Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zeman zmínil sex se šesti sestřičkami. A novinář rozhlasu nakonec unikne trestu

Autor: Vera Renovica, kal - 
20. září 2018
19:10

Prezident Miloš Zeman v exkluzivním rozhovoru pro Blesk promluvil o ožehavém tématu svého zdraví. „Rozbuškou“ mu pro to byla hláška novináře Českého rozhlasu na Facebooku, že s prezidentem do Německa letí i početný tým lékařů a sester. „Není to pravda, těch zdravotních sester bylo šest a v důsledku této nepřesné informace jsem se rozhodl, že ho vykážu z páteční tiskové konference,“ uvedl Zeman pro Blesk. A pokračoval s tím, že klidně mohl říct, že měl se sestřičkami sexuální hrátky.

„Návštěva Miloše Zemana v Berlíně je podobná té před pěti lety. Ovšem s tím rozdílem, že teď s ním letí i tři lékaři a čtyři zdravotní sestry. Celá třídenní návštěva je spočítaná na krok přesně a pokud možno bez schodů,“ uvedl na svém Facebooku berlínský zpravodaj Radiožurnálu Pavel Polák. A dával k lepšímu příklad německého prezidenta Joachima Gaucka, který odmítl ve funkci pokračovat, protože se necítil fit.

Prezident pro Blesk kontroval se slovy: „Nějaký blázen publikoval, že s sebou mám tři doktory a čtyři zdravotní sestry. Není to pravda, těch zdravotních sester bylo šest a v důsledku této nepřesné informace jsem se rozhodl, že ho vykážu z páteční tiskové konference.“

„Ve skutečnosti tu není zdravotní sestra ani jedna. A že jsem řekl, že jich je tu šest... mohl jsem pokračovat, že jsme s nimi měli sexuální hrátky, ale tomu už byste alespoň v mém případě nevěřila,“ řekl Zeman. Spekulace o jeho zdravotním stavu prý prezidenta netrápí. „Naopak. Baví mě to,“ prohlásil. A svůj stav popsal jako „přiměřený věku“.

Novinář rozhlasu: Neměl jsem to ze dvou zdrojů

„Potrefený“ novinář ve čtvrtek přidal na Facebook další status, kde se za svůj výpad omluvil, tedy tak trochu. „Že Kancelář prezidenta republiky chce do Berlína spolu s prezidentem vyslat posílený zdravotní personál, jsem se dozvěděl z informovaných kruhů obeznámených s přípravami prezidentovy cesty do Německa. Svůj zdroj, jemuž jako dlouholetý zpravodaj důvěřuji, budu pochopitelně chránit,“ zaklínal se Polák. Pak ale přiznal, že porušil novinářské pravidlo ověřovat si zprávy ze dvou zdrojů.

„Protože informace nesplňuje kritéria ověřitelnosti ze dvou zdrojů, neměla se v této podobě objevit ani na mém oficiálním facebookovém účtu zpravodaje Českého rozhlasu,“ dodal Polák.

Novinář podle Českého rozhlasu porušil vypuštěním neověřené informace na Facebook vnitřní pravidla zpravodajství. Rozhlas ve svém vysílání pak uvedl: „I přesto, že se informace nedostala do vysílání ani na zpravodajský web, zpravodajství Českého rozhlasu se omlouvá.“

Hrad nakonec omluvu přijal a veřejnoprávní rozhlas na tiskové konferenci prezidenta svého zpravodaje mít bude. „Na základě omluvy, která zazněla, nebude v souvislosti s tiskovou konferencí proti ČRo uplatňována restrikce,“ zmínil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Zeman s Merkelovou bude řešit i migraci

V pátek se Miloš Zeman sejde s německou kancléřkou Angelou Merkelovu, s níž se neshodne v otázce migrace. Krom toho, že jí prý zopakuje, že Česká republika nevezme byť jediného uprchlíka, ale prý bude jejich debata hlavně praktická.

„Budu s ní mluvit o obchodní válce, která probíhá mezi USA a Čínou, protože se může dotknout i nás. Totéž se týká případných celních opatření vůči EU a budu se zabývat i jinými ekonomickými otázkami, včetně možnosti pořízení českých cvičných letadel německou armádou,“ řekl prezident Blesku. Nehodlá se prý ani zmiňovat o tom, že na konci září bude osmdesáté výročí Mnichovské dohody. „Nechť mrtví pohřbívají mrtvé,“ pouze ocitoval evangelium.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dragomira ( 17. října 2018 08:34 )

ZEMAN

sensadrak ( 22. září 2018 11:10 )

Zeman je ubožák, přitom je jasný, že už je přes 20let impotent.

jentakjenstb ( 21. září 2018 13:00 )

Co jen tak jen žereš, že jsi tak chytrá ? Guláš ze zrní ?

jentakjenkobliha ( 21. září 2018 12:57 )

jentakjen: Omyl, z tebe je mi jen na blití, ale i to se počítá že ?

jentakjenkobliha ( 21. září 2018 07:16 )

Papoušku , máš noční můry a pomočování z nicku zdenekk ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa