Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Mohl jsem být v zinkové rakvi.“ Kalouska štve Zeman a tažení proti církvím

Video se připravuje ...
Autor: simao - 
11. září 2018
15:50

Už jsem tady nemusel být, naznačuje šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. O prázdninách musel totiž urychleně na operaci. A nyní doporučuje všem: Užívejte si každé chvilky, nikdy nevíte, jestli není poslední. Pacient Vojenské nemocnice Kalousek se v září vrátil do Sněmovnyse vděkem nemocničnímu personálu. A ujišťuje, že je již opět při obvyklé sněmovní síle, i když na plnou fyzickou zátěž to ještě není.

Kolem tohoto tématu je dlouhodobě hodně zlé krve. Zdanění finančních náhrad za církevní restituce štve lidovce a další kritiky návrhu KSČM. Podporu ve Sněmovně by však měl získat i tak - pro je ANO, ČSSD i SPD. Drásá to i zotaveného Miroslava Kalouska (TOP 09), který se do Sněmovny vrátil po prázdninové značné nepříjemnosti. Byl totiž hospitalizován kvůli akutním problémům s tenkým střevem - a náročná operace dutiny břišní ve Vojenské nemocnici mu zachránila život.

Kalousek si pochvaloval české zdravotnictví

„Děkuji za optání, už se cítím velmi dobře, ale je to jenom díky vynikající úrovni českého zdravotnictví a schopnosti rychle zasáhnout. Umím si představit, že kdyby se mi to přihodilo v některých z vyspělých zemích EU, např. v Londýně, tak jsem se pravděpodobně vrátil v zinkové rakvi,“ řekl ve Sněmovně Blesk Zprávám Kalousek. Už s úsměvem, i když mu ještě nedávno do smíchu nebylo. 

Situace byla skutečně vážná, což připouští i on sám. „Dnes večer zahajuje Dvořákova Praha, těším se. Při kartáčování smokingu mě tak napadlo, že už jsem jí letos slyšet nemusel,“ uvedl v pátek na sociální síti. 

„Napsal jsem na Twitter, že si máme vážit každé chvilky, protože nikdy nevíme, jestli náhodou není poslední. To prostě platí obecně, to je fakt,“ zmínil nyní Kalousek pro Blesk Zprávy a dodal: „Samozřejmě plnou zátěž fyzickou ještě nemohu zvládat, ale jinak pro činnost v Poslanecké sněmovně jsem v plné kondici.“

Šéfa poslanců TOP 09 naštval i Zeman

V plné kondici se projevil již během kritiky návrhu komunistů. Vývoj kolem zdanění církevních restitucí Kalouska rychle vytrhl z klidu pooperační rekonvalescence. „Je to naprosto nepřijatelná hanebnost, kdy okradený má být okraden podruhé (... ) Stát, který kdysi mučil, věznil a kradl přichází a chce okrádat podruhé,“ rozčílil se Kalousek.

Na tiskovce ve Sněmovně si Kalousek rýpl i do Miloše Zemana, který komunistický návrh podporuje také. „Prezident republiky na to hledí nikoli podle toho, jak moc je to konformní s Ústavou ČR, ale jak se sám cítí nahněván, nebo milostivě naladěn. To pak není prezident republiky, to je vysokoprevoschoditelstvo,“ dodal šéf poslaneckého klubu TOP 09.

Kvůli operaci a následnému zotavování musel Kalousek oželet srpnovou mimořádnou schůzi Sněmovny k důchodům, ale nechyběl už během nedávného ostrého startu kampaně své strany před blížícími se komunálními volbami.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa