zvolení prvního místopředsedy ČSSD se v Hradci Králové představují kandidáti na post řadových místopředsedů sociální demokracie. Jako první vystupuje s prjevem místopředseda Poslanecké sněmovny Tomáš Hanzel. 

Delegátům se představil i když je v politice dvacet let, byl primátorem Karviné, je ženatý a má dvě děti. Členy ČSSD vyzval, aby nekumulovali politické funkce, aby strana vyřešila kauzu Altner - tedy spor o Lidový dům

Poslanec ČSSD Tomáš Hanzel
19:00
1. 3. 2019

"Dali jste mi sílu pro to, abych s Honzou Hamáčkem mohl provézt sociální demokracii tím asi nejtěžším odborbím od roku 89. Máte můj respekt, jsem prostě váš,"

poděkoval za zvolení Roman Onderka.

18:53
1. 3. 2019
!

Podle neoficiálních inforamcí Blesk Zpráv byl Roman Onderka zvolen prvním místopředsedou ČSSD. V tajné volbě získal 410  hlasů, 85 hlasovacích lístků bylo neplatných.  

Roman Onderka na sjezdu ČSSD v Hradci Králové. (1.3.2019)
18:57
1. 3. 2019
18:55
1. 3. 2019

A gratulace do Hradce míří i z ODS, byť ironická. "Gratuluji Janu Hamáčkovi ke znovuzvolení předsedou ČSSD. Potvrzuje se, že ČSSD bude nadále v područí M. Zemana a A. Babiše. Výsledek volby také znamená pokračování soutěže v populistických nápadech mezi ČSSD a hnutím ANO," uvedl Petr Fiala na Twitteru.

První dáma Topky Markéta Pekarová Adamová pak varuje před tlaky na Hamáčka: "Gratuluji Janu Hamáčkovi ke zvolení předsedou ČSSD. Myslím si, že opravdu demokratickou levici Česká republika potřebuje. Přála bych si proto, aby odolal tlaku člověka, jehož programem bylo opakovaně podkopávat ČSSD nohy a udržel prozápadní směřování strany."

18:47
1. 3. 2019

V hradecké Střelnici je čas večeří, Jan Hamáček i v jejich průběhu přijímal gratulace.

Alena Gajdůšková na sjezdu ČSSD. (1.3.2019) Jan Hamáček obhájil post předsedy a na sjezdu ČSSD přijímal gratulace. (1.3.2019) Sjezd ČSSD v Hradci Králové. (1.3.2019)
18:42
1. 3. 2019

Na sjezd ČSSD mezi delegáty zavítal i Jan Kočka starší.

Jan Kočka starší na sjezdu ČSSD. (1.3.2019)
18:38
1. 3. 2019
18:20
1. 3. 2019

Sjezd ČSSD zatím příliš překvapení nepřináší. Rozruch vzbudil domeček, který postavili z krabic přímo na pódiu. Nechybí nemocenská od 1. dne, zvýšení minimální mzdy, ale ani boj proti suchu, sebevědomá zahraniční politika či rekordní navýšení důchodů.

Sociální demokraté na svém sjezdu v Hradci Králové zaujali domečkem z krabic, některý pmá představovat úspěchy ČSSD Sociální demokraté na sjezdu postavili domeček z krabic "plných" úspěchů ČSSD (1.3.2019) Sociální demokraté na sjezdu postavili domeček z krabic "plných" úspěchů ČSSD (1.3.2019)
18:02
1. 3. 2019

Kandidátský projev má Onderka za sebou, na sjezdu ČSSD byla vyhlášena 40minutová pauza. Delegáti se chystají na večeři a zároveň i na patrně opět nepřekvapivou volbu prvního místopředsedy. Dvojka Hamáček - Onderka věří, že se jim podaří zahýbat postupně s preferencemi sociální demokracie.

Roman Onderka na sjezdu ČSSD v Hradci Králové. (1.3.2019) Sjezd ČSSD: Čekání na výsledky volby předsedy. (1.3.2019) Roman Onderka na sjezdu ČSSD v Hradci Králové. (1.3.2019)
17:47
1. 3. 2019

"Sociální demokracie je po dnešku zpátky, jsem o tom bytostně přesvědčen,"

bouří Onderka. "Jestli mi věříte, že su člověk, který by mohl s Honzou Hamáčkem a dalšími pomoci sociální demokracie (...) a nebojíte se chlapa, který říká věci na rovinu, z očí do očí, i když to někdy bolí, tak mi dejte svůj hlas," říká delegátům. "Su chlap, který umí makat," dodává.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fauna ( 2. března 2019 22:53 )

je mi milejší než rudocerna machna Shillerova

fauna ( 2. března 2019 22:50 )

Sobotka byl nakonec dobrej chlap.

hradnisamohonka ( 2. března 2019 21:40 )

Ten kšeft jim nezávidím.

turbina ( 2. března 2019 21:35 )

petlak: Drž hubu a makej , ať je nám líp.

turbina ( 2. března 2019 21:07 )

Vláda zruší placení zdravotního pro důchodce a to je dobře ,aspoň vychcípají seniorkoblihoví Derviši.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa