Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soukup ruší své pořady, nebaví ho prý politici. Nechce dělat „kampaň pytlíkům“

Autor: peb, ČTK, všm - 
25. ledna 2019
16:40

Televize Barrandov zruší diskusní pořady Aréna Jaromíra Soukupa, Duel Jaromíra Soukupa, Jaromír Soukup LIVE a také Týden podle Jaromíra Soukupa. V pátek to oznámila mluvčí televize Marie Opálková, přesný termín zrušení pořadů však neuvedla. Majitel televize Jaromír Soukup v současnosti moderuje 11 pořadů.

Jaromír Soukup okomentoval rozhodnutí v pořadu Moje zprávy s tím, že už ho údajně nebaví rozhovory s politiky a jejich věčné „mělo by se“.

„Dvakrát týdně se v debatách potkávám s politiky a poslouchám o tom, ,co by se mělo', ale ne to, co se stane. To je neuvěřitelné. Kdybyste to slyšeli, po tom natáčení říkají vcelku otevřeně, co se zvoralo, co se nezvoralo, co by se mělo udělat a vylepšit. Po natáčení jsou docela normální, ale při tom natáčení je to příšerný. A mě už to nebaví dělat těm pytlíkům kampaň na to jejich ,mělo by se',“ tvrdí. 

Vlajkovou lodí mezi pořady je čtvrteční Týden s prezidentem. Posledním pořadem, který Soukup začal uvádět, byly Moje zprávy plus.

Za rozhodnutím zrušit diskusní pořady může podle Lidovek.cz stát i pokles sledovanosti televize, která se podle serveru meziročně snížila téměř o pětinu. Tento týden se na obrazovky TV Barrandov vrátila zpravodajská relace Naše zprávy, kterou Soukup zrušil loni v létě a později nahradil pořadem Moje zprávy. Podle RRTV ale nový pořad není zpravodajský, a neplní tak podmínky licence.

Podle údajů Asociace televizních organizací skupině Barrandov Televizní Studio klesl loni celodenní podíl na sledovanosti o 1,7 procentního bodu na sedm procent.

Barrandov je stále ve ztrátě

Soukup televizi ovládl v roce 2013. Majitel mediálních firem Médea Group a Empresa Media tento měsíc také založil politické hnutí List Jaromíra Soukupa. Hnutí se podle Soukupa bude ucházet o zájem voličů, neupřesnil ale, zda již v letošních květnových volbách do europarlamentu. Po tomto oznámení se například politici ODS nechali slyšet, že již nebudou chodit do Soukupových pořadů, protože se stal jejich soupeřem.

Od samého počátku existence se TV Barrandov potýká se ztrátou, za prvních pět let dosáhla její kumulovaná výše více než miliardy korun. Kvůli prodělkům a zápornému vlastnímu kapitálu museli akcionáři několikrát zvyšovat základní kapitál. Hospodaření zůstalo - s výjimkou roku 2016 - v červených číslech i poté, co televizi převzal Jaromír Soukup. Podle České televize má společnost Barrandov Televizní Studio, která provozuje TV Barrandov, dluhy ve výši 1,1 miliardy korun.

moje_vec ( 3. května 2019 17:17 )

POZOR! Prosím OHLAŠUJTE A BLOKUJTE každý nick :mtpetr a jeho další, co
zde propagují
pornostranky, pedofilii a nahé ženy ! Pozor je tam agresivní VIR! Spálí
vám to a
zablokuje PC!Vlastní zkušenost! Je tam následný sledovací vir :oswarr44x/#.

fionora ( 27. ledna 2019 08:40 )

To mu to ale trvalo, než na to přišel. Jsem lůza z Ostravy, ale dělal zbytečně kecajícím reklamu. Nic se v těchto pořadech nevyřeší, nic nového nám neřeknou. Ztráta času.

stewie 88 ( 26. ledna 2019 15:43 )

Vy jste asi moc rozumu nepobral(a). Nadáváte na Českou televizi, povznášíte Barrandov, neznáte interpunkci a soudíte lidí podle toho jestli jsou "přihřátí" to trošku přeháníte, i kdyby byl Václav Moravec homosexuál, nemáte ho soudit. Hádám, že jste volič Babiše, Okamury a Zemana, proto to v této zemi takto vypadá. Lidé, kteří neumí pořádně český rozhodují, jelikož je jich většina, tak to takto dopadá.

arne100 ( 26. ledna 2019 13:16 )

Vy chudáci co tady kritizujete Soukupa a Barandov.Jak to že se nedíváte ale ano díváte se jinak byste totiž nevěděli co dává.Tak buďte raději zticha a nemelte nesmysly.Nejlépe by bylo abyste se podívali na programy Čt a hlavně 24 kde jže přihřátý Moravec.

jajas ( 26. ledna 2019 12:48 )

Zábavné pořady bych bral, ale v dnešní době jsem žádné ještě nezaregistroval. Jakože bych se bavil.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa