Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vypátrali přítelkyni Babiše juniora: Liza (30) žije se synem v garsonce. A umí si užívat

Aktualizováno -
29. listopadu 2018
13:23
Autor: ČTK, zst - 
29. listopadu 2018
11:05

Andrej Babiš starší se opakovaně radoval, že jeho syn Andrej mladší (35) si na Krymu našel přítelkyni, a dokonce se i zasnoubili. Český rozhlas nyní upozornil na to, že se ukrajinským reportérům podařilo 30letou Jelizavetu vypátrat. Skutečně pochází z Krivého Rogu - dle Babišových kritiků ukrajinského „mordoru“, kam s ní premiérův syn odcestoval. Česká policie mezitím oznámila, že tým, vyšetřující údajný únos Babiše juniora na Krym, „udělal úkony, které si předsevzal“. Přímý kontakt s Babišem juniorem se jim ale zatím navázat nepovedlo.  

Ukrajinští reportéři vypátrali identitu údajné Babišovy snoubenky, upozorňuje nyní Český rozhlas. Jmenuje se Jelizaveta, je jí 30 let a je tedy o pět let mladší, než premiérův 35letý syn. Pochází z Krivého Rogu na východní Ukrajině a žije střídavě právě v Krivém Rogu v malém jednopokojovém bytě a na krymské Jaltě. Její zaměstnání se prý vypátrat nepodařilo. 

Podle informací ukrajinských reportérů nikdy nebyla oficiálně zaměstnaná. Na sociální síti podle webu v minulosti uvedla, že pracovala jako konzultant ve společnosti obchodující s oblečením. Svůj profil má na síti Vkontaktě. Na ní sdílí fotky, z dovolených v zahraničí u moře a z Krymu, často se svým synem. Od podzimu loňského roku se na fotkách objevuje i Andrej Babiš mladší.

Na konci března 2014 zveřejnila fotky ruského premiéra Dmitrije Medvěděva, který navštívil krátce po ruské anexi Krym. Na jedné z nich je Medvěděv v davu lidí a podává si ruku s jejím synem. Fotky i komentáře zveřejněné na profilu Babišovy přítelkyně nicméně nenaznačují, že by se počátkem ledna s jejím přítelem dělo něco zvláštního.

Premiér: Byl jsem šťastný, že má přítelkyni. Zasnoubili se

O přítelkyni svého syna mluvil v poslední době i sám premiér. „Já jsem byl šťastný, že má přítelkyni. Dokonce se zasnoubili. Oni byli na Krymu, byli v Moskvě, v Kaliningradu a pak byli v Krivém Rogu. Synovi se tam přestalo líbil a na to konto napsal, že byl unesen,“ řekl Babiš o obvinění syna z únosu. „On je přesvědčený, že na ten výlet šel nedobrovolně, i když si tam našel přítelkyni,“ zopakoval několikrát v rozhovoru pro TV Nova.

Obě své děti provázané s farmou Čapí hnízdo Babiš krátce po odvysílání reportáže, která odstartovala nové přetřásání kauzy, označil za duševně nemocné. „Můj syn je psychicky nemocný. Bere léky, musí být pod dohledem a žije s matkou ve Švýcarsku. Moje dcera trpí bipolární chorobou. Mého syna nikdo neunesl, z ČR odjel dobrovolně,“ řekl premiér. V minulosti uváděl, že v době, kdy farma Čapí hnízdo získala dotaci 50 milionů korun, vlastnili farmu jeho dvě dospělé děti a bratr jeho partnerky, nynější manželky Moniky Babišové.

Policie: Jsme ofenzivní

Nezahálí však ani česká policie. Vondrášek nyní připomněl, že jak prověřování údajného zavlečení Babiše mladšího na Krym, tak vyšetřování kauzy kolem farmy Čapí hnízdo, kde jsou Babiš se synem obviněni, jsou neveřejná a vyjadřovat se k nim může jen dozorující žalobce.

„Policisté, o kterých jsem mluvil, že mají tým, že jsou ofenzivní, tak opravdu ty úkony, které si předsevzali, se podařilo realizovat. Nečekejte ode mě, že budu konkrétní, v obou případech může informace podávat pouze dozorující státní zástupce,“ řekl Vondrášek.

Mluvčí státních zástupců Aleš Cimbala řekl, že ani přes tuto snahu se vyšetřujícímu týmu s Andrejem Babišem juniorem stále nepovedlo navázat přímý kontakt.

Sestra Andreje Babiše juniora Adriana Bobeková bude v kauze Čapího hnízda dál mezi obviněnými, informovaly dnes Seznam Zprávy. Web napsal, že soudní znalec předal policii výsledky zkoumání zdravotního stavu Bobekové, podle kterých jejímu stíhání nic nebrání. Vyjádření, podle kterých nejsou schopni se ze zdravotních důvodů účastnit trestního řízení, předložili podle dřívějších informací médií zástupci Bobekové a Babiše mladšího. Premiér nedávno řekl, že jeho syn trpí schizofrenií a dcera bipolární poruchou.

Babiš mladší ve skrytě natočené reportáži obvinil spolupracovníky svého otce, že ho drželi kvůli kauze Čapí hnízdo na ukrajinském Krymu anektovaném Ruskem. Premiér podle Babiše mladšího chtěl, aby opustil Česko kvůli vyšetřování dotace na vybudování rekreačního a konferenčního areálu Čapí hnízdo. Premiér to popírá, syn podle něj trpí schizofrenií, musí se léčit a být pod dohledem. Pokus o vyslovení nedůvěry menšinové vládě ANO a ČSSD, který ve Sněmovně kvůli informacím z reportáže vyvolala opozice, byl neúspěšný.

O únosu mluví Babiš podle webu iRozhlas i v mailu, který odeslal na policii letos v lednu z Krymu od své přítelkyně: „Byl jsem unesen na Krym. Teď se nacházím na Ukrajině u své přítelkyně. Čeká mne nedobrovolný psychiatrický zákrok. Můj otec potřeboval, abych zmizel po čas kauzy Čapí hnízdo.“

Premiérův syn se do emailu přihlásil podle webu z telefonního čísla, které je registrované na jeho jméno. Na Ukrajinu se Andrej Babiš mladší před koncem roku dostal autem. Vůz Audi české státní poznávací značky dvakrát překročil ukrajinskou hranici, kde se musel registrovat, tvrdí iRozhlas, který spolupracuje s ukrajinskými reportéry Rádia Svobodná Evropa.

Kriminalisté údajný únos v minulosti prověřovali, případ ale ukončili s tím, že se trestný čin nestal. Po zveřejnění reportáže Seznamu Zprávy začala policie údajný únos Babiše mladšího znovu vyšetřovat pro podezření z trestného činu zavlečení. Server v úterý informoval, že se Generální inspekce bezpečnostních sborů zabývá tím, jak a proč kriminalisté v Praze 1 oznámení o únosu odložili.

Na svatbu Andreje a Moniky Babišových dorazil i Andrej Babiš mladší, premiérův syn z prvního manželství (vpravo) Na svatbu Andreje a Moniky Babišových dorazil i Andrej Babiš mladší, premiérův syn z prvního manželství (vpravo) | Archiv Blesku

marmat ( 1. prosince 2018 19:36 )

Takový troll/klon zdenkka willi48 se sebou musí po Novém Roce něco dělat....nenávist žere mozek i vnitřnosti Kalouska, Farského, Bartoška, Fialy ...Ale za stravenku dělat trollí děv.y je zoufale prošvihnutý/promarněný život !!!

willi48 ( 30. listopadu 2018 10:50 )

Proboha to snad ne !!! Co je úsměvného na tom, že vlastní táta sám dělá ze svých dětí duševně nemocná stvoření ? To je podle tebe fakt normální ? Lidská zrůda Bureš už začíná infikovat Česko. A jsou tací, kteří mu za to ještě tleskají. Hnus, jeden velkej hnus.

latabitha ( 30. listopadu 2018 08:36 )

Upřímně řečeno....rozebírat život syna Babiše ….to není normální. Co je komu do toho? To je naprosto mimo... Já už se jen tomuhle směju.

jaryn2000 ( 30. listopadu 2018 01:40 )

Ať je Babiš jakýkoliv ostatní předešlí premiéři a nynější politici mu nesahají ani po kotníky

5nastolevceskych ( 29. listopadu 2018 22:48 )

Ano, může za to Kalousek, že neuhlídal tu zlodějskou leváckou pakáž.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa