Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

K Babišovi přiletí čáp. Úřad vlády hledá v krátké době už třetí mluvčí

Autor: Jakub Veinlich, Jakub Tomek - 
18. září 2018
05:00

Premiér Andrej Babiš (64, ANO) má před volbami o starost víc. Už potřetí v krátké době musí hledat mluvčí své vlády. Ta stávající, Petra Doležalová (31), vydržela v úřadu jen přes prázdniny. Vystřídala Barboru Peterovou, která si údajně s premiérem příliš nesedla. Doležalová se teď chystá na roli maminky a Úřad vlády hledá její nástupkyni nebo nástupce.

Pro mnohé to bylo 27. června 2018 překvapení. Andrej Babiš představil na tiskové konferenci po prvním zasedání právě jmenované vlády kromě nových ministrů také novou mluvčí kabinetu. Tou se stala bývalá politická reportérka a dramaturgyně nedělní Partie TV Prima Petra Doležalová.

Televizi opouštěla narychlo uprostřed rozdělané práce, a stejně tak opouští i našlápnutou kariéru vládní mluvčí. Blesk Zprávám potvrdila, že čeká dítě. Doležalová to uvedla pouhých 82 dní po příchodu do nové funkce. Pro vládu prý ale bude pracovat zatím dál.

„Ano, je to tak. Na Úřadu vlády ale budu působit i nadále, nicméně vzhledem k tomu, že můj zdravotní stav mi v tuto chvíli nedovoluje například doprovázet pana premiéra na zahraniční cesty, hledá se v tuto chvíli nový kandidát nebo kandidátka na pozici tiskové mluvčí,“ řekla Blesk Zprávám Petra Doležalová.

Vládní mluvčí chyběla i v delegaci premiéra Babiše při jeho první oficiální návštěvě Německa. Na červeném koberci si místo ní podala ruku další Babišova mluvčí, Lucie Kubovičová, která má na starosti především komunikaci za hnutí ANO.

Třetí mluvčí během roku

První mluvčí Babišovy vlády, která nakonec nezískala důvěru, byla Barbora Peterová. Babiš se s ní ale na poslední chvíli rozloučil. „Bylo to 195 dnů neocenitelných zkušeností. Šest měsíců a 13 dnů plných zážitků a nových kontaktů, které, věřím, využiji i nadále,“ napsala Peterová na svůj twitterový účet v předvečer jmenování nové vlády, se kterou Babiš získal 11. července v noci důvěru Poslanecké sněmovny.

Po krátkém odpočinku se Peterová představila před pár dny jako nová mluvčí Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

Zatím nejdéle sloužícím mluvčím vlády České republiky byl Martin Ayer. Ve své funkci vydržel celé funkční období – tedy čtyři roky po boku předešlého premiéra Bohuslava Sobotky. Dnes působí v tiskovém oddělení Karlovy univerzity.

Sobotka byl po volbách sice zvolený poslancem, nakonec se ale vzdal mandátu. A působí v soukromém sektoru. Nedávno se dokonce vydal na cestu do Číny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

AliAlice ( 23. září 2018 14:06 )

A pročpak není diskuze k sirotkům,,,,že by strach,co si o té šaškárně pani Šojdrové lidi myslí....

allahmagorstb ( 18. září 2018 21:21 )

magormat: Jen si práskej okoklove .

marmat ( 18. září 2018 20:22 )

Když toto vidíte od sebe na této "diskuzi" dmete se pýchou ??? Nedměte-je to zoufalý !!!

marmat ( 18. září 2018 20:20 )

JEDINÝ DISKUZNÍ PŘÍSPĚVEK NENÍ K VĚCI !!!!! to tu ale dloooooouho NEBYLO

marmat ( 18. září 2018 20:17 )

Znáte přísloví: Každej lotr podle sebe hádá ??? Oba naprosto zoufalí "diskutéři!"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa