Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zeman a Babiš změří 28. října síly v ČT. Witowská má štít proti „sprosťárnám“

Autor: Jakub Veinlich - 
16. října 2018
09:20

V den stého výročí založení Československého státu chystá Česká televize neobvyklý duel. V předtočeném pořadu bude moderátorka Světlana Witowská zpovídat neobvyklou dvojku. Do křesla hostů usednou prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO). Oba se v tomto formátu ještě nikdy nepotkali a možná už ani nepotkají. Odpustí si prezident tentokrát sprostá slova, tak jako to předvedl v pondělí odpoledne ve vysílání Českého rozhlasu?

V den 100. výročí vzniku Československa přichystala ČT pro diváky víc než jen přímý přenos z udílení státních vyznamenání. 28. října se na obrazovce veřejnoprávní televize objeví dva ze čtveřice nejvyšších ústavních činitelů – prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO).

„Půjde o slavnostní rozhovor s prezidentem a premiérem k výročí 100 let vzniku republiky,“ řekla Blesk Zprávám mluvčí České televize Karolína Blinková.

Nepůjde tedy o klasickou politickou debatu, kterou jsme na obrazovkách s politiky zvyklí vídat. A Česká televize pořad bude předtáčet. Ve slavnostní večer se tak rozhodně nestane to, co předvedl prezident v živém vysílání Českého rozhlasu, kde během živého vysílání ze sebe vypálil opět pár sprostých slov.

„Rozhovor bude předtočený, bez publika,“ doplnila mluvčí ČT. Místo diváků se tak bude ptát ostřílená moderátorka Světlana Witowská, která má s prezidentem Zemanem i premiérem Babišem z vysílání už své zkušenosti. Babiše zpovídala například v Interview ČT 24, Zemana pak naposledy letos v lednu před finále prezidentské volby, kdy proti sobě usedli právě současný prezident a druhý finalista volby Jiří Drahoš, který se stal v nedávných volbách hned v prvním kole senátorem.

Právě po této debatě se objevily spekulace, nakolik prezident mohl být při debatě ve výhodě. Jak totiž ukázaly fotografie Blesku, Witowská se velmi dobře zná s manželkou Zemanova kancléře, moderátorkou Alex Mynářovou, se kterou chodí pravidelně do posilovny.

V pořadu ale podle mluvčí ČT nepůjde vůbec o politické názory, dá se ale předpokládat, že oba politici změří síly mimo jiné ve znalostech historie. „Budeme v něm řešit klíčové okamžiky naší historie očima dneška a dvou mužů, kteří v současnosti za směřování naší země odpovídají,“ řekla Blinková Blesk Zprávám ke konceptu celého pořadu.

Video  Witowská už grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala.  - Zdroj: Newsroom ČT 24, Česká televize
Video se připravuje ...

Duel bude ve Sloupové síni

Pořad se bude podle Lidových novin natáčet ve Sloupové síni Pražského hradu, jejímž autorem je dvorní architekt prvního československého prezident Tomáše Garrigua Masaryka Josip Plečnik.

Debatu odvysílá Česká televize až poté, kdy bude jasné, komu prezident Miloš Zeman udělí ke sto letům republiky státní vyznamenání.

Video  CELÝ ZÁZNAM: S prezidentem v Lánech: O výsledcích voleb i metálu pro Michala Davida!  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

„Vysílat se bude v neděli 28. 10. od 21:05 hodin,“ poodhalila poslední parametr chystaného pořadu mluvčí ČT. Duel bude na ČT 24 trvat hodinu a kromě historického exkurzu by se diváci podle ČT měli dozvědět také, jaké představy mají oba politici o dalším směřování naší země.

Komerční televize mají smůlu. I Soukup

Podobný pořad odvysílá 28. října jen veřejnoprávní televize. „Nic jiného neplánujeme. Podobný formát bude jen na ČT,“ řekl Blesk Zprávám mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček. Smůlu tak má třeba i Zemanův dvorní moderátor Jaromír Soukup, kterého má jinak v oblibě i Babiš.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bawir ( 16. října 2018 15:54 )

Premiér prezidenta za mluvu napomenul. Proto se předtáčí rozhovor s Bleskem a Soukupem.

jentakjenkobliha ( 16. října 2018 13:51 )

zdendakk: S jeho IQ-pod 50 , televizi zapnout nedokáže.

xxxx678 ( 16. října 2018 13:45 )

Vypadá to, že se bude do budoucna raděj předtáčet, jeden nikdy neví, odkud co přilétne.

panamira ( 16. října 2018 13:39 )

tiktak: Semetrika moderovala prezidentské volby s Nevím. Hned v začátku se ji zamotal jazyk, ale tvá kapacita 85 iq, ti nedovolí si volby pamatovat.

jentakjenkobliha ( 16. října 2018 13:15 )

kun.dadíra: Witowská je nejlepší současná moderátorka, uslintaný kokto.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa