Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman se pustil do muže s červenými trenkami: „Styďte se a pořiďte si řádné prádlo“

Autor: simao - 
26. září 2018
13:54

Prezident Miloš Zeman zakončuje dnes návštěvu Olomouckého kraje. Ani tentokrát při tom nechyběl protest s červenými trenýrkami, byť byl tentokrát demonstrant značně osamocený. Zeman mu doporučil, ať si nejprve sežene řádné prádlo. A místní mu tentokrát zabrnkali například na protiislámskou notu.

Ve druhém kole prezidentských voleb tam dostal 75 procent hlasů. Miloš Zeman dorazil ve středu do Mikulovic a děkoval lidem za to, že ho takto podpořili.

„Támhle vidím jednoho chudáka. Proč chudáka? Proč on nemá v prádelníku poctivé látkové červené trenýrky a proč si je musel vymalovat pastelkou? Styďte se, pane, pořiďte si řádné prádlo a pak sem znova přijďte,“ pustil se do demonstrujícího muže.

O den dříve v Přerově se přitom střetli odpůrci a příznivci prezidenta, což dnes hradní mluvčí Jiří Ovčáček komentoval na Twitteru slovy: „Uvidíte stovky slušných občanů a pár nenávistných jedinců. Fakta nelze zamlčet.“

Zeman „antiislamista“ a Ivana mezi psy

Jinak se však Zeman dočkal tentokrát řady pochvalných komentářů i během otázek místních. Nechyběla však ani otázka na „pronikání islámu do ČR“. „Jedním z nejdůležitějších národních zájmů je, aby byla zachována naše kultura, její tradice a její kořeny. Tvrdím, že islám je neslučitelný s evropskou kulturou obecně a s českou kulturou zvláště,“ podotkl Zeman.

Připomněl, že korán je „založen na ponižování žen“. „Žena je v islámu naprosto nesvéprávná bytost. No a protože evropská a doufám, že i česká kultura je založena na rovnoprávnosti mužů a žen, už toto je dostatečný důvod, abychom islám odmítli,“ dodal prezident. 

Do Olomouckého kraje s ním přijela i první dáma Ivana Zemanová. Měla tradičně naplánovaný separátní program. V úterý stihla mj. navštívit zámek, ale také dům seniorů v Náměšti na Hané či Psí domov v Žerotíně.

Přiznal změnu názoru

Zeman v Mikulovicích dostal dále i dotaz na zavedení eura. „Člověk má občas přiznat, když mění své názory,“ uvedl Zeman s tím, že byl „výrazným zastáncem zavedení euroměny“. Přešlo ho to prý s vypuknutím řecké dluhové krize. Dokud bude Řecko součástí eurozóny a jeho pohledávky nebudou dořešeny, nedá se podle něj o zavedení eura mluvit. Silně přitom pochybuje o tom, že se řecká ekonomika zmátoří. 

Nejsem jako Babiš, uvedl prezident

Řešily se však i místní problémy. Zeman zaznamenal třeba potíže s tím, že Mikulovice nemají vytvořené centrum obce a vyjít je to má na zhruba 40 milionů. „Já sice nejsem Andrej Babiš, který přijde a slibuje miliony, protože jsem jenom prezident (…), ale slibuji před svědky, že se přimluvím, aby se Mikulovicím pomohlo. A jak v Saturninovi říká teta Kateřina: Chtěl bych vidět takového smělce, který nereaguje na přímluvu prezidenta,“ uvedl Zeman.

Kdyby nebyl prezidentem, byl by důchodcem a četl by si zajímavé knížky, odpověděl tradičně Zeman. A reagoval i na to, že v prvním funkčním období dával třetinu platu na umoření státního dluhu. „Doufal jsem, že se ke mně přidají i další ústavní činitelé,“ přiznal Zeman. S výjimkou Babiše se k němu nikdo nepřidal, Zeman třetinu platu odvádí na Klokánky – ohrožené děti. Považuje to za užitečnější. 

cepp ( 27. září 2018 16:02 )

To je špatně, zkus hádat ještě jednou.

krkoun ( 27. září 2018 10:45 )

Cepp je cyp!

krkoun ( 27. září 2018 10:43 )

Toho blba s těma papírovíma trenkam tady známe,to je místní idiot.To je člověk na facku,ale na takového blba bych ani neplivnul.

modryptak ( 27. září 2018 10:06 )

Ubožáku,na každé sprosté prase se vaří voda.

modryptak ( 27. září 2018 10:04 )

Jenom souhlasit!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa