Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

K Babišům přiletěl čáp: Tajemná Moničina sestra porodila holčičku, kdo je Iveta H.?

Autor: všm - 
18. února 2019
05:01

U Babišových se ke konci roku 2018 nakupovala dětská výbavička - kočárek, hračky i zimní kombinéza. V prosinci se totiž rodina rozrostla o dalšího člena - malou Claudii. Tu porodila Moničina (45) mladší sestra Iveta Husáková (31), která se poslední léta drží mimo zájem médií i kamery objektivů. Naposledy ji veřejnost mohla vidět během svatby premiéra Andreje Babiše a jeho nastávající v létě 2017, kde byla jako družička. Jinak se její jméno skloňovalo spíše ve vztahu k Čapímu hnízdu a holdingu Agrofert.

Ač se Monika Babišová drží ve zveřejňování informací o své o 14 let mladší sestře zkrátka, v prosinci to nevydržela. „Nejkrásnější mikulášská nadílka, je sametová a voňavoučká,“ napsala na instagram a připojila fotku čerstvě narozené neteře Claudie.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Je sametová a vonavoucka💗👼🎀 @milena_2807 @husakova.i

Příspěvek sdílený Mona (@monikababisova),Pro 6, 2018 v 6:54 PST

Radostnou událost přitom nenápadně naznačovala už od podzimu, kdy se podělila o fotografii z krámu s kočárky s poznámkou „něco se chystá“. V průběhu dalších měsíců následovaly snímky dětských medvídků a oblečků. 

Smutné dětství

O Ivetě Husákové řada médií referuje jako o Moničině kamarádce, ve skutečnosti jde ovšem o polorodou sestru. Mají společnou matku, ale každá odlišného otce. Právě kvůli otčímovi nevzpomíná osudová žena Andreje Babiše na dětství zrovna s láskou.

Můj tatínek zemřel při autonehodě, když mi bylo něco málo přes pět let. Upřímně, moc hezké dětství nebylo. Maminka si po nějaké době našla jiného partnera, se kterým měla moji sestru. Bohužel to ale nebyl úplně nejlepší otčím, takže jsem z domova odešla poměrně brzo, bydlela jsem pak u babičky a dědy, proto k nim mám i hodně silné pouto,“ uvedla již dříve Monika pro Deník.cz s tím, že byl její otčím cholerik a dokázal být pořádně zlý na ni i na jejího bratra Martina Herodese.

Hlavně kvůli bratrovi to pro mě byl takový psychický teror, nezvládala jsem to,“ popsala Babišová. 

O minulosti Ivety toho není jinak příliš známo, v současné době pobývá hlavně v nizozemské Bredě, kde pracuje pro společnost GreenChem spadající do holdingu Agrofert. Tím ale její vazby na premiéra nekončí, v minulosti bývala třeba členkou dozorčí rady Čapího hnízda.

Prodej pozemků Agrofertu

Zajímavé je i její působení společně s bratrem Herodesem v zemědělské společnosti Respo (dnes Agrobor), ovládané Agrofertem přes firmu Primagra. A to hlavně kvůli vykupování půdy. 

Společnost totiž dlouhodobě hospodařila na pozemcích u obce Brod nad Tichou a Lom u Tachova, přičemž půda do roku 2009 patřila státu. Pak došlo k její privatizaci, jenže Agrofert se k ní nemohl legálně dostat. Přímý prodej právnickým osobám totiž nebyl umožněn, zákon stanovil, že pozemky mohou získat pouze „české fyzické osoby, obce, osoby oprávněné k náhradní restituci, veřejné vysoké školy, které zajišťují vzdělávání v zemědělských a lesnických oborech, a veřejné výzkumné instituce, které provádějí výzkum v zemědělských nebo lesnických oborech“. 

Nabyvatelé současně museli být samostatně hospodařící rolníci, případně podílníci společností či družstev hospodařících na privatizovaných pozemcích nejméně tři roky. Na přelomu let 2008 a 2009 se tak sourozenci stali podílníky ve společnosti Respo, jak zmapoval týdeník Euro. 

Herodes a Husáková (tehdy 22letá) měli následně nakoupit za desítky milionů pozemky, kde firmy Agrofertu dlouhodobě hospodařily, a později je prodat Babišově developerské divizi Imoba

Sama Iveta Husáková se k věci nechce vůbec vyjadřovat. „Na toto vám nebudu odpovídat,“ uvedla po dotazech týdeníku Euro a položila prý telefon.

st.rec ( 18. února 2019 13:47 )

Redaktor je asi genderově nevyvážený když neví že holky nosí vrány.

prasatkopepicek ( 18. února 2019 10:53 )

Andrejovi capa ani nepripominejte

Toma?_Potyka ( 18. února 2019 09:51 )

Povedená rodinka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa