Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Forejt pálí na Mynáře ve válce o Alex: Za videem s bílým práškem a prostituty je on

Autor: vr, bud - 
6. listopadu 2018
05:02

Bývalý hradní protokolář Jindřich Forejt nepřímo naznačil, že v pozadí kompromitujícího videa z doby jeho konce na Hradě může být kancléř Vratislav Mynář. Forejt to uvedl pro Blesk na okraj sporu s Mynářem o usazení kancléřovy ženy Alex při udílení státních vyznamenání. Řeč je o videu ze závěru roku 2016, na kterém se muž podobný Forejtovi oddává činnostem sexuálního rázu a zároveň užívá bílý prášek. Policie už dříve oznámila, že žádný trestný čin spáchán nebyl.

„Přijde mi nepatřičné, že o nevkusu mluví člověk, který šňupe koks a pořádá orgie s prostituty.“ I těmito slovy reagoval hradní kancléř Vratislav Mynář na Forejtovu kritiku ohledně toho, že na čestném místě při předávání vyznamenání seděla 28. října kancléřova manželka Alex Mynářová.

A někdejší hradní protokolář Forejt následně pro Blesk kontroval slovy: „Panu Mynářovi bych rád připomněl, že na základě jím opatřených materiálů jsem byl vyšetřován policií, která v září 2017 došla k závěru, že jsem se nedopustil žádného trestného činu ani pochybení.“

Nepřímo tak právě Mynáře označil za osobu, která stojí za kompromitujícím videem z roku 2016. Korpulentní muž podobný Forejtovi na něm například šňupe bílý prášek nápadně připomínající kokain.

Pozadí vzniku videa je nejasné

Po téměř dvou letech Forejt zřejmě poodhalil, kdo měl na takovém videu zájem. Ohledně jeho vzniku totiž stále panuje nejistota. Ukázalo se, že video šířila dvojice mužů s kriminální minulostí. Natočit ho měl muž, který byl podle všeho distributorem drog, prostitut a pornoherec.

Přesný motiv vzniku videa dosud zřejmý nebyl, nemluvil o něm sám Forejt. Tvrdil jen, že ho někdo tímto videem vydíral a požadoval peníze za jeho zničení. Policie ale při vyšetřování nic takového neprokázala a případ odložila. Další muž pak video nabízel novinářům a podle svých slov ho chtěl zpeněžit, protože mu údajně Forejt dlužil peníze. Teď bývalý protokolář naznačil, že vznik videa mohl iniciovat sám Mynář.

Policie vyšetřování odložila

Policie prošetřovala také samotný obsah videa, ale loni na podzim dospěla k závěru, že žádný trestný čin spáchán nebyl. „Policisté prověřovali dění zachycené na videu, týkalo se to dvou osob,“ řekla mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Forejt krátce po úniku skandálního videa v protokolu Hradu skončil, oficiálně to zdůvodnil osobními a zdravotními důvody. Později nastoupil do Institutu Václava Klause.

Video  „Je svinstvo, když ho nějaký pasák natáčí.“ Zeman promluvil o Forejtovi.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

byvalyvoliccssd4 ( 6. listopadu 2018 17:50 )

My soudruzi, i ti t.č. v oranžovém jsme vždy byli, jsme a budem ***! A každý zločinec a vrah je náš kámoš! To si pamatuj!

return ( 6. listopadu 2018 10:00 )

Z.Nejedlý sloužil a žil 12-14let v Kremlu.Ti kočkovi jsou všude.

x88x ( 6. listopadu 2018 09:53 )

Tak se podívej na video s jejím ksichtěním u voleb. Botox a baňkovaná puse si jí lepí jak prošlý Herkules.

x88x ( 6. listopadu 2018 09:47 )

Mynář mi vadí víc jak Forejt. Vlezdozadkový prcek s vyhihňanou Alex, podobá se na Jílkovou, ale ta je na rozdíl od ní chytrá.

blackhole1 ( 6. listopadu 2018 09:19 )

Pořád lepší Alex než botoxosilikonova zruda Veš z Krnova

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa