Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Skromný šatník Ivany Zemanové: První dáma nosí jedny šaty a perly stále dokola

Autor: Mii - 
28. září 2018
05:50

Kritici nadměrného kupování oblečení musí být z Ivany Zemanové nadšení. První dáma má několik kousků, které nosí stále dokola. Hlavně modré šaty s rozevlátými šifónovými rukávy, které si vzala jak na přivítání indického prezidenta, tak na návštěvu Olomouckého nebo Ústeckého kraje. A k nim i stejné perly.

Kapela Žlutý pes hraje v jedné ze svých písní „Modrá je dobrá“. Jsou to slova, se kterými by zřejmě souhlasila i první dáma Ivana Zemanová. Vždy si oblíbí jedny šaty, které nosí všude, kde je to možné. A vždy jsou tmavě modré.

Jedny modré šaty si například oblékla na novoroční oběd letos v lednu. Ty samé pak vytáhla na svatbu hradního protokoláře Vladimíra Kruliše o půl roku později. A když je chce udělat slavnostnějšími, jako při loňském odevzdávání petičních archů na podporu prezidentské kandidatury svého manžela, tak na ně připne štrasový lem kolem výstřihu.

V poslední době ale vítězí v oblibě první dámy jiné šaty, samozřejmě modré. Jsou podobné, s délkou nad kolena a rozevlátými poloprůhlednými rukávy z jemné látky. Bere je skutečně všude – třeba na setkání s indickým prezidentem Ram Nath Kovindem nebo na výjezd do Olomouckého a Ústeckého kraje.

Jedny šaty pro všechny příležitosti

Podle stylisty Petra Lukeše z Asociace vizážistů a stylistů je pro první dámy skutečně těžké stát se módní ikonou, na kterou budou pamatovat generace. I přesto by však měly nad svým oblečením přemýšlet.

„První dáma by rozhodně neměla vyvolávat dojem, že šetří a obléká stále tytéž šaty. Může mít svůj obvyklý stálý styl, ovšem nikoli stále jedny šaty,“ říká Lukeš.

Stylista však nepopírá, že by modrá Zemanové neslušela. Barvu si rozhodně vybrala vhodnou. I tyto šaty hodnotí spíše pozitivně, oproti zbytku šatníků první dámy. Jako problém ale vnímá hlavně fakt, že Zemanová nemá vytvořený jednotný styl.

„Ten by měl stát na vysoké kvalitě zpracování, střízlivosti v barevnosti i stylu a přitom osobité nápadnosti a jisté nezaměnitelnosti, která k takto výjimečné společenské roli rozhodně patří,“ míní stylista.

Video  Zemanová exkluzivně: Změnit Miloše? To nejde... Místo dárku jsem mu dala pusu  - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

hejhej ( 1. října 2018 10:49 )

Paní Zemanová je příjemná, skromná, necpe se před svého manžela, jak to dělala herka Veškrnová. Není modelka, je úplně jedno, zda často obměňuje šaty - v tom není podstata manželky prezidenta.

mandat ( 29. září 2018 00:52 )

Je to neskutecne lina zenska, vylouvat se na stres,to umi kazdy.Nic nedela,mela by se vic hybat a dbat o sve zdravi.Ani se nesnazi jit ke kadernikovi, jeji vlasy jsou hruza,dela proste ostudu svemu narodu.Nikdo nechce,aby utracela,jako Veskrnova,ale mela by byt upravena,elegantni a mit postavu ke svemu veku.Ma jedno dite a vypada,jak Africanka s 10 detma.

andorea ( 28. září 2018 17:21 )

Starej se raději o sebe. Nadváhu může mít ze stresu, kterou s sebou právě pozornost veřejnosti ( a blbé komentáře) nese.

poletucha ( 28. září 2018 16:05 )

..skromnost je jedna věc, v jejím postavení je to trapnost. A ano,někdo tu psal,že paní není šťastná..NE,NENÍ..ale každý svého štěstí strůjcem,nikdo ji nenutil!

majojo ( 28. září 2018 15:55 )

V holinkách chodí tak akorát jisté módní guru -a ještě se k tomu omotá toaletním papírem. Zástěru nepoužívá, neboť k čemu. Neumí vařit. Bombarďáky se už dnes nevyrábějí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa